Риболов край ямбол!!!

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов край ямбол!!!

Мнение от kevin75 »

shtilio написа:Благодаря за информацията, общо взето ми се изясниха нещата. Преполагам по - голямата кука е била комбинирана с мънисто или греша. Имаше ли хора които ловят на малка тройка с мънисто и техния риболов, по - успешен ли беше от на останалите :?:
Не тайна, че в средите на РИБАРИТЕ по реката се използват различни методи и прийоми. Видях на скоро един такъм който се практикува успешно, ще спомена за него не с цел като нещо ново или нещо изключително и не, че са открили някой хора "топлата" вода. Такъма е интересен в долната си част, за повод се използва система от два повода вързани на един клуп в горния си край и завършващи на различни дължини най- вече до 5см разлика на един от друг, на края са оборудвани кой както намери за "правилно" виждал съм вариант с по една малка кука до вариант с една голяма от долу и една малка от горе, но предпочитан за в момента е варианта с малка кука от горе със стръв и от долу тройка която законтря рибата в случай на игра със стръвта или по бутване до кълване. Така имаме един невероятен "ловец" на риби без пощаден и не пропускащ нищо по пътя си... В моя случай за деня пробвах вариант с две мъниста бяло и червено, 2- червени и само едно жълто, но нито един от тези варианти неми донеси успех. Естествено може други да са имали успех с мъниста, но в риболова няма стандарти и точни правила всичко е проба и пак проба.
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

направо си го кажи- всички търмичиха..днес беше същата картинка- вадеха риби само тези с тройките и двойния такъм..явно вчера им е било малко проверката от ИАРА ,ама на тях какво ли им пука..това бракониерския манталитет който се е загнездил в местното население може да се изкорени само с ежедневни проверки и яки глоби..не казвам че няма и кадърни хора и рибари там но явно днес не случих на такива хора около мен..
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

ionko_terziev написа:направо си го кажи- всички търмичиха..днес беше същата картинка- вадеха риби само тези с тройките и двойния такъм..явно вчера им е било малко проверката от ИАРА ,ама на тях какво ли им пука..това бракониерския манталитет който се е загнездил в местното население може да се изкорени само с ежедневни проверки и яки глоби..не казвам че няма и кадърни хора и рибари там но явно днес не случих на такива хора около мен..
+1
"Чисти" Бракониери.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

При последния ми риболов беше същата картинка.Един ловеше гол след гол,а останалите гледахме как се вадят скобари от кило нагоре.Загледах стръвта на колегата до мен(този които ловеше) и ми направи впечатление че мънистото му седеше на около 5-6мм над куката.Някои има ли идея как е постигнал това?Държа да отбележа,че ловеше с една единична кука.От споделеното от него разбрах,че истината е на едно пинче.Мънистото е едно голямо бяло около 5мм стоящо над куката
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
voblep4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voblep4o »

Или е с малка дупка и е опряно на лопатката на куката , или има възел там , и е спряно на възела. Друг вариант е самото манисто да е вързано , ама много се изкривява такъма.
Винаги идва момента в който си казваш " Кепа ми дойде малък".
vanio
новобранец
новобранец

Мнение от vanio »

много ми е странно, като се каже, че някои бил хващал или имал успех на тройка, или били хванали повече....... абе просто не ги бройте тези....
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

boceto84 написа:При последния ми риболов беше същата картинка.Един ловеше гол след гол,а останалите гледахме как се вадят скобари от кило нагоре.Загледах стръвта на колегата до мен(този които ловеше) и ми направи впечатление че мънистото му седеше на около 5-6мм над куката.Някои има ли идея как е постигнал това?Държа да отбележа,че ловеше с една единична кука.От споделеното от него разбрах,че истината е на едно пинче.Мънистото е едно голямо бяло около 5мм стоящо над куката
Това става и с малък стопер- може и с два един под и един над мънистото .
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

vanio написа:много ми е странно, като се каже, че някои бил хващал или имал успех на тройка, или били хванали повече....... абе просто не ги бройте тези....
Както беше казал колегата, който питах - въпрос на интерпретация. Аз моята интерпретация си я направих.
Там в момента има групирана много риба 99 % алай, но НЯМА риболов, това е моята интерпретация.
Просто рибата не иска да кълве и никой не може да ме убеди, че ще отиде и с невероятния си майсторлък и такъми и чалъми ще я разбие. Пробвахме 5-6 човека, ами не става.
С мънисто и единичка или тройка и всякакви интерпретации се хващат риби, доста от тях в устата. Но когато човек знае за какво става въпрос може да разбере, кога рибата му кълве и кога заради мънистото или тройката линията му е отвесирана и просто подпира за устата, рибата която стой с глава срещу течението, плувката потъва бавно (все едно е закачка) последва засечка и " А риба, че и закачена за устата. "
А за игривите алаи, които скачат и само от любопитство бутат стръвта, и за това им слагат тройка да ги хване за корема - театър сълза и смях.

