Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Не, не съм достатъчно добър риболовец, защото се случва да допусна грешка. Но си го признавам. Истинско щастие е, че не ми натресе голям сом. Щях да съм голяма гледка. По-голяма от теб.Troli Rapala написа:Ако ти скъса,значи не си достатъчно добър риболовец или просто си имал лош ден!Доста недорасляци оправдават неуспехите си с външни фактори,все такъма им е виновен или нещо друго,а не се сещат да видят причината за всичко у себе си!

Каква е причината да ти се разплете Бърклито в мултипликатора?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За първи път влизах да кльонкам,а също и да работя с мултипликатор при закачена риба!
Та в тъмното сомът ме завъртя,като пумпал и набиваше зверски,та малко като се усвестих и си викам:-"Я разхлаби малко аванса да не скъса"!
Обаче човек,като няма опит и съм навъртял прекалено много перчатката и шпулата превъртя,та заприлича на "лястовиче гнездо"!
Сега 7години след това,нямам нито едно мулти и няма и да имам!Единственото предимство на Мултито е,че не усуква линията и това е!
Наистина това е най-важното за издръжливостта на линията,но пък останалите недостатъци не мога да ги преглътна! 

Като човек с много малък опит, бях свидетел (разбирай наблюдателTroli Rapala написа:.... Обаче човек,като няма опит...

В първия случай бях сам, с две въдици, в двата края на лодката. Усуква далечната въдица, но докато стигна до нея играта приключи. Сома изплю стръвта, а стръвта беше закачена с голяма тройка за гърба (отличник). Имаше вид на блъсната в довар.
Решавам да махна едната въдица като излишна, така или иначе не мога да я обслужвам (будала). Пропуснал съм да направя най-важния извод- как да настроя мултипликатора.
Втория случай пак съм сам (няма нужда да го казвам). С една въдица, която ми стои в краката и буквално чукам до линията. Виждам на сонара три парчета около пеття и горница цъфнаха до стръвта. И веднага натресе. Хах...викам си, нацелих стръвта. Обаче на куката няма никой. Веднага презареждам, кльонкам и един хайванин се изстрелва като торпила точно към стръвта (нали е снайперист и дикел перфекта)

Та....решил съм да се преборя с тишината. Като ми удари, ще чуваш отдалеко. Кофти е да ти светне късно лампата. Яд ме е не на мултито, а на слабия ми реотан.
....и много тежка...
..... -моята с конеца е към 900 грама, докато е я надигнеш и си секнат .
...и много части .
..над 100 - Я е потопиш във водата и ставаш часовникар на ГСМ (Гориво и смазочни материали)....
....Единственото и предимство на моята освен усукването, че има брояч, който греши с 2 м на 20 метра....
Слагам мухарската, да видим как ще се оплита и усуква...
Има я в момента за $6....
http://www.ebay.com/itm/D-A-M-QUICK-FLY ... 20de8b42b0" onclick="window.open(this.href);return false;

Слагам мухарската, да видим как ще се оплита и усуква...

Има я в момента за $6....

http://www.ebay.com/itm/D-A-M-QUICK-FLY ... 20de8b42b0" onclick="window.open(this.href);return false;
при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

lubozet не си го измислям, преди 3-4 г. може така да е било, както казваш, но миналата година Н.Г. ми каза, че на 500 м от стената от южната страна са го изгонили - бил е на брега за костури....
,частна охранителна фирма били - поне на него му вярвам.
Ако искате се пробвайте......

Ако искате се пробвайте......

На Тича е същата работа,стената забранено -покрай стената да минеш също-вододайна зона ,А пък един ден като се бяхме заиграли с едни бели риби-от Иановския към стената
точно на острова един сом ни скъса и най-уловистия воблер и докато се усетим-пред стената
Веднага дойде един човек с една лодка -катерче и най-любезно ни помоли да се разкараме,обясни ни и за вододайната зона
обръщаме ние мятаме воблерите и на обратно само че докато излезем от най забраненото хванахме два гирима и една мрежа-и то на най пазеното

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Така трябва и да бъде Тоци.
., но ако и охранителите злоупотребяват -се сигнализира. Аз не вярвам, че колегата lubozet след 200-500 m след стената е нямал покритие..
.Та който има желание може веднага да сигнализира...Но не го обвинявам...

Егати и жегата днес, ако няма там 20-градя та на....
.
Ако така продължава още една седмица,-Тоци-дръж са.....почваме го.....

http://www.accuweather.com/en/bg/kamils ... cast/43801" onclick="window.open(this.href);return false;

Ако така продължава още една седмица,-Тоци-дръж са.....почваме го.....

http://www.accuweather.com/en/bg/kamils ... cast/43801" onclick="window.open(this.href);return false;

Дааааyco написа:.
Ако така продължава още една седмица,-Тоци-дръж са.....почваме го.....![]()
![]()

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
В теб не се съмнявам ич...Тоци.
Колко литра.....

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дими и Ицо,допада ми това,че търсите сома сами в лодката по класически!Това е и схемата и философията на риболова,като цяло библията на тази Класическа тема е разказа "Старецът и морето"="Стареца и сома" в превод на български!Идеята е да "ПРЕЖИВЕЕШ БИТКАТА САМ В ЛОДКАТА",а резултатът е без или с второстепенно значение!
"СТАРЧЕТО" хвана невиждан Марлин,но има злата участ да му го изядат акулите,но все пак имаше за доказателство скелета на рибата!
Неговата Битка с Голямата риба е Вътрешна и емоционална,без зрители и води до осъзнаване на собствените възможности и респект към силата на Противника!
Разказът завършва с мечти за улов на лъвове,защото голямата цел вече е изпълнена с улова и Голямата Битка с Голямата риба!
Специално на Камилски дол съм ВИП и доста навътре с Бракониерите и Борещите се срещу тях и резултата е равен=никой няма надмощие!
Повече смелост е нужна и не могат да те мръднат "стрелящите",че и те са ора и имат слаби места,просто треа да си в час за да се пребориш или да ги игнорираш! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тоци-23,все още е момче за мен,но не го обвинявам а му завиждам,че е на 23години и е леко Зелен!
Моя Приятелски съвет е да се опита да направи нещо Перфектно от край до край и му гарантирам развитие в правилната посока! 

Ице не сме от срамежливите,и да звънна какво нищо не е имало нищо не ставало и край,КОМБИНА
.Полицаят само да излезе на вън от стаята и ги вижда.

Troli Rapala написа:Тоци-23,все още е момче за мен,но не го обвинявам а му завиждам,че е на 23години и е леко Зелен!![]()
Моя Приятелски съвет е да се опита да направи нещо Перфектно от край до край и му гарантирам развитие в правилната посока!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,ти кво очакваш,че като ревнеш тука и нещата ще се оправят ли?lubozet написа:Ице не сме от срамежливите,и да звънна какво нищо не е имало нищо не ставало и край,КОМБИНА![]()
![]()
![]()
.Полицаят само да излезе на вън от стаята и ги вижда.