Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от G.Petkov »

Кире,
Намерих си "Параграф 22" :D :D :D !
Наистина щеше да е голяма загуба, ако книгата ми беше изчезнала !
Препрочетох гл.22 - "Кметът Майлоу" и се смях яко :lol: !
Ако ти остане време - прочети главите за излитанията и кацанията на самолетите - жестоки лафове има, и усещането е автентично, особено когато командир на самолета е Йосариан :wink: !

А се сетих и за д-р Тигър, който след като написа няколкостотин поста в "Прехода", накрая се обяви за затварянето на темата :mrgreen: !
Подвластен е човека на еклектиката, май :D !

И друг път е изчезвал, после пак се появява !
Ама сега го няма от доста време :roll: !
Та някой - нещо да знае ?
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

G.Petkov написа:Кире,
Намерих си "Параграф 22" :D :D :D !
....

Aз пък скоро препрочетох "Швейк". Тия книги трябва да се четат на всеки 10 год. - имат съвсем различен прочит :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

naskobo написа: Aз пък скоро препрочетох "Швейк". Тия книги трябва да се четат на всеки 10 год. - имат съвсем различен прочит :idea:
Така е, но с всички нови книги, които постоянно излизат, как да му остане време на човек да прочете отново нещо четено, било то класика като "Швейк" и "Параграф 22"...просто имайки Киндъл, едва успявам да слаломирам между Робин Кук, Матю Райли, Том Кланси и Майкъл Конъли - тъкмо свърша на някой новата книга и се окаже, че друг от списъка е издал нова........ :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Я какво сте се разстрадали по моята персона :lol: :lol: :lol: А сега да ми споменете къде съм казал че риба не ям , респективно не взимам ? Верно че ям само определени риби , от някои имам установени лични норми , по-високи от разрешените , как например :
- пъстърва от 27см. нагоре , максимум 3бр.
- бяла риба от 60см. нагоре .
- щука от 45см. нагоре .
- сом от 90см нагоре и пр.
маломерки и наднормен улов не прибирам и тъй . Друг е въпроса че ако съм по-далеч от определени километри от нас , извъобще не прибирам риби освен ако могат да бъдат приготвени на място , не от мен , определено :mrgreen: Инак упоменатото пликче не беше от Диканите , от там няма начин да си изцапам пликчето с клен , а от едно високопланинско гьолче , от което единствено консумирам таз риба , от други места съм и е..л бабата , освен ако някой изрично не ми е поръчал .

пп - дядо Коледа донесе на детенце освен дъ топ скиорският екип и камерата , и новото издание с твърди корици на Швейк . За първи път го прочетох именно когато бях на 10 години , като него :D

пп2 - Кире , баси и авторите си си избрал за прочит :mrgreen: Аз предпочитам образи от рода на Дж.Р.Р. Толкин , Дж.Р.Р. Мартин , Тери Пратчет , Брандън Сандерсън и т.н. чак до Любен Дилов - баща :D

пп3 - е ви как некой ме е снимал да ловя оня ден при - 15С на откриването , та да не страдате че няма снимки :butthead:

Изображение

А ей ви и две от по-съществената част , на която за жалост аз не бях много активен щот трябваше да карам на връщане поради един ден ден на който трябваше да присъствам у в после и ходене на ски , да ме дуа ветъро , на другият ден .

Изображение

Изображение
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Фанали ли барем нещо с оная ултра-хипер-ма'мноооооооо-лайт гега? :roll:

Иначе подобаващо сте открили! :drinkers:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Фанах едно пъстърве 36 санта и го оставих да порасне още малко :D То от едната сбирка май само аз и Станко се отчетохме , явно и беше доста студеншко на рибата .

Павел Иванов
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Иначе,масата от гумите е супер!!! И особенно-погачата :smt023
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Аз като злочест непиещ в онзи ден , си хапнах подобаващо от нея :oops:

Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Животът е радост и тъга.....да го еба.......одеве ми се обадиха, че Преходът за дядо ми е приключил - Бог да го прости! :(
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Обаче като видях снимката с Павел, се усетих че спининг можеш да въртиш и с ръкавици :roll: !
Не че имам проблем ръцете, напротив, винаги са ми топли, ама да забодеш малка рибка с ръкавици е трудна работа, а хирономус на кука № 22 си е направо невъзможно :lol: !
Обаче да въртиш ръчката - може :D !

