Спининг край Велико Търново?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

exploited
новобранец
новобранец

Спининг край Велико Търново?

Мнение от exploited »

Надявам се тази тема да е полезна за всички практикуващи спинингов риболов и да обменяме мнения.Предварително се извинявам,ако има подобна,но аз не открих.Предлагам да описваме местата близо до Велико Търново и как е активността на рибата.Първо да изброим местата.Аз се сещам за р.Янтра,р.Росица,яз.Ал.Стамболийски,яз.Йовковци и корекциите край Раданово и Сашево.От избороените съм ходил само на първите две реки и съм имал слука на добри кефали,костур и щука.Веднъж пробвах и на р.Белица,но реката беше бистра и рибата наплашена,някой от вас да е имал слука там?Споделете и вие места!
Аватар
sa_sko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Спининг край Велико Търново?

Мнение от sa_sko »

на мен ми е далечко но имам планове да се разходя това лято на там и ще ми е интересно да полоуча инфо за р.Янтра и на какво има резултат
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Според мен темата няма бъдеще поради факта,че характерна особеност на болярите е да "не обаждат" какво "върви" по реката :) Всеки път ме пращат "еййй,там долу зад завоя" за трофейни екземпляри ;)
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

sandista написа:характерна особеност на болярите е да "не обаждат" какво "върви" по реката :)
Чшш,алоуууу... :axe: :axe: :axe:
Рибата по нашият край в момента много върви.Затова днес ходих на 160км. за риба... :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

sandista написа:Според мен темата няма бъдеще поради факта,че характерна особеност на болярите е да "не обаждат" какво "върви" по реката :) Всеки път ме пращат "еййй,там долу зад завоя" за трофейни екземпляри ;)
На това край Болярите ,река ли му викаш,на тая бара :lol:
Аз там съм пораснал...
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

bobo_33333 написа:
sandista написа:Според мен темата няма бъдеще поради факта,че характерна особеност на болярите е да "не обаждат" какво "върви" по реката :) Всеки път ме пращат "еййй,там долу зад завоя" за трофейни екземпляри ;)
На това край Болярите ,река ли му викаш,на тая бара :lol:
Да не прозвучи като заяждане, но какво е определението за река според Вас, и колко водоема в България отговарят на това определение.
Иначе по темата, преди студовете между двата железни моста ( Софийският и Русенският ) имах слука на мънисто. Става въпрос за улов на кефал.

п.п Да уточня, че двата железни моста ( Софийският и Русенският ) са край Горна Оряховица, точното място е около тръбата.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
exploited
новобранец
новобранец

Мнение от exploited »

Здравейте! Разбрах,че имало някакъв язовир на 25 км от Велико Търново по посока София и имало костури там.Някой да знае нещо по въпроса ?
edd
новобранец
новобранец

Мнение от edd »

exploited написа:Здравейте! Разбрах,че имало някакъв язовир на 25 км от Велико Търново по посока София и имало костури там.Някой да знае нещо по въпроса ?
Костура не е ли забранен сега ?
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Не е ..А язовирът е Кална Кория.На главният път за София... :wink:
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Съвсем по темата - тези дни по Янтра около Търново излизаха кленчета на малки кранкове .Особеното е ,че искаха много бавно водене. Места не мога да кажа, защото просто спирах където видя вир и пробвах.
exploited
новобранец
новобранец

Мнение от exploited »

Намерих водоема и хванахме прилично костури,задържах точно 10 бройки,защото никога не бях ял костур и се оказа,че бива на вкус,но адски гадно се чисти :D Радвам се,че не е забранен,защото разбрах за едни хора на които са им направили голям акт,защото ловили маломерни шаранчета.Щом не е забранен мисля да повторя риболова,но ще гледам всички хванати риба да ги пренеса в Янтра!
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Би ли споделил на какво ги лови(спининг или плувка)?И как е като ниво,защото последно зимата като ходих на стената беше доста спаднал.
exploited
новобранец
новобранец

Мнение от exploited »

На спининг лових,предимно на блесни и то след доста импровизации от моя страна се оказа,че на обикновена моска втори номер се скъса да кълве.Но явно случихме на ден,защото имаше един колега спинингист и каза,че три дни ходел и едвам спасявал капото.Имаше и колеги на плувка,но при тях не беше много добре работата,а за нивото не знам какво да кажа,защото за първи път ходя там,но ми се видя ниско като цяло.личеше си докъде е била водата.Въпреки това съм много доволен от риболова и със сигурност ще повторя.А има ли периоди когато е забранен костура?
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

exploited написа:Намерих водоема и хванахме прилично костури,задържах точно 10 бройки,защото никога не бях ял костур и се оказа,че бива на вкус,но адски гадно се чисти :D Радвам се,че не е забранен,защото разбрах за едни хора на които са им направили голям акт,защото ловили маломерни шаранчета.Щом не е забранен мисля да повторя риболова,но ще гледам всички хванати риба да ги пренеса в Янтра!
:lol: Не се чисти ,ами се дере... :wink:
А тва за акта за шаранчетата и да го видя ,не мой го повярвам,щото миналата година ловиха със чувалите и не дойде никой след сигналите :axe:
Аз там съм пораснал...
exploited
новобранец
новобранец

Мнение от exploited »

Да, не се изразих правилно,наистина се дере.А за акта така ми казаха,ако някой друг е чувал за случая да сподели.Иначе днес между Първомайци и Горна Оряховица хванах три кефалчета на воблер-200гр.,500гр. и един по едър към 800гр. или 1кг.по окомера.За утре бях планирал да навестя костурите,но времето го дават гадно и сигурно ще пропусна.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”