Фидер ревю Garbolino Super G vs Garbolino G Max

Модератор: sapuna

Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Фидер ревю Garbolino Super G vs Garbolino G Max

Мнение от dako71 »

Здравейте колеги. Тъй като притежавам въпросните въдици а и не са много разпространени между колегите реших да им направя една съпоствка.
Това са топ моделите на Гарболино които доколкото знам все още се пройзвеждат във Франция проектирани и тествани от английския състезател и сътрудник на фирмата Дарън Кокс.

Изображение

Започвам с Garbolino super G 12F-3,60м.
Фидера е направен от супер високо модулен карбон с прогресивен строй акция 20-75гр. тънка бланка и тегло според везната 180гр. (по каталог го дават 190) Пристига в син луксозен калъф + прозрачен тубус.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Притежава макародържач и сик-водачи на Фуджи които позволяват използването както на монофилно влакно така и на плетено както и на шоклидери.

Дръжката е от корк като накрая завършва с удебеление от смесени частици корк и каучук а гайката на макародържача е с неопренов ЕВА материал.

Изображение

Изображение

Изображение

Обурдван е четири връхчета. Трите са карбонови с тест 0,5. 0,75 и 1 унция а четвъртото е стъклопластово 0,5 унция с основа 2,2мм.

Изображение

От опита който имам с него се осмелявам да опиша неговите особенности.
Става за мятане на обикновенни така и до средни метод хранилки. Притежава среден до бърз строй като с него съм достигал до 70 метра без много усилия с булит хранилки. (Искъра, Жребчево)
Не знам дали се дължи на фидера но с него като че ли мятам много точно.
Проблем при него е малкия основен водач при който се получава оплитане при по отривисто замятане.
Има даже и следи от този проблем.

Изображение

Връхчетата покриват всички ситуаций като при вятър и нервни кълванета ползвам карбоновите а зимно време при мудни риби стъкленото е незаменимо.
В заключение ще напиша че Супер Джи-то си заслужава цената а ако си го намерите втора употреба в ново състояние като мен е супер инвестиция.

Преминавам към по новата ми придобивка.
Garbolino G Max 11F. 3,30м.

Изработен от високомодулен карбон по технологията V-NET Spiralite която позволява да разполагате с доста остатъчна мощност дори и при много големи риби както и много стегнат прогресивен строй и всичко това събрано в нищожно тегло 164гр на мойта везна.

Проектиран е също от Дарън Кокс в три размера като състезателен фидер покриващ всички дистанции и хранилки потребни при едно състезание.
Пристига с черен твърд сгъваем калъф промазан отвътре.

Изображение

Изображение

Дръжката е коркова завършваща със гофриран, неопренов, удебелен нактайник а прехода между дръжката и бланката е скрит с красива оксидирана алуминиева втулка.

Изображение

Изображение

Бланката е ръчно изписана с основната информация.

Изображение

Изображение

А колената както и връхчетата са с напечатан каталожен номер.

Изображение

Изображение

Изображение

Макародържача и водачите също са Фуджи като основния е с по голям диаметър .

Изображение

Изображение

Връхчетата са четири на брой. Три са карбонови но тъй като нямат означение според мен 0,75, 1 и 1,5 унции а стъкленото е около 0,5. Основата им е 2,3мм.

Изображение

Изображение

От двата излета с него мога да кажа че съм доволен от покупката си.
Много стегнат и мощен фидер позволяващ риболова както на дребни перки така и на едри шарани и каракуди.
Още нямам много преки наблюдения но имам и забележка.
Този гофрирания накрайник събира порядъчно количество храна в гънките си и иска сериьозно миене и чистене след риболов.

Изображение

Изображение

Основния водач е голям и дано нямам оплитанията характерни при Супер Джи-то.
Тук виждате разликата.

Изображение

Интересното е че и при двете пръчки връхчетата за с различна дължина а не с еднакви като при другите.