Все пак благодаря на колегата kevin75, за споделената информация.
Последно промяна от shtilio на Чет Фев 06, 2014 3:30 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Точно така стоят нещата. Вчера бях в този район /но не на Родопа/. Имам извадени 5 риби. От тях само две налапали и закачени уставно - един кефал и един алай. Другите три алая за устата, но отвън макар и само на няколко мм. И това с директен телескоп и почти уклейски такъм. Не зная ние колко се изучихме, ама рибите май вървят една карачка преди нас... :D
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

shtilio написа:
vanio написа:много ми е странно, като се каже, че някои бил хващал или имал успех на тройка, или били хванали повече....... абе просто не ги бройте тези....
Както беше казал колегата, който питах - въпрос на интерпретация. Аз моята интерпретация си я направих.
Там в момента има групирана много риба 99 % алай, но НЯМА риболов, това е моята интерпретация.
Просто рибата не иска да кълве и никой не може да ме убеди, че ще отиде и с невероятния си майсторлък и такъми и чалъми ще я разбие. Пробвахме 5-6 човека, ами не става.
С мънисто и единичка или тройка и всякакви интерпретации се хващат риби, доста от тях в устата. Но когато човек знае за какво става въпрос може да разбере, кога рибата му кълве и кога заради мънистото или тройката линията му е отвесирана и просто подпира за устата, рибата която стой с глава срещу течението, плувката потъва бавно (все едно е закачка) последва засечка и " А риба, че и закачена за устата. "
А за игривите алаи, които скачат и само от любопитство бутат стръвта, и за това им слагат тройка да ги хване за корема - театър сълза и смях.

Все пак благодаря на колегата kevin75, за споделената информация.
.
Мисля, че е правилно да се споделят нещата каквито са. Все пак Форума е да се споделя мнения, опит или най- малкото информация. Но най- хубавото е когато сами си вадим изводите и така градим себе си като личности. Не подражавай, а се Съхранявай, това бих искал да кажа на всички които се колебаят дали "да не пробвам и аз така " ..., а както каза Ивошата ще дойде времето когато нещата ще си дойдат на мястото и Риболовците ще са на реката, а другите по леглата :).
vanio
новобранец
новобранец

Мнение от vanio »

при хиляди риби във вира, винаги има някоя която е уловена и е налапала тройката( то тогава всички на реката научават '' тая е налапалаа" ), просто проблема и е че неможе да изплюе тройката.., но докато това се случи други 20 са уловени за носа,перки,кореми и т.н. и други 50 са ударени без да са изкарани. Аз съм разбрал, че лапа ли често тройки, по си кълве на стръв.А ако се вадят риби само от тези с тройките, събирай и я търси другаде, там рибата не кълве.
Аватар
AtMos
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от AtMos »

Много трудни и доста откачени риби на Коневец ... http://www.youtube.com/watch?v=srJvSxJ7 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; :rolleyes:
Прикачени файлове
1891206_768417943188309_1146986968_n.jpg
1891206_768417943188309_1146986968_n.jpg (150.36 KiB) Преглеждано 1172 пъти
1891174_768417586521678_688987151_n.jpg
1891174_768417586521678_688987151_n.jpg (111.59 KiB) Преглеждано 1172 пъти
1795766_768418346521602_217212648_n.jpg
1795766_768418346521602_217212648_n.jpg (118.56 KiB) Преглеждано 1172 пъти
Аватар
salamander
новобранец
новобранец

Мнение от salamander »

AtMos написа:Много трудни и доста откачени риби на Коневец ... http://www.youtube.com/watch?v=srJvSxJ7 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; :rolleyes:
Адмираций и Благодарности от Варненската банда и чичо Дочко.
Аватар
jivko69_1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko69_1 »

Много трудни и доста откачени риби на Коневец
Кога това приятелю че,утре се чудя къде да пръсна панаира.
всеки ден за риба,не е загубен
Аватар
AtMos
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от AtMos »

Риболова е правен вчера , Живко рибите поне си вземаха нормално макар да имаше доста наранени от майсторите със тройките ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”