Дайте съвет за макара?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дайте съвет за макара?

Мнение от toshiro »

аксел написа:Няма смисъл да правя тема,просто разглоби твоят Заубер и виж сам!!!!!
Понеже съм разглобявал и не видях нищо недопустимо, бих желал да споделите какво имате предвид по-точно.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

В другата тема за Заубер е даден чертежа на макарата става въпрос за детайл под номер 61.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

И какво не ти харесва в тази втулка. Ако е материалът от които е направена има решение, намираш си кадърен стругаро-фрезист казваш му за проблемът и той е решен. По същият начин можеш да постъпиш и с огромен процент от останалите части.
Аз така и не разбрах какво и е проблемното на тази втулка. Или се е получил проблем след некадърно сглобяване на макарата. Ако е така следва въпросът: а защо е разглобявана.
Тези макари имат доволно голям брой части, от което следва, че щом си работи не е нужно пълното разглобяване, с което ще се избегне и неправилното сглобяване.

ИзображениеИзображение
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

на тази схема въпросната част е под номер 58.
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

аксел написа:на тази схема въпросната част е под номер 58.
аксел написа:имам два Заубера,1000 и 2000,след като се наложи да разглобя единия и да погледна отвътре механиката,въобще не съм впечатлен,жалко,че преди ги смятах за много корави макари,не препоръчвам,това е моето мнение........по-добре китайски боклук за 50лева ,отколкото същия,но за 150лв.
Ами ставаше въпрос за размери 1000 и 2000, затова съм качил схеми на тези модели.
Аз приключвам опита да се изясни ситуацията какво е наложило разглобяването на макарата. Явно ситуацията ще остане строго секретна.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Просто при въртене ми излезе оста на макарата заедно с шпулата.това наложи разглобяването,иначе макари по принцип не отварям!!!!!!там откъдето я купих точно продавача ми каза,че на Илиянци имало менте Заубери,а тази си била оригинална.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:Просто при въртене ми излезе оста на макарата заедно с шпулата.това наложи разглобяването,иначе макари по принцип не отварям!!!!!!там откъдето я купих точно продавача ми каза,че на Илиянци имало менте Заубери,а тази си била оригинална.
А,бе доста смех ме напуши! :mrgreen: Как не разбрахте,че на Риоби само името им е Японско,а от там нататък неква фабрика в Китай произвежда под 20марки една и съща макара с еднакво скапано качество! :cry: :oops: Извън България не са и чували за Риоби,като например в Италия то се нарича Тубертини или Трабуко,или както ви хареса друго италианско наименование! :rolleyes: :mrgreen: Оригинален Заубер нема,а "ментето" от Илиянци се поръчва в същия цех в Китай! :idea: :wink: Риоби би си купил само човек,който не разбира от макари! :cry: :drinkers:
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Troli Rapala написа:
аксел написа:Просто при въртене ми излезе оста на макарата заедно с шпулата.това наложи разглобяването,иначе макари по принцип не отварям!!!!!!там откъдето я купих точно продавача ми каза,че на Илиянци имало менте Заубери,а тази си била оригинална.
А,бе доста смех ме напуши! :mrgreen: Как не разбрахте,че на Риоби само името им е Японско,а от там нататък неква фабрика в Китай произвежда под 20марки една и съща макара с еднакво скапано качество! :cry: :oops: Извън България не са и чували за Риоби,като например в Италия то се нарича Тубертини или Трабуко,или както ви хареса друго италианско наименование! :rolleyes: :mrgreen: Оригинален Заубер нема,а "ментето" от Илиянци се поръчва в същия цех в Китай! :idea: :wink: Риоби би си купил само човек,който не разбира от макари! :cry: :drinkers:
Тва големи разбирачи станахте. :lol: :lol: :lol: Аз пък имам 3 риобита-заубер , аплауз и инсаидер и нито една макара не ми е правила проблем.Даже смятам да си купя още един аплауз.
Бързай бавно.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

