Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Кире,
Питах дали като пускаш пъстървите цели в тавата не остават малко мокрички или се изпичат достатъчно добре ?
Иначе това за виното го разбрах
!
Питах дали като пускаш пъстървите цели в тавата не остават малко мокрички или се изпичат достатъчно добре ?
Иначе това за виното го разбрах

Чи втори път да те подкрепя лиПавел Иванов написа: пп - спри съ с тия "крадени" умнотии

- GODzillata
Ееех......подкрепяйте си се, пътници - единият ще отнесе плувката от рак на белия дроб, а другият от инфаркт или инсулт!Митев написа:Чи втори път да те подкрепя лиПавел Иванов написа: пп - спри съ с тия "крадени" умнотии

Упс! Ама то вярно, че и двамата пиете и пушите........хм....напраО дилема кой първи ще се гътне....

Аз спирам с тази тема, когато човек сам не иска да си помогне - то и Господ не може да му помогне.

Говорейки за Него - спомнете си 7-те смъртни гряха, покайте се и фанете Правия път.......право У нЕкой манастир докЪт е време!

Аз казах, амин!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кире , там ред няма брат
нали знаеш приказката за оня дет пророкувал лоши неща на другарите си
с една сигарка

- Павел Иванов
Иве , сметам че тоя Киро нещо е преиграл с вазелиня , ти как мислиш

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
И вече без да вземам страна в спора, ще спомена само че съм лежал и от другата страна на тази "барикада"
. И също съм смятал непушачите за мрънкалници, заслужаващи пълното ми пренебрежение.
А също съм бил и "демократ" като Павел, защото с жена ми имахме навика да пушим и в колата, та дъщеря ми от бебешка възраст "изпушваше" по една кутия по пътя към и от морето
! Съвсем "демократично" детето имаше две възможности - да "пуши" с нас или да си стои у дома без да пуши и без да яде, разбира се.
Малко по-късно се усетих и се опитах да спра пушенето поне в колата, а жената / която за детето си е готова на много жертви и го доказа/ яростно отказа и заяви, че даже било "полезно" дъщерята да диша цигарения дим
!
Но, все пак, преди доста години и двамата спряхме цигарите, след като аз бях пушил от 10 годишна възраст. Сега като знам каква е разликата, никога не бих пушил отново.
Не агитирам никого, това си е лично мой избор и не го налагам.
А животът се променя и колкото и да не му се иска на Павел, ограниченията спрямо тютюнопушенето ще бъдат реализирани.
И аз някога не съм вярвал, че цигарите са вредни,
Също не съм вярвал,че ще пътуваме в Европа като "бели" хора, че ще караме колите с предпазен колан, че ще има годишни профилактични прегледи за работниците и служителите. Надявам се, че това е така и в предприятието където Павел е работодател. По служебно задължение, винаги чета с голяма тревога анализа на заболяваемостта на хората при нас. А резултатите от тези анализи вече много години са направо отчайващи. Твърде много болни българи има. И то не е само от цигарите и алкохола, напротив, проблемът е комплексен и към настоящия момент - нерешим.

А също съм бил и "демократ" като Павел, защото с жена ми имахме навика да пушим и в колата, та дъщеря ми от бебешка възраст "изпушваше" по една кутия по пътя към и от морето

Малко по-късно се усетих и се опитах да спра пушенето поне в колата, а жената / която за детето си е готова на много жертви и го доказа/ яростно отказа и заяви, че даже било "полезно" дъщерята да диша цигарения дим

Но, все пак, преди доста години и двамата спряхме цигарите, след като аз бях пушил от 10 годишна възраст. Сега като знам каква е разликата, никога не бих пушил отново.
Не агитирам никого, това си е лично мой избор и не го налагам.
А животът се променя и колкото и да не му се иска на Павел, ограниченията спрямо тютюнопушенето ще бъдат реализирани.
И аз някога не съм вярвал, че цигарите са вредни,
Също не съм вярвал,че ще пътуваме в Европа като "бели" хора, че ще караме колите с предпазен колан, че ще има годишни профилактични прегледи за работниците и служителите. Надявам се, че това е така и в предприятието където Павел е работодател. По служебно задължение, винаги чета с голяма тревога анализа на заболяваемостта на хората при нас. А резултатите от тези анализи вече много години са направо отчайващи. Твърде много болни българи има. И то не е само от цигарите и алкохола, напротив, проблемът е комплексен и към настоящия момент - нерешим.
- GODzillata
Жоре, сега ще ти кажат, че бълваш "крадени" умнотии, ще си запалят цигаркаG.Petkov написа:...анализа на заболяваемостта на хората при нас. А резултатите от тези анализи вече много години са направо отчайващи. Твърде много болни българи има. И то не е само от цигарите и алкохола, напротив, проблемът е комплексен и към настоящия момент - нерешим.

...и "Преходът" хептен ще опустее...
ОК, КРАЙ, сменяме плочата!
Нямаше грижи с целите пъстърви в тавата, равномерно се бяха изпекли.