Масата от гуми си е принос към творчеството на българите :D ,
Ама много безалкохолно има на нея, явна водачите на МПС са били повече в този ден :wink: ,
Тук-там по някой с чаща в ръка,
Останалите само участват, пък то и студ се падна яко !
Но важното е да бъде отрит пъстървовия риболов - "Кефа цена няма" - гласи една от важните български поговорки !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Кире,
Лека му пръст на дядо ти,
И да се надяваме да доживеем до годините на своите дядовци !!!!!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Съболезнования Кире .

Павел Иванов
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Съболезнования и от мен Кирчо.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Лека му пръст на дядо ти, Киро!
Подозирам, че е поживял поне, или около 90 години /пожелавам на всички съпреходници да ги достигнат и надминат/ и съм убеден, че не се е лишавал преживе от нищо.
Сега освен ежедневният стрес в който живеем, все повече хора се вманиячават в здравословно хранене, ядат безвкусни неща, блъскат до припадък във фитнес залите, профилактично пият какви ли не субстанции...... и де факто преждевременно си умираме като мухи....
.....абе не ми се говори много, много, затова ще постна едно малко по-различно становище на един доктор, пък не знам дали е истина, ама ми допадна различната гледна точка..
Въпроснато нЯщо го копвам от един друг форум където го постна бат Куинс / да е жив и здрав и все такива работи да публикува/:

Главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре в Бразилия д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля всичко това, което досега са ни казвали, че е полезно за здравето. В интервю за местна телевизия, цитирано от Блиц, той споделя шокиращи факти за обмяната на веществата и за така модерния през последните години здравословен начин на живот.

Специалистът буквално оборва смятаните за константа правила за дълголетие като диетата, тичането за здраве и въздържанието от алкохол. Той споделя, че упражненията за сърдечносъдовата система не удължават живота, а вегетарианството всъщност е безсмислено. “В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения”, споделя съветите си доктор Убиратан.
- Д-р Убиратан, твърди се, че упражненията за сърдечносъдовата система удължават живота, това вярно ли е?

- Сърцето е създадено, за да изпълнява определен брой съкращения. Не ги похабявайте за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно да твърдите, че можете да удължите живота на колата си, като я карате с по-висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата.

- Трябва ли да се спре консумирането на червено месо и да се ядат повече плодове и растителна храна?

- Необходимо е да се разбере стратегията на ефективността на храненето. Какво ядат кравите? Трева и царевица. Така че една пържола всъщност е най-ефективният начин да предоставите растителна храна на своя организъм. Предпочитате да приемате зърнени храни? Тогава яжте пилешко.

- Следва ли да се намали употребата на алкохол?

- В никакъв случай! Виното се приготвя от плодове. Брендито – това е дестилирано вино. Това означава, че от плодовете е премахната водата така, че да извличате максимална полза от тях. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея.

- Каква е ползата от редовните спортни тренировки?

- Моята философия е такава: ако няма болка – не правете нищо. Вие сте си добре.

- Вреди ли консумирането на пържено?

- В днешно време храната се пържи предимно в олио. Което е с растителен произход и продуктите, които се подлагат на пържене, се напояват с него. Как може да бъде вредна допълнителната растителна храна?

- Как фитнесът помага да се намали наднорменото тегло?

- Абсолютно никак. Единственият резултат от упражненията за мускулите е, че се увеличават техните размери.

- Шоколадът вреден ли е?

- Шоколадът се състои основно от какао – също растителна храна. Прекрасен продукт, употребата на който ви доставя наслада и щастие. Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на секс, с напълно уморено, използвано тяло. И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете.

- Какво бихте ни посъветвали още?

- Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват цял живот, ядат риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 години./novinar.bg
наздраве
Никоя риба не е по - важна от живота !
danikl

Мнение от danikl »

Дано ,Кире е на по-добро място :smt059 .Бог да го прости :smt022
Заключено

Обратно към “Разни”