Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от venci72 »

та за откачанята и въдицата е от значение ... не само куката или дълбочината ....

принципно за откачане се говори веднага като клъвне ,са после ако сецаш нагоре надоле и му се скине устата е друго...

затова са измислили умните хора ластиците и авансите на макарите...
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

точно при фитки играе с куките ,има един момент се едно кълване засичаш нищо а си сигорен че са скобарите дошли...,ако на това се вика фитка тогава слагаш по голема кука...и почваш да ловиш ...има един момент каде са там и ако не сложиш голема кука с големо парче леб немаш пипане.
летото до обед съм ловил с 18 ка ,следобед с 7ца или 8 ца
ОК,СЪГЛАСЕН СЪМ,КОГАТО СИ С ЩЕКА И ИМАШ ДВА ТРИ ТОПСЕТА Е ЛЕСНО,ИНАЧЕ ТРЯБВА ЦЯЛ ДЕН ЧОВЕК САМО КУКИ ДА ВРЪЗВА (СМЕНЯ), СУТРИН МАЛКИ СЛЕДОБЕД ГОЛЕМИ..... :( :D
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

дали с щека ,дали с друго ,за един успешен риболов требе сумати куки да вържеш ,ако си мисли некой връзва една 14 и цел ден лови само с нея е бел на плажо ...
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

venci72 написа:дали с щека ,дали с друго ,за един успешен риболов требе сумати куки да вържеш ,ако си мисли некой връзва една 14 и цел ден лови само с нея е бел на плажо ...
Зависи,специално за скобар никога не съм сменял повече от два номера куки за един риболов.
Примерно стартирам с 12-ка,ако нямам добър резултат слагам обикновено 14-ка,и обратно ако почна с №16 да речем,най-вече зимата,но имам доста откачени риби връзвам по-голяма и те така. Всичко това при условие,че съм измерил дълбочината перфектно,и съм сигурен,че откачените риби са заради куката.
Кой как го разбира и иска така да лови,всеки си има предпочитания,навици и т.н лично аз не бих сменил за един риболов 3-4 номера (7,8,9,18-ка)куки..
Последно промяна от viiksan на Пон Фев 03, 2014 4:03 pm, променено общо 1 път.
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

ти си знаеш ,а за некакъв супер разбирач се немам ,има хора каде ловат ного повече от мене ,просто споделям мнение ...секи си има начини на ловене...по мойте си ловим достатачно риби...секи си знае за него...успех
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

секи си има начини на ловене...по мойте си ловим достатачно риби...секи си знае за него...успех
Именно това казвам и аз,кой как може и знае така да ги лови!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Лично на мен ми е полезно, и съм отворен за новости.Досега съм се въртял само 14 и 16 -ки, следващия път ще се пусна от 10 до 18-ки.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

Винаги е добре да се експериментира,и аз съм отворен за новости,но донякъде,според моите разбирания естествено.
Слагал съм 18-ка много пъти,но все си мисля,че за скобар не бих се пуснал със 7-ца...сигурно има ефект,ама сърце не ми дава за скоби да сложа кука като тази с,която ловя шарани и амури,че и по-голяма даже...!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Аватар
dechev
новобранец
новобранец

Мнение от dechev »

Благодаря на всички за семинара,който го проведохте до сега ,за значението на големината на куката при риболова на скобар.Сега да ви дам малко инфо за риболова в събота на Железница.Бяхме срещу гумите по средата на вира.Реката беше бистра,духаше слаб вятър по течението.Първата риба се хвана към 11 часа отсреща от един колега,който до края на деня,според мен,хвана около 10-на риби.Останалите от неговата страна хванаха общо около 3-4 риби и го удариха,като добре направиха,на празнуване на Трифон Зарезан около огъня.От към нашата страна само моя приятел хвана 7 скобари,останалите бяхме капо,доколкото видях.Аз имах само едно кълване,но рибата се откачи.Ловях плътно до приятеля ми с абсолютно еднакви плувки,тежести,куки и дълбочини,но на него му кълвеше,а на мен -не.И от тук правя извода , че освен от оборудването,много си е важно и зад въдичното устройство и късмета.Е,това е от мен и дано не съм ви досадил,но исках да разнообразя диалога.Наслука. :drinkers:
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Винаги знам кога идват ,кога са фитки от тях или кога ще дойдат вечер! Лятото моя милост никога няма да сложи кука по голяма от 12-да не кажа рядко 12!Върха на въдицата също допринася откачания-не говоря за ластици!Средните ми риболови лятотото са по 10-12 скобара почти всеки път за един риболов от следобяд до вечерта!!!!!като определено търся по хубавите риби! За малката и голямата троха -сигурно е интересно за прохождащите в този риболов;)Мислим,че сме достъчно ерудирани та да знаеме да си измерваме дълбочината с точност в дадена ситуация;)Всеки си знае неговото с какво и как да лови! Всеки си порма после удоволствията и негативите защо!Може да си поговориме и за поводите и дължината им и разликата и,защото там пък на какви пробни съм бил и какви изводи имам и работят страхотно впоследствие!
Последно промяна от DJONI RINGO на Пон Фев 03, 2014 5:49 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

dechev написа:Ловях плътно до приятеля ми с абсолютно еднакви плувки,тежести,куки и дълбочини,но на него му кълвеше,а на мен -не.И от тук правя извода , че освен от оборудването,много си е важно и зад въдичното устройство и късмета...
На кафето също е било по 5-6 риби на човек с 300 зора.
Когато всичко е еднакво, а резултата различен, търсим корекции в начина на поставяне на стръвта и начина на водене на линията :idea:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

И още нещо-да попитам ;)ок при кълването тръгва и се откача-куката играе,а като почне да обикаля и да набива като питбул и се откачи-устата му се къса!!!! Е ако си с тънка кука-така тъничко хубава дали не е виновна и му разпира устицата като кашкавал при ударите докато обикаля? Като цяло при риболов на скобар се правят фитки!!!!!Наско аз дълбочината си я правя и коригирам,когато трябва-мисля че бех достатъчно шесточувствен на смазване на скобари в 40 см бистра като сълза вода и запушен от възрастни неандерталци под мен ?
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Колеги а нещо за утежнението да кажете,как подреждате съчмите.Мисля че то също има голямо значение.Аз най често го правим така - една съчма точно над повода (в ролята на дропер) и на около 10см по нагоре утежнение тип верижка.Също да попитам, верижката с еднакви съчми ли я правите, ако не са еднакви от малка към голяма ли ги редите или обратно ?
Изображение
фен клуб-скобар
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

DJONI RINGO написа:Наско аз дълбочината си я правя и коригирам,когато трябва-мисля че бех достатъчно шесточувствен на смазване на скобари в 40 см бистра като сълза вода и запушен от възрастни неандерталци под мен ?
Такова шоу не се забравя :wink:

Изображение

Изображение
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Аз ги редя от малка към голяма,като малките са откъм куката.За поводите и на мен ми е интересно,аз ловя с 30 см повод,незнам до колко е правилно.Гледахте ли предаването на папарака на река Дрина,там ловяха с 70-80см поводи :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”