Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Re: Дунав-всичко за и по реката
че тя бялата нощем търси храна на брега не по дупките 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Лятото да ама сега мързелува по дупките където се е групирала и дребната риба 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
не съм съгласен поради простата причина че преди години на едно място имах две бели рибки на 10м 15м от брега на 1м 1.5м дълбочина на оставен такъм през ноща Декември беше ...
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
еми иди пусни такъма пък ще кажеш после 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
разходих се въпреки че съм болен прекалено ниско нивото било и се отказах а ловждиите щъкат из мъглата като луди ..
- SBANKOV
- ще става разбирач
Не знам дали авжиите щъкат ама, като гледам че, сняг няма при нас, а и в Германия и Австрия карат на изкуствен сняг, и при това ниво, май на пролет ще трябва да носим вода с кофите че да има къде да мятаме въдиците.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
-
- научил се да хвърля

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
сутринта хванах 3 щуклета под кило - от лятото са пораснали
За много години и за много трофейни риби 

- Прикачени файлове
-
- 358626_17_8587_6.jpg (102.98 KiB) Преглеждано 1749 пъти
-
- 323196_33_8543_6.jpg (50.93 KiB) Преглеждано 1749 пъти
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
http://media.snimka.bg/s1/2601/031445915-big.jpg?r=0" onclick="window.open(this.href);return false;
КОЛЕГИ.Наи после след дьлго гледане по форумите се престраших и реших да попитам за което мисля няма нищо срамно Тьи като от около преди 15 год.ми влезе барута по лова и се отдадох на това хоби поизостанах от рибарлька. Та ако на някои му се занимава и има това желание с професионалниа си опит, ако не вьв форума то поне на ли4но да ме вьведе наново в играта за което ще му бьда много благодарен понеже има нови неща които са излезли през тези години.Е 4ак толкоз не сьм бос но все пак сьс питане се стига дале4, а и се завьрзва ново приятелство.Сега кьм вьпроса: Може ли някои да ме осведоми за около Видин каде и как може 4овек да рибари на скобар еи така за 4ешание по кое време на годината.И за да не бьда досаден и да ви отнемам времето когато рибата трьгне ,кога ,кьде и как мога да отида за шаран и амур.Извинете ме предварително .Не 4е имам много свободно време но ако се отвори таково да не питам по време на активния риболов понеже тогава всеки е напрегнат и 4ета много нецензурни неща,а форума е да се зближават хората и да обменят опит.Става вьпрос за река Дунав.Поне като бие 4овек 500 км. да има и резултат. ПЛУВКАТА ДА ПОТЬВА И АВАНСА ДА ПИЩИ!!!
Здравей колега и честито Завръщане!
Защо точно за Видин питаш, при положение, че споменаваш 500 км. пробег? Предполагам роднини.........
По мое скромно мнение Видинския край е най-дашния на скобар участък от българския Дунав, така че с този вид едва ли ще имаш проблеми. Същото се отнася и за дунавската скумрия, но там риболова зависи от това какви пасажи ще навлязат в реката. За амур и шаран съм чувал, че добро място е т. нар. местност "Чифтилера" при с. Цар Симеоново, срещу островите "Близнаци", но там си зависим от нивото на реката. Като за февруари месец и за начало, мисля, това е достатъчно засега
Наслука!
Защо точно за Видин питаш, при положение, че споменаваш 500 км. пробег? Предполагам роднини.........
По мое скромно мнение Видинския край е най-дашния на скобар участък от българския Дунав, така че с този вид едва ли ще имаш проблеми. Същото се отнася и за дунавската скумрия, но там риболова зависи от това какви пасажи ще навлязат в реката. За амур и шаран съм чувал, че добро място е т. нар. местност "Чифтилера" при с. Цар Симеоново, срещу островите "Близнаци", но там си зависим от нивото на реката. Като за февруари месец и за начало, мисля, това е достатъчно засега

Наслука!
Пазете природата!
Аз бих добавил и остров Кикинете като топ дестинация за амур и шаран
, а също така и сом се завърта там
. Това е острова между селата Кошава и Сланотрън. А за скобара класика си е фара в градската градина (парка), също така плажа при телеграфа. Ама скобара от юни натам можеш да направиш по приличен риболов, сега едва ли 
Относно карагьоза (или погрешно наричан дунавска скумрия), него ще го морим
напролет като влезне в Дунав и за него аз препоръчвам само една дестинация, кея на село Долни Цибър и буните около него.

Относно карагьоза (или погрешно наричан дунавска скумрия), него ще го морим

Много благодаря,4е се отзовахте на моя вьпрос толкова бьрзо.На времето сьм ходил по Оряхово,Дьбован,Загражден,Долни Цибар даже имам и приятел от там с които говорих преди две години та тои ми каза,4е над кея там са ровили с булдозерите заравнявали са секли са тополи дигата са правили и т.н.Нали ви казвам много време сьм се отделил от старата краста и сега когато ве4е става по трудно ходенето като 4е ли старите дружки пак ще ме радват,/ вьдицие /а пьк и крастата си е краста.Какво му трябва на 4овек малко емоции ве4ерта да седне с хубава компания и да разтегнат лакьрдиите до водата, акомарите нека хапят,4е колко ще хапят.И така още веднаж ВИ благодаря и ако има още някои да пише нека пише.Сьрде4ни поздрави от мен ДАКЕЛ4О