А ето и различните видове карбон. При Джи Макс-а карбона е като на щеки.

Изображение

Макародържачите.

Изображение

И връхчетата. Горното е на Супер Джи.

Изображение

И да обобщя. Много хубави фидервъдици заслужаващи внимание.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Re: Фидер ревю Garbolino Super G vs Garbolino G Max

Мнение от nikolaiiliew »

:prayer: Полезна информация!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Garbolino rules! :)

Благодаря dako71 за споделянето и положения труд по това чудесно представяне!
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fozi073 »

:smt023 kласикa
Аватар
sokol135
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sokol135 »

Страхотна информация - поздравления!
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

Хубаво ревю :wink:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Лошото е , че след по честа употреба се наблюдава напукване на лака по водачите ! Това е проблем при всички пръчки на марката ! Явно смолата или лака са проблемни и не видях подобрение дори и при тези модели ! Това е причината да се откажа от тази марка !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
apolon5025
новобранец
новобранец

Мнение от apolon5025 »

С.Върбанов написа:Лошото е , че след по честа употреба се наблюдава напукване на лака по водачите ! Това е проблем при всички пръчки на марката ! Явно смолата или лака са проблемни и не видях подобрение дори и при тези модели ! Това е причината да се откажа от тази марка !
Заре,аз от 2год.съм със mayhem и невиждам никакви напуквания по лака /ще го огледам и утре на светло/,като за тези 2 год. пръчлето е подлагано на всякъкви атмосверни условия през всички сезони.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Кога си имал G max Заре или си чул? Нямам такива ядове с нито една от пръчките ми.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Имал съм повечето модели на фирмата и проблема беше един и същ :wink: Проблема на фирмата е от години и го бяха признали някъде по Английските издания с обещанието да се поправят :idea: Разгледайте форумите от острова и ще видиш какво си пишат там хората , както и самия Дарън Кокс и други величия в бранша !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

Проблем има с големината на водачите , по-точно с първия от към макарата които идва малък в даден момент и се оплита на него ...

С лака аз не съм имал проблеми , а доста въдици от марката са ми минали през ръцете и сега си имам де...
mlc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mlc »

Пратихте ме веднага на оглед :D и по мойта няма никакви следи от напукан лак.Пръчката е Garbolino Super G 10 bomb и я ползвам 2 години + .
Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

dako71 написа:Кога си имал G max Заре или си чул? Нямам такива ядове с нито една от пръчките ми.
:wink:
:lol: :lol: :lol:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

haga написа: :wink: :lol: :lol: :lol:
Кое ти смешно точно на теб ? Когато имах Гарболино се обзалагам , че не си и чувал дори за марката , а камо ли да си имал - за риболов няма да споменавам :lol: Много обичам лаици , като теб да взимат участие там където нямат никаква работа :wink: От години не използвам тази марка и не ги следя дори защото нямам интерес към тях :wink: G max не съм имал защото експериментите ми с тази марка приключиха със SG 12FD 12 / 20-75гр - реален тест 90гр и повече ! За притежателите на пръчки от тази марка - огледайте си водачите на връхчетата и на секцията в която влизат :wink:

п.п. haga - тук http://www.garbolinouk.co.uk/rods/feeder-rods/" onclick="window.open(this.href);return false; можеш да видиш моделите на фирмата , а за останалото се разрови в малко чужди форуми и ще разбереш за какво иде реч , ако не говориш само южния от теб език разбира се :wink: В краен случай можеш да си превеждаш с Гугъл преводача :mrgreen: На Гарболино им прави чест поне , че си признаха проблема , ако не друго !

haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Първо си виж регистрацията тук търговецо!:wink:
Второ не си ми на годините и на опита! :wink:
Трето аз кога ловях риба ти не беше планиран! :wink:
И последно не бъди винаги отгоре , има и познаещи от теб!
Лека вечер, утрото е по мъдро! :D
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”