Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Ryobi Ecusima редене на влакното
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Ryobi Ecusima редене на влакното
Е, изчакай малце де...., полови с нея една година и тогава я препоръчвай..niksana84 написа:Здравейте колеги. Днес изпробвах макарата и съм направо очарован от нея. Няма бради, изхвърля на далече и аванса и е супер.
Смело я препоръчвам на всеки търсещ спининг макара в този ценови диапазон.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Тогава ще трябва да изчакам 10 години защото не ходя толкова често на спининг.Vid написа:Е, изчакай малце де...., полови с нея една година и тогава я препоръчвай..

Имам Ексиа и те тази Ескусима с марка "Спро":
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6262" onclick="window.open(this.href);return false;
Първата е с кръстовиден повдига4,втората-с паразитно колело,
и двете редят добре,само дето проблема им е в неправилното
из4исление-хода на възвратно-постъпателния механизъм не отговаря
то4но на дължината на шпулата,самата тя е с милиметър/грубо казано/
по-голяма...или по-просто казано,независимо дали слагате или махате
шайби в опит да полу4ите перфектното редене, няма да го постигнете-
в единия край на шпулата намотките няма да достигат плътно до края,
както си му е реда...ако ползвате по-дебело влакно,то донякъде компенсира,
но при по-тънко,несъвършенството лъсва
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6262" onclick="window.open(this.href);return false;
Първата е с кръстовиден повдига4,втората-с паразитно колело,
и двете редят добре,само дето проблема им е в неправилното
из4исление-хода на възвратно-постъпателния механизъм не отговаря
то4но на дължината на шпулата,самата тя е с милиметър/грубо казано/
по-голяма...или по-просто казано,независимо дали слагате или махате
шайби в опит да полу4ите перфектното редене, няма да го постигнете-
в единия край на шпулата намотките няма да достигат плътно до края,
както си му е реда...ако ползвате по-дебело влакно,то донякъде компенсира,
но при по-тънко,несъвършенството лъсва

- mesket4eto
- научил се да хвърля
Според мен този дефект е за предпочитане пред другата крайност и макарата да навива влакно под капачката на шпулата, мисля, че имаше подобна тема за това явление при Заубер.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- pop_stavri_
- научил се да хвърля
И не само при Заубер вкарва влакно под капачката. При мен това се случваше при Ексия. Но проблемът го отстраних. Варианти има няколко - да се изпили капачката, да се махне една от шайбите на аванса или да се сложат по-тънки такива. Аз лично предпочетох да не пипам аванса и затова изпилих капачката с 1 мм. Сега е друга работа.mesket4eto написа:Според мен този дефект е за предпочитане пред другата крайност и макарата да навива влакно под капачката на шпулата, мисля, че имаше подобна тема за това явление при Заубер.

Първо бъркаш Zauber с Excia, и после не пъха влакно ПОД капачката, а навива влакно ВЪРХУ капачката, щото стърчи над шпулата. Но това се случва дори и на доста по-скъпи макари (но не и на Zauber), които имат висока и/или ъгловата врътка на шпулата, и ползваш тънък брейд. С монофил не се случва май.mesket4eto написа:Според мен този дефект е за предпочитане пред другата крайност и макарата да навива влакно под капачката на шпулата, мисля, че имаше подобна тема за това явление при Заубер.
- Vid
- кандидат преподавател
Коо речи?pop_stavri_ написа:Аз лично... и затова изпилих капачката с 1 мм. Сега е друга работа.mesket4eto написа:Според мен този дефект е за предпочитане пред другата крайност и макарата да навива влакно под капачката на шпулата, мисля, че имаше подобна тема за това явление при Заубер.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Тоя "метод" с пиленето май ще да е доста рапространен. Преди време даже попаднах на ръководство в един руски форум със снимки стъпка по стъпка и сериозно се бях замислил да тръкна и мояка Ексия, но като се знам как ме няма в тия "тънки" неща, не ми стигна куража. 

- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Аз именно от там видях и се реших на процедурата. Не е сложно, нужни са само комплект фини пили и шублер.Sleepwalker_ написа:... в един руски форум със снимки стъпка по стъпка...

А това е руския форум: http://divaschuk.rybalka.com/blog/view/6427/
- mesket4eto
- научил се да хвърля
rap66 написа:Първо бъркаш Zauber с Excia, и после не пъха влакно ПОД капачката, а навива влакно ВЪРХУ капачката, щото стърчи над шпулата.mesket4eto написа:Според мен този дефект е за предпочитане пред другата крайност и макарата да навива влакно под капачката на шпулата, мисля, че имаше подобна тема за това явление при Заубер.

Който ги е връткал тия макарета да се изкаже кое как става, аз колкото и да не съм очарован от екусимата, такъв проблем с нея никога не съм имал.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
-
- ще става разбирач
За 2-3години използване на Заубера,нито веднъж не ми е влизало влакното под въпросната капачкаmesket4eto написа:rap66 написа:Първо бъркаш Zauber с Excia, и после не пъха влакно ПОД капачката, а навива влакно ВЪРХУ капачката, щото стърчи над шпулата.mesket4eto написа:Според мен този дефект е за предпочитане пред другата крайност и макарата да навива влакно под капачката на шпулата, мисля, че имаше подобна тема за това явление при Заубер.Точно така е, сгешил съм моделите. Ето и темата: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0#p1135053" onclick="window.open(this.href);return false;
Който ги е връткал тия макарета да се изкаже кое как става, аз колкото и да не съм очарован от екусимата, такъв проблем с нея никога не съм имал.

Като казвам ползване...ползване,по Дунава по Янтра....как го правите тоя номер с влизането под капачката не знам.....
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
С по-тънки линии 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Павка,по долу от Дайва Самурай 15лб и П.П 5 лб. червеното не съм слизал,но съм убеден че добре изчислено навиване до под ръба на шпулата също няма да има грижиПавел Иванов написа:С по-тънки линии

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами то и Заубера не е предназначен за по-тънки линии , дори и в най-малкият му размер , но хората си пробват и после недоволстват 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Аз говорех за Ексия. При нея се получаваше тоя номер, макар и линията да не е била чак толкова тънка. В повечето случаи влакното беше навито по капачката на аванса, но 2 или 3 пъти влиза дори и под нея. Сега вече тази болест е излекувана.