SUPER MARIO написа: Тва големи разбирачи станахте. :lol: :lol: :lol: Аз пък имам 3 риобита-заубер , аплауз и инсаидер и нито една макара не ми е правила проблем.Даже смятам да си купя още един аплауз.
Ако верно си вземеш още една,ще те съдя до дупка! :twisted: Ше ти праим магии,клен 500грама да ти строши шайбичката на драга! :twisted: :oops: :cry:От дълго време съм шок и не мога да си отговоря защо всички искате и харесвате Риобита? :rolleyes: :cry: Все едно ми хвалите Лада-7ца! :shock: Кажи ми нещо за конструкцията или за драг-а,ма нема кво щот не ги мислите тия неща и се доверявате на тълпата! :cry: :rolleyes: За 10минути ще се поровя и ще стигна до тъпата китайска фабрика,която бълва 1милион аплаузи месечно под различни имена,даже мога да си поръчам 100бройки на 10-15долара и на нея ще пише Супер Марио! :wink: :drinkers: Само кажи и действам! :idea:
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Ами харесвам ги щото са здрави и евтини макари.Айде кажи ми ти защо ги мразиш. :lol: :lol: :lol: И кво не му харесваш на аванса, перфектен си е. :D Аплауза ми е втора ръка.Взех го от един приятел, който въртеше с него на един водоем под вода.Смених му само лагера на ролката на бигела.Даже не съм го отварял да го почиствам и смазвам. :oops: :lol: :lol:А и.... действай. :D
Бързай бавно.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Troli Rapala написа:
SUPER MARIO написа: Тва големи разбирачи станахте. :lol: :lol: :lol: Аз пък имам 3 риобита-заубер , аплауз и инсаидер и нито една макара не ми е правила проблем.Даже смятам да си купя още един аплауз.
Ако верно си вземеш още една,ще те съдя до дупка! :twisted: Ше ти праим магии,клен 500грама да ти строши шайбичката на драга! :twisted: :oops: :cry:От дълго време съм шок и не мога да си отговоря защо всички искате и харесвате Риобита? :rolleyes: :cry: Все едно ми хвалите Лада-7ца! :shock: Кажи ми нещо за конструкцията или за драг-а,ма нема кво щот не ги мислите тия неща и се доверявате на тълпата! :cry: :rolleyes: За 10минути ще се поровя и ще стигна до тъпата китайска фабрика,която бълва 1милион аплаузи месечно под различни имена,даже мога да си поръчам 100бройки на 10-15долара и на нея ще пише Супер Марио! :wink: :drinkers: Само кажи и действам! :idea:
Троли,кажи ми каква макара да си зема за жиг-1000-2000 размер,около 100лв ,здрава,по здрава от Роби.До сега съм имал само Тика
Аз там съм пораснал...
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

аксел написа:на тази схема въпросната част е под номер 58.
Звънни в Ал-фишърман и ги питай за тази част. Предлагат всякакви резервни части, дори и фрезовани дръжки
а откъде може да се купи фрезована дръжка за модел 4000
преди 2 седмици си взех точно такава.

Троли не възнамерявам да влизам в спор с теб за качеството на въпросните макари, само искам да погледнеш тук: Фин Нор Заубер http://www.jarviswalker.com.au/catalogu ... reels.html
и тук: Фин Нор Екусима http://www.jarviswalker.com.au/fin-nor- ... reels.html
Изображение Изображение Изображение
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Troli Rapala написа:
Господи, колко завист (че може нещо около 100-те лева да бъде здраво и надежно) и злоба има по този свят.
Извинявам се, искрено за спама, но просто не издържах.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Troli Rapala написа: За 10минути ще се поровя и ще стигна до тъпата китайска фабрика,която бълва 1милион аплаузи месечно под различни имена,даже мога да си поръчам 100бройки на 10-15долара и на нея ще пише Супер Марио! :wink: :drinkers: Само кажи и действам! :idea:
Както казва Д. Пенев: "Когато третото чувство изпреварва шестото" се получават такива коментари.
Обаче би ми било интересно да се задействаш а не просто да си пишем, в случая каква би била реалната цена, на която би договорил тези прословути 100 бройки ! :D

На всички тук е ясно, че подобно действие и очакван резултат няма да получим, а по скоро последващ коментар, който категорично няма да даде отговор на поставеният въпрос а ще е в стил "разпъване на локуми". :)
Наслука !
edge
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от edge »

spro-blue-arc_spro-red-arc_ryobi-zauber_tubertini-zauber_grauvell-excel-zf_penn-affinity_wft-alubraid_trabucco-xenos-xws_sert-helix_vega-regal_illex-spire-xs.jpg
spro-blue-arc_spro-red-arc_ryobi-zauber_tubertini-zauber_grauvell-excel-zf_penn-affinity_wft-alubraid_trabucco-xenos-xws_sert-helix_vega-regal_illex-spire-xs.jpg (88.22 KiB) Преглеждано 976 пъти
Reels-Fin-Nor-Rampage-2010_7.jpg
Reels-Fin-Nor-Rampage-2010_7.jpg (47.89 KiB) Преглеждано 976 пъти
552-Fin-Nor-Affinity-Reel-2011.jpg
552-Fin-Nor-Affinity-Reel-2011.jpg (32.5 KiB) Преглеждано 976 пъти
А се оказва , че има и ОЩЕ към голямото семейство ! :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”