Инфо от Пазарджик и региона

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Инфо от Пазарджик и региона

Мнение от SuperMario45 »

SuperMario45 написа:Здравейте съфорумци. Искам да попитам - Къде? Какво? И най-вече на КАКВО кълве във водоемите в радиус около 30-на км. от Пазарджик?
Buliviv
новобранец
новобранец

Мнение от Buliviv »

Малко инфо от Звъничево. По същество - 02.10 / сряда / , при прилична подготовка / два пакета захранка , периодично стреляне на жива стръв и д.р. екстри :wink: / резултатът не беше добър. Рибата не е активна ,но въпреки това в даден момент успях да я привлека към захраненото петно като взимаше епизодично и много внимателно независимо от финната линия . Държеше се близо до дъното за това пробвах различни тактики .
Равносметката е за около 4 часа - петнайсетина червеноперки / само 5 бяха с приличен размер / които блаженно си плуват обратно във водата .
Притеснителното за мен е , че тази година все още не съм проверяван на този водоем , като въпреки лошото време и делничния ден , имаше доста хора .
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Някой да има информация за водоема под свине комплекса над Априлци?
Другия водоем за когото искам да попитам за информация е Капитан Димитриево.Там как е ситуацията?
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Да се оплача и аз на 4ти и 5ти бех за риба на малкия и големия звъник капо и на двата като на големия беше пълно с народ като колегата до мен беше с 10 пръчки което си е напълно по правилата тъй като колегите от ЛРДС си бяха в колибата но явно лошото атмосферно налягане не им позволи да минат и да направят проверка и така се затвърди миналогодишната практика билетат ми да остава недокоснат от чужда ръка но аз сам сигурен че някои ден ще ме проверат :D на марица положението беше сходно водата малко кефала отказваше да гони каквото и да е а мряната си почиваше на дъното поне един колега ме уважи на кръговото на марица като поздрави майка ми и другите ми роднини и с нежни жестове ми показа пътя към софия :D
ПС:предлагам колегите проверяващи щом нямат пари за бензин да обикалят да ни проверяват ние да ходим да ни проверяват или поне да им съберем пари за бензин и за зимни гуми :D
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

колега дай да не намесваме и контролните органи в некълването на рибата! От 2 седмици съм постоянно на звъника, капитана, левски -не кълве! И 10 въдици да пуснеш резултата е нулев.Пробвахме с 9 - 3ма колеги със съответните билети по 3 въдици на човек на различна стръв и - НИЩО само -РАЦИ на посочените водоеми, също и на карабунар и бошуля само раци.
П.С. На звъника между 17.00 и 18.00ч. на живо рибе излиза по някой костур, хванах 1 около 600гр.един около 1кг.и един ми скъса?и 8 по-дребни.Това е от звъника от вчера.
(оня дето си намери златното колие при мен на почерпи)
(зеленикава джипка Опел, но аз не го взех и човека се изкефи, че това което е загубил някой му го върна)
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Прав си резултата е нулев лошото е че исках да си хвърла въдицата на тоя залив ама нямаше каде като 2ма колеги с по 10 пръчки застанат абе карай пълна трагедия е на звъника на марица си гони кефала на виол та сиг там ще го мича :D
Не сме народ
1875
Аватар
andonlov
новобранец
новобранец

БРАКОНИЕРСКИ НАБЕЗИ НА ЗВЪНИЧЕВО.

Мнение от andonlov »

На 19.10.2013г. по сигнал на рибари и в присъствието на ИАРА- Пазарджик, извадихме от водоема до село Звъничево над 600м мрежа. В нея имаше 4бр. толостолоб между 25 -28кг и костур - 1кг.За жалост рибите бяха мъртви.Съставен бе протокол, а мрежите предадени на служителите от ИАРА- Пазарджик.
Ръководството на СЛРД"Сокол 1893"- Пазарджик благодари на всички рибари, служители и институции участвали в тази акция.
Прикачени файлове
Photo-0014.jpg
Photo-0014.jpg (48.56 KiB) Преглеждано 1446 пъти
Photo-0013.jpg
Photo-0013.jpg (65.69 KiB) Преглеждано 1446 пъти
Photo-0012.jpg
Photo-0012.jpg (74.43 KiB) Преглеждано 1446 пъти
Изображение
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Какво е положението около Пазарджик? Става ли за риболов или не е за излизане?
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Колега положението е :axe: трябва да се върнат крумовите закони.От тракията съсипаха студения канал изтровиха рибата от 1 месец няма 1 човек там водата е бяла боза.На марица инцидентно се ловят кефлета на мънисто иначе аз секи ден сам там а от студа се пазя с винце.На перето до луда яна ври от риба ама сутрин не бара, към 1 часа некъде може да почне на кус кус я ловат ама един приятел на златно мънисто в петък фана 45 кефлета там.А за тия заводи дето вече толко години бълват боклуци в реките треа най после някой да направи нещо докато все още има риба в реките.
марица в хартия
Изображение
Виждам как реката страда природата ни страда имаме такава хубава природа а я съсипваме явно ректора на софийския е прав трябва да имигрираме
Не сме народ
1875
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Колеги, Честита Нова Година. Много здраве, щастие и най-вече риболовни успехи.
Сега на въпроса - има ли раздвижване на нещо в района и на какво?
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

SuperMario45 написа:Колеги, Честита Нова Година. Много здраве, щастие и най-вече риболовни успехи.
Сега на въпроса - има ли раздвижване на нещо в района и на какво?
Тц !
4obaligov
новобранец
новобранец

Мнение от 4obaligov »

Здравейте колеги, някои има ли информация дали върви риболова по Марица до град Септември и на р.Тополница до с.Лесичево.
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Изображение
Някой има ли информация за въпросния водоем?
А също и за водоема на Виноградец (яз. Виноградец)?
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

През есента много раци, некоя и друга средна каракуда, редки, но трофейни шарани. Това през септември месец,но в момента нямам представа. Тогава излизаха и добри костури, но лично аз не ги търсех.
Поздрави!
4obaligov
новобранец
новобранец

Мнение от 4obaligov »

Здравейте колеги, някои може ли да даде информация дали е започнала да кълве каракудата по язовирите в региона или все още е рано.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”