Риболов край ямбол!!!

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов край ямбол!!!

Мнение от stanilov »

voblep4o написа:Кажете за тука , крайградската обстановка как е че нямах време да сляза да огледам тази седмица. Реката , гребния , Мочурица гьоловете ...... всяка информация е добре дошла.
Зад стадион Дражев се обръщат шарани и то хубави екземляри , но не пипат .Гледам някои колеги ги търсят на триглав червей , но уви :finga:
voblep4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voblep4o »

stanilov написа:
voblep4o написа:Кажете за тука , крайградската обстановка как е че нямах време да сляза да огледам тази седмица. Реката , гребния , Мочурица гьоловете ...... всяка информация е добре дошла.
Зад стадион Дражев се обръщат шарани и то хубави екземляри , но не пипат .Гледам някои колеги ги търсят на триглав червей , но уви :finga:
А водата много ли е :?
Винаги идва момента в който си казваш " Кепа ми дойде малък".
doktor d
новобранец
новобранец

Мнение от doktor d »

stanilov написа:
Тия смотаняци изтърмъчиха и жабите в реката,къде е ИАРА.............НЕАМНЕРВИ вече. Толкова цървули средно на глава от населението няма в нито една от другите области на България.
voblep4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voblep4o »

То си има райони където само се търмъчи. Там ИАРА не ходи , щото там ходят приятелите и колегите им . Покрай наща група такива индивиди идват по веднъж.
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Нивото се е нормализирало както си беше и водата е чакърлия но ..... не ще !
mordjo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mordjo »

върху леда ли скачат тези шарани
voblep4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voblep4o »

На тревата и на пясъка.....
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

Това е от днес.От 9:00 до към 12:00,вятъра стана с много силни пориви по обяд и стана невъзможно да се лови.Мястото е Тунджа.Ще кажа само че рибите са вадени от почти 4м. дълбочина. http://boceto84.snimka.bg/fishing/lov-i ... 9.32526778" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
voblep4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voblep4o »

На околовръстното , там дето копаше багера на Моньо Тодоров , над немското мостче , миналата седмица вадели големи алаи , кабакулаци и по някой шаран.Не съм ходил , и не знам как стоят нещата . Нека ако някой е ходил да каже дали има нещо такова .
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

Неделния риболовен излет премина с посещаване на Арапийска река за която имах подозрения,че ще държи риба както и ниво на водата уви и двете не бяха правилни. Посещението не остана обаче празна моя измишльотина щом на тръгване от там видяхме на групички хора да се надпреварват кой по -първи да влезе в храсталаците до реката, уви знаеха нещо, а какво ли е било!?? Разбрах естествено, че това е било жаждата от състезателния мотив и дозата адреналин, изглежда породена от техни колеги които са посетили обекта предния ден ...и са направили "работата"..Да ама днес водата е с около 40см на долу и както се казва" Тук всякаква надежда остави" изтекъл се е късмета и то предния ден . Преразгледахме с колегата варианти за от реагиране на ситуацията и решихме, Елхово -Родопа. Отидохме до " островчето" с лебеда ;) риба не проигра, а колегите явно проиграваха другаде...знаехме къде, но като не искахме да се бутаме и ние бавно решихме да се присъединим към групите с риболовци на" Родопа". Разделихме се с колега той предпочете дестинация до естакадата в долната част на дърветата, а аз реших да проверя горната част на поредицата от "Исполини на надеждата" ..местенце само едно и то ако си го направя.. естествено мен не ме мързи когато става дума за Риболов и то на едри скобари , а такива не липсваха. Риболова започна ....няколко часа по късно....нищо..;). Риби се хващаха явно аз бъркам нещо ..преглеждам такъма нагласям пак дълбочината и се почна вадене...на клонки, листенца разни парцалчета, по големи клони както каза колегата до мен 'Почнал съм работа към общината да се обадя на кмета на Елхово за часовата разтанофка и да си взема хонорара...наби ме смях, но и лека доза разочарование той вадеше Скоби, а аз разчиствах коритото на реката. Следващата реплика беше "много Хоби -тв гледате" и тогава разбрах намека ....:( знаех си греша и греша. Не след дълго обаче след като излъсках дъното от препятствия и премеждия..нещо май се закачи...и..да ама не, погледнах куката викам си няма закачка на куката, но стана нещо долу, и ми блесна това което ми подсказа и намека, люспа от отдавана започналата Скобариада..Колегата се засмя и ми каза на прав път си, но с тая кука номер 14 освен люспите на Любимците ни друго едва ли ще хванеш. Поредна благородна забележка и си казах виж човечеца ми казва нещо стъпка по стъпка да разбера, че не плувката и 'верижката " са важни в случая, а КУКАТА!!! това ми блесна като лампичка. Адреналина ли беше в повече или Норадреаналина, но ако до теб се вади риба след риба, а Ти нищо не е приятно да знаете. Куката се подмени с единична, но по малък номер и за моя радост се хвана първи расов екземпляр, а след него втория не можах да го кепя много големи и борбени риби, но колегите от среща не изтърваха и вадеха, а не като мен да изтърваха..а защо ли !?! А отговора е бил прост, но изглежда само ние не знаехме те просто се подсигуряваха и с още възможни "опции" при риболова. За мен всичко се случи така както бих искал с хванати малко, но правилно уловени риби. Благодаря на колега до мен по състезателен "пост" за съветите бяха на място и на време. На другите Успех на Скобариадата ;)
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Колега много интересен пост, все пак ми е любопитно рибите взимаха ли нормално или кълвяха с опашки и перки и около устата. Така и не разбрах какво имаш предвид това с куката.
Преди 2 седмици бях в парка и гъмжеше от едри алаи, които играеха като бесни, но не взимаха на нищо, вадеха се само изтърмъчени риби, въпреки че всички ловяха с единични куки.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
fishing.ivo6a.com
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от fishing.ivo6a.com »

Кевин брато скоро рибата ще се разгрупира и "майсторите" пак само ще гледат филма от първия ред така че споко.
Изображение
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

shtilio написа:Колега много интересен пост, все пак ми е любопитно рибите взимаха ли нормално или кълвяха с опашки и перки и около устата. Така и не разбрах какво имаш предвид това с куката.
Преди 2 седмици бях в парка и гъмжеше от едри алаи, които играеха като бесни, но не взимаха на нищо, вадеха се само изтърмъчени риби, въпреки че всички ловяха с единични куки.
Мога да изкажа мнение което мие направило впечатление и затвърдило видяното по реките с цел риболов на Скобар. Определено не беше ден за кълване, за това съм категоричен. По скоро имаше пасажи с риби които по една или друга причина се държаха в тоя участък и ставаха цел на Улов. Рибата обаче определено не беше Пасивна, а търсеше стръвта, с една или друга цел(игра), но показателно е, че се уловиха по традиционния подход доста риби дава отговор, че въпреки това си вземаше на определени моменти. Другото всичко е въпрос на гледна точка и интерпретация.
П;П Относно за куката, при такъв ден когато рибите са трудни, и са по скоро плахи при вземане, по голямата кука Не казвам "1,2,3, номер' дава по- голям шанс за добро убождане и успешен резултат.
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Благодаря за информацията, общо взето ми се изясниха нещата. Преполагам по - голямата кука е била комбинирана с мънисто или греша. Имаше ли хора които ловят на малка тройка с мънисто и техния риболов, по - успешен ли беше от на останалите :?:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Някакво инфо от Коневец ?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”