Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от izzyone »

Не съм привърженик на дропер на повода понеже наранява влакното на мястото на слагане. Предпочитам къс повод 10-15см и дропер над клуповете на основното влакно. Ефекта според мен е същия, а и ако скъсаш направо слагаш нов повод със същата дължина и продължаваш, като си сигурен че дропера ти е на същата дълбочина като до преди късането.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Кажи за крачката какво е?

Здържаш леко и пускаш или?
шесто чуство , или кога реката е ного голема или си у некакъв дебел бързей 1.5 дълбоко и почти сички около тебе са от весник наблюдател ,тураш една близалка 12-15 гр,тураш един дропер на 10см от куката и почваш да ги скубеш...ного ги обичам тия моменти... :D
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Венци за щека или за боло говориш?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

topsoft написа:Венци за щека или за боло говориш?

за щека естествено ,боло зимаска само на талибанскио риболов...
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Чак пак само зимаска :D.
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

metoo написа:Чак пак само зимаска :D.
зимаска ,тия рибари от март натам ги нема пореката ,рибата се раздвижва ,не е само по мостовете спират да ловат ...и ги нема ,рибата е насекаде и се вади щеката и ги почвам... :D кога има време де ,нещо напоследък...ного редко ходим...
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

venci72 написа:..шесто чуство , или кога реката е ного голема или си у некакъв дебел бързей 1.5 дълбоко и почти сички около тебе са от весник наблюдател ,тураш една близалка 12-15 гр,тураш един дропер на 10см от куката и почваш да ги скубеш..... :D

Венци( и всеки, който знае),

а с боло и близалки "Боло", не се ли получава в такива моменти ???

Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=v0epiuooOWQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

а с боло и близалки "Боло", не се ли получава в такива моменти ???
аз не съм виждал...предимството на щеката е че мога да застанем у некой шубрак ,под некое паднало дърво ,у силно течение и да ловом у неколко метра ,рибите са там ...ти и да немаш дървета над тебе и да можеш да фърлиш с боло или директенили неможеш да се задържиш там каде требе

чичо Коле имаше един уип на браунинг 8 м ,ползваше си го като директен мааше си отгоре...един път у дефилето ного слаб риболов,и тогава за сефте го проба по предназначение ,под едни дървета ,тръкаляше го по чантата ...задържаше у едни големи камани с едно големо буре ...седехме и го гледахме ,мрени огромни и скобари...разби ги ...след тоя случай ,не помним ...ама май не го е ползвал катто директен...да маа отгоре
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Баш, Насе баш! Не съм ли ти го показвал как става?
При правилно подбрана близалка "Боло'' и прецизно утежняване понякога съм стигал до такова задържане, че съм поставял болото на чаталче и плувката си стой у средата на реката на едно место. На Върбица ги побърках местните с тоя метод.
А с другите "Сърф"-а, съм изнасял представление пред десет човека , включително и от форума, как плувката се спира на място или се презентира в отсрещния подмол, или как се качва дори по-нагоре от мен срещу течението... Лошото е че течението требе да е горе долу постоянно, в плитките бързеи е трудна презентацията...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Кърцата написа:Баш, Насе баш! Не съм ли ти го показвал как става?
При правилно подбрана близалка "Боло'' и прецизно утежняване понякога съм стигал до такова задържане, че съм поставял болото на чаталче и плувката си стой у средата на реката на едно место. На Върбица ги побърках местните с тоя метод.
А с другите "Сърф"-а, съм изнасял представление пред десет човека , включително и от форума, как плувката се спира на място или се презентира в отсрещния подмол, или как се качва дори по-нагоре от мен срещу течението... Лошото е че течението требе да е горе долу постоянно, в плитките бързеи е трудна презентацията...

Тренинг трябва, при мен не се получи от раз-много фалшиви кълванета, голямо шляпане при засечките. Струма ми се, че Струма не е подходяща, май трябва дълбочина мин 2м., равно дъно и течение?А "сърф" нямам- той не е ли за щеки?
Нямам думи, какви плувки са измислили тия унгарци- да движи с/у течението?! :shock: А някъде във форума се заяждха, че сме били чуждопоклоници в риболова? :butthead:
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Трябва да хвана некой от вас за учител с тия близалки имам секакви ама ве мога да ловя с тех с боло а мерак колкото щеш
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Изображение

Mислих, че "сърфа" е само за щека, но става и за боло.
Убеден съм, че тук има големи резерви, когато рибата иска задържане и водата е висока :idea: Аз нямам хваната риба с близалка, но не съм показателен-много малко съм експериментирал.

http://www.youtube.com/watch?v=yBQ0jQpXuOI" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от naskobo на Сря Фев 05, 2014 8:40 pm, променено общо 1 път.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Насе, тая чикия е за равномерно течение и равно дъно....според мен трудно ще ни влезе на струма в употреба...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Само виж на клипа как " сърфа" обикаля около мамката :shock:
И аз не виждам смисъл, ако нещо се получава по простия начин да го усложняваме, но 100 Х100 има участъци при пълноводие, където това ще разбива.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Фактически Венци и с къс директен се получава под тези дървета дето чичо Коле ги е шибал! Наско искам да попитам с тези сърфове на Струма кога ще ловите и къде?
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”