Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Помощ при избора на пръчка и макара за шарани!
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Помощ при избора на пръчка и макара за шарани!
Знам,че тази тема е неизчерпаема,но все пак дайте по някой съвет в ценовия клас 100-150лв за пръчка и 100-150 лв за макара...
Re: Помощ при избора на пръчка и макара за шарани!
fl strategist - Tica Scepter GTX 9000
- stefan4etoo
- сериозен играч
Ще останат даже и парички за други дреболийnovakov80 написа:fl strategist - Tica Scepter GTX 9000

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
За пръчки през следващия сезон съм с JRC ultracast, преди това бях с Defender, Но и двата модела по мое мнение са доста добри в този ценови клас. На прътовете най- вероятно и аз ще сложа Tica Scepter GTX 9000 (според един колега най- добрата в ценовия клас до 200лв, според други не точно) Стига да внесат де, че преди нова година се бяха изчерпали количествата.
-
- научил се да хвърля
Макара Daiwa Emcast EVO Air Bail или Макара Daiwa Crosscast S???
Колега,100 човека 100 различни мнения.
Погледни тук и се ориентирай.
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 2&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=29724" onclick="window.open(this.href);return false;
Тези ти ги давам само като пример.
Порови, почети повечко мнения и се ориентирай ,лекинко без да прибързваш.
Успех
Погледни тук и се ориентирай.
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 2&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=29724" onclick="window.open(this.href);return false;
Тези ти ги давам само като пример.
Порови, почети повечко мнения и се ориентирай ,лекинко без да прибързваш.
Успех
Докато се усмихнеш и се озабиш.......!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Tica Scepter GTX или GEasencvetichev написа:Макара Daiwa Emcast EVO Air Bail i Макара Daiwa Crosscast S??? Kakvo shte kajete za tezi dvete?

Scepter GE с барабан 10 000, втора шпула не ти трябва както при GTX, месина 0,35-38 и си готов. Няма да ти се иска да ги продаваш.
-
- научил се да хвърля
и искам да питам за пръчките...3.6 или 3.9м е по-добре?
-
- разбира нещата
Това ти трябва да го решиш ! КАК !? Отиваш в магазина , взимаш в ръце едната ,пробваш , взимаш другата пробваш , с коя от двете дължини се чувстваш (комфортно ) тази е твоята .С една дума : при всеки е индивидуално !asencvetichev написа:и искам да питам за пръчките...3.6 или 3.9м е по-добре?
- atanas7711
- научил се да хвърля
Зависи колко си пораснал колега
. Ако си под 1.60 не се нахвърляй на по дълги пръчки, защото ще си като Дон Кихот. 

Нека и аз изкажа едно скромно мнение. Преди всичко да започнем от там дали си в началото на този риболов или имаш малко опит. Това го казвам защото ако си в началото е по добре да си вземеш нещо не повече от 3 либри. Ще имаш повече право на грешки от твоя страна. Какво ще рече грешки например рибата започва да се дърпа с твърдата пръчкa ще имаш доста малко време за реакция докато с по меката ще имаш време да се осъзнаеш защото въдицaта ще обере първоначалния напън на рибата. След това се запитай на какви водоеми ще ходиш, ще гониш ли дистанция или ще ловиш на 60/70 метра дистанция. Колкото е по твърда въдицaта толкова по малко е удоволствието. Както казват много рибари колци. За дължината колко да са дълги си зависи от теб самия. Ако си по- висок си вземи на 3.90 но ти казвам и с 3.6 е готино да се лови. Едва ли се стремиш към състезателен риболов щом си се спрял на този ценови клас. Погледни тези пpъчки с тях ще изпиташ удоволствие а и марката си е марка http://sukibaits.com/partner-k-ii.html" onclick="window.open(this.href);return false; За мaкарите избора не е голям защото няма много качествени мaкари. Затова както ти препоръчват Тика. Аз бих ти препоръчал и Окума но тя е малко над това което си споменал като ценови клас. Но пък може да се спреш на нещо втора употреба изпадат доста качествени макaри. Пожелавам ти успешен избор, не бързай с избора все пак за шарани е рано.
-
- научил се да хвърля
за съжаление бюджета спадна и този сезон,който ще ми е и пръв ще започна с Filstar Distance Carp 8000 + JRC Deffender 3.60 na 3.25 либри по 2 броя и от двете,като на макарите съм сложил 0.30 камуфлажно Carp Expert Camou...+ един спод на Diamond 5 Lb...
-
- новобранец
Колеги даите съвет и на мене.
Само ценовия диапазон е около 300 - 350 за макара и пак толкова за пръчка.
Благодаря предварително.
Само ценовия диапазон е около 300 - 350 за макара и пак толкова за пръчка.
Благодаря предварително.
-
- разбира нещата
BBLC XT-A за макара ,а за пръчки друг да каже ,моите са от 50 кинта