около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
GogoBuboleto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: около Бургас ????

Мнение от GogoBuboleto »

Най-добре стой си на топло :)
dmxaai
новобранец
новобранец

Мнение от dmxaai »

Здравейте колеги.Утре мисля да отида на Факийска река до Зидарово. Там съм си харесал 1-2 вира ама незнам в това време дали си заслужава разкарването. Някой да има някаква информация за там ?
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

dmxaai написа:Здравейте колеги.Утре мисля да отида на Факийска река до Зидарово. Там съм си харесал 1-2 вира ама незнам в това време дали си заслужава разкарването. Някой да има някаква информация за там ?
Колега едва ли някой ще ти отговори - много колеги ходят и на Факийска , на Грудовска , на Тръстиково , Константиново, но никой не споделя нищо имат си тяхен форум или си предават на ЛС . :drinkers:
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

dmxaai написа:Здравейте колеги.Утре мисля да отида на Факийска река до Зидарово. Там съм си харесал 1-2 вира ама незнам в това време дали си заслужава разкарването. Някой да има някаква информация за там ?
Миналия уикенд бях там, но нямах и удър. След това се прехвърлих нагоре към раков дол, но и там нищо. Сега май единственото място с риба е по Грудовска, но не съм се престрашил да отида там засега!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
dmxaai
новобранец
новобранец

Мнение от dmxaai »

Благодаря за отговорите. Ще отида тогава на шлюзовете да проверя каква е хавата и ще споделя :)
b60_460
новобранец
новобранец

Мнение от b60_460 »

Вчера отидох на помпената само да поверя каква е ситуацията-плачевна за съжаление.Десетина коли и над 20 души и всичките на парашут и търмък :cry: една плувка не видях.Иначе вадеха прилични таранки ама дали взима и ако да на какво не знам.
Methokill
новобранец
новобранец

Мнение от Methokill »

Ти обади ли се на 112?
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колега няма файда , мой авер е бил тия дни там на разходка и ИАРА дошли по сигнал ама нищо не направили само им казали да си събират партакешите и до там нито актове нито конфискувани въдици , десетина си тръгнали а другите не обърнали никво внимание на ИАРА а когато тя си тръгнала тея които си били тръгнали пак се върнали
До колкото чул авера от ИАРА споменали че на ден имали по 5-6 сигнала за там
но както виждате нищо не се прави по въпроса
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
kypuep
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kypuep »

Вчера пак отскочих до Дюлевската река . Дръпнах десетина белевици за около час и половина . Ама студа ме прогони и се прибрах при печката и червеното вино . Стръв отново шарен червей и леко подхранване .
b60_460
новобранец
новобранец

Мнение от b60_460 »

Наистина файда не знам дали има защото няколкократно съм ходил там на разходка и като видя ситуацията звъня на 112 а последния път звъннах директно на ИАРА.Веднъж даже изчаках 30 минути да видя какво ще стане ама така и никой не дойде.Направо ме е жал за мястото-леснодосттпно е за всички бургазлии,има доста риба макар и дребна а популацията се унищожава напълно безнаказано и никой не прави нищо по въпроса :(
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

колеги някой да не се излъже да каже че рибата се е навряла по русокастренска ряка ... ще ви вземат мястото :lol: или по лошо, ще ви хванат рибата :twisted:

или така наречените канал на новоселци и малко по нагоре на тръстиково...
:lol:
инфото е от един мой колега че от няколко дена, а сигурно може би и повече вряло, за хубави таранки - утре ще отида да проверя и ше кажа от първа ръка
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Благодаря за инфото, тъкмо мислех неделя да посетя.....
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
gens
новобранец
новобранец

Мнение от gens »

Колеги на 05.02.2014 г. въпреки студа около 20-25 белевици-/клей не бряна/, средна хубост на Дюлевската река.Тънко влакно малка кука 14 номер и за стръв замръзнал пилешки дроб+захранка за уклей, която "мъти " горните пластове на водата
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

преди малко се прибирам от разходката до канала на тръстиково
инфото е следното - на новоселци 1 кола 2ма човека - няма удар
на тръстиково повече хора основно в широката част на канала и тънък лед, но лед - удари като питах нямаше

на тясната част местното население със калдармите взимат таранки - за първи път да видя да отбират едрото... по дребните се отбираха и се хвърляха в папура...
кола с ямболии мина и обра тези риби от папура които не бяха много дребни... (пробваха на плувка междувременно - никакъв резултат)
мрежари изкараха мрежите от канала и се обесняваха че преди 4 дена било състезание за лодките и че за по половин час мрежите се препълвали и че били 22 лодки... и се хвали преди няколко дена на входа на новоселци изкарал тон и половина и че режел мрежата през 10 метра за да може да я качи в лодката.... и че някакви го снимали и го качили във фейса - вика само кликни и излизам.... и че в блатото имали над 20 мрежи...
вика 'ква риба чакаш то само на мрежите и калдърмите... тя ошашавена'
по негова данна на калдърмите през седмицата са правили по 400 кг на човек за 3-4 часа

успех на опитващите и тежко ни с тази ИАРА - ако един път поне вдигнат телефона или не кажат ' да благодаря ви информирани сме за проблема '... (FACEPALM)

и като изключим така известното - рибата е набита в камъша и не яде. аз пробвах около 30 мин на тръстиково на бял червей... удар няма, колегата взе едно попче

а на помпената станция освен търмъка видях едно ново за мен изобретение - 10 метра сезал със парче навита бодлива тел и се тегли докато се закачи нещо....

ДА ПОЧИВА В МИР РИБОЛОВА!
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

То това не се отнася само за риболова. Това си е направо чисто унищожаване на еко системата. За кво им е толкова риба? Почвам да си мисля, че динозаврите са ги затрили бракониерите. Каква ИАРА в такъв случаи? Какво могат да направят ИАРА - да им конфискуват мрежите и да им пишат по 1 акт, евентуално да се стигне до съд и там да ги оправдаят. Не мога да разбера каква е разликата да изтровиш цялата риба в реката или да я унищожиш по някакъв друг бракониерски метод.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”