Айде....моралистът....къш.!!!GODzillata написа:.......ОК, КРАЙ, сменяме плочата!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GODzillata
Ча па "моралиС" - прекаленият светец и Богу не е угоден.....та и аз си имам моите трески, 'ма ташак да става - време да минава!

Бе и на мен нещо "леви" ми се струват приказките Му , ама ти го казаПавел Иванов написа:Иве , сметам че тоя Киро нещо е преиграл с вазелиня , ти как мислиш![]()
![]()

- G.Petkov
И да сменя малко темата - този път към сакрална .............
В събота бях на погребението на леля ми, която се спомина на 93 години - достойна възраст за днешно време.
Жената бе живяла достойно и живота си - преминала през почти всички перипети на времето - като знам каква е тематиката на "Прехода", направо си изтрих това, което написах за живота и - преди 09.09.44, след 09.09.44, а през останалите почти 70 години - само труд, пак труд и нищо друго.
Вече на стари години стана вярваща и погребението бе по църковния канон.
А селото със затихващи функции"- родата и 20-30 старици, чакащи реда си.
Само за статистиката, мъжете там рядко надживяват 40 години поради прекомерната употреба на домашнярка с високо съдържание на метилов алкохол!!!!!!
И един поп - ама поп от всякъде - як, здрав, едър мъж около 40-те, с червено лице от виното на безкрайните погребения, които обслужва!
Но твърдо решен да изпълни до край спектакъла, за който бе нает!
Пя, декламира стихове от Библията, говори смислено, проведе ритуала по правилата, въпреки че бабичките се опитваха да внесат свой "принос" в службата, ръководи до края погребението, макар и почерпен, бе най-адекватния участник в траурния ритуал и накрая.........
Се замислих, че може би, точно такива свещенници са превели българите през ужаса на робството, през кошмарите на войните, след проблясъка на Световната революция над страната ни, а сега липсват или са много малко !!!!!!!
А аз съм дълбоко невярващ човек!
В събота бях на погребението на леля ми, която се спомина на 93 години - достойна възраст за днешно време.
Жената бе живяла достойно и живота си - преминала през почти всички перипети на времето - като знам каква е тематиката на "Прехода", направо си изтрих това, което написах за живота и - преди 09.09.44, след 09.09.44, а през останалите почти 70 години - само труд, пак труд и нищо друго.
Вече на стари години стана вярваща и погребението бе по църковния канон.
А селото със затихващи функции"- родата и 20-30 старици, чакащи реда си.
Само за статистиката, мъжете там рядко надживяват 40 години поради прекомерната употреба на домашнярка с високо съдържание на метилов алкохол!!!!!!
И един поп - ама поп от всякъде - як, здрав, едър мъж около 40-те, с червено лице от виното на безкрайните погребения, които обслужва!
Но твърдо решен да изпълни до край спектакъла, за който бе нает!
Пя, декламира стихове от Библията, говори смислено, проведе ритуала по правилата, въпреки че бабичките се опитваха да внесат свой "принос" в службата, ръководи до края погребението, макар и почерпен, бе най-адекватния участник в траурния ритуал и накрая.........
Се замислих, че може би, точно такива свещенници са превели българите през ужаса на робството, през кошмарите на войните, след проблясъка на Световната революция над страната ни, а сега липсват или са много малко !!!!!!!
А аз съм дълбоко невярващ човек!
- GODzillata

-
- сериозен играч
Ееее,добрече съм ги отказал със време...
и качих около двадесетина оки 

- G.Petkov
Кире,
Спри да ги агитираш, бре !
Всеки има право на избор,
А като чета - едва ли ще станеш месия на настоящите пушачи
!
Имаше един филм "Воден свят" с Кевин Костнър, та там "пушачите" бяха лошите
, ама аз го харесвам не заради това, а заради фантазията на сценаристите
!
Винаги когато го пускат по ТВ, пренебрегвам мачовете
!
А Живко, вместо да плаши хората с килограми, всички сме качвали,
Да разкаже, къде по морето ги дърпат в това хубаво време
!
Спри да ги агитираш, бре !
Всеки има право на избор,
А като чета - едва ли ще станеш месия на настоящите пушачи

Имаше един филм "Воден свят" с Кевин Костнър, та там "пушачите" бяха лошите

Винаги когато го пускат по ТВ, пренебрегвам мачовете

А Живко, вместо да плаши хората с килограми, всички сме качвали,
Да разкаже, къде по морето ги дърпат в това хубаво време

- Павел Иванов
Кире , има един образ Уинстън Чърчил . Ей го на :

Много печен тип е бил , положителен такъв във всяко едно богоугодно дело . Та той е казал едно такова нещо :

Много печен тип е бил , положителен такъв във всяко едно богоугодно дело . Та той е казал едно такова нещо :
Инак като гледам си спестил от цигарки та ще се шириш по туркиш морето . Аз като куха бака не се бях досетил за това преимущество и ще спра цигарите веднага след като се върна от едно спа дет резервирах от рано на лигурското крайбрежие , та да мога да спестя некой леф и за при комшиите , че тъй си е срамотаМоята гимнастика е да нося ковчезите на онези мои приятели , които са вярвали в бягането за здраве и гимнастическите упражнения .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов