Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо от Пазарджик и региона
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Инфо от Пазарджик и региона
SuperMario45 написа:Здравейте съфорумци. Искам да попитам - Къде? Какво? И най-вече на КАКВО кълве във водоемите в радиус около 30-на км. от Пазарджик?
Малко инфо от Звъничево. По същество - 02.10 / сряда / , при прилична подготовка / два пакета захранка , периодично стреляне на жива стръв и д.р. екстри
/ резултатът не беше добър. Рибата не е активна ,но въпреки това в даден момент успях да я привлека към захраненото петно като взимаше епизодично и много внимателно независимо от финната линия . Държеше се близо до дъното за това пробвах различни тактики .
Равносметката е за около 4 часа - петнайсетина червеноперки / само 5 бяха с приличен размер / които блаженно си плуват обратно във водата .
Притеснителното за мен е , че тази година все още не съм проверяван на този водоем , като въпреки лошото време и делничния ден , имаше доста хора .

Равносметката е за около 4 часа - петнайсетина червеноперки / само 5 бяха с приличен размер / които блаженно си плуват обратно във водата .
Притеснителното за мен е , че тази година все още не съм проверяван на този водоем , като въпреки лошото време и делничния ден , имаше доста хора .
-
- научил се да хвърля
Някой да има информация за водоема под свине комплекса над Априлци?
Другия водоем за когото искам да попитам за информация е Капитан Димитриево.Там как е ситуацията?
Другия водоем за когото искам да попитам за информация е Капитан Димитриево.Там как е ситуацията?
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Да се оплача и аз на 4ти и 5ти бех за риба на малкия и големия звъник капо и на двата като на големия беше пълно с народ като колегата до мен беше с 10 пръчки което си е напълно по правилата тъй като колегите от ЛРДС си бяха в колибата но явно лошото атмосферно налягане не им позволи да минат и да направят проверка и така се затвърди миналогодишната практика билетат ми да остава недокоснат от чужда ръка но аз сам сигурен че някои ден ще ме проверат
на марица положението беше сходно водата малко кефала отказваше да гони каквото и да е а мряната си почиваше на дъното поне един колега ме уважи на кръговото на марица като поздрави майка ми и другите ми роднини и с нежни жестове ми показа пътя към софия
ПС:предлагам колегите проверяващи щом нямат пари за бензин да обикалят да ни проверяват ние да ходим да ни проверяват или поне да им съберем пари за бензин и за зимни гуми

ПС:предлагам колегите проверяващи щом нямат пари за бензин да обикалят да ни проверяват ние да ходим да ни проверяват или поне да им съберем пари за бензин и за зимни гуми

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
1875
- kodek
- ще става разбирач
колега дай да не намесваме и контролните органи в некълването на рибата! От 2 седмици съм постоянно на звъника, капитана, левски -не кълве! И 10 въдици да пуснеш резултата е нулев.Пробвахме с 9 - 3ма колеги със съответните билети по 3 въдици на човек на различна стръв и - НИЩО само -РАЦИ на посочените водоеми, също и на карабунар и бошуля само раци.
П.С. На звъника между 17.00 и 18.00ч. на живо рибе излиза по някой костур, хванах 1 около 600гр.един около 1кг.и един ми скъса?и 8 по-дребни.Това е от звъника от вчера.
(оня дето си намери златното колие при мен на почерпи)
(зеленикава джипка Опел, но аз не го взех и човека се изкефи, че това което е загубил някой му го върна)
П.С. На звъника между 17.00 и 18.00ч. на живо рибе излиза по някой костур, хванах 1 около 600гр.един около 1кг.и един ми скъса?и 8 по-дребни.Това е от звъника от вчера.
(оня дето си намери златното колие при мен на почерпи)
(зеленикава джипка Опел, но аз не го взех и човека се изкефи, че това което е загубил някой му го върна)
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Прав си резултата е нулев лошото е че исках да си хвърла въдицата на тоя залив ама нямаше каде като 2ма колеги с по 10 пръчки застанат абе карай пълна трагедия е на звъника на марица си гони кефала на виол та сиг там ще го мича 

Не сме народ
1875
1875
БРАКОНИЕРСКИ НАБЕЗИ НА ЗВЪНИЧЕВО.
На 19.10.2013г. по сигнал на рибари и в присъствието на ИАРА- Пазарджик, извадихме от водоема до село Звъничево над 600м мрежа. В нея имаше 4бр. толостолоб между 25 -28кг и костур - 1кг.За жалост рибите бяха мъртви.Съставен бе протокол, а мрежите предадени на служителите от ИАРА- Пазарджик.
Ръководството на СЛРД"Сокол 1893"- Пазарджик благодари на всички рибари, служители и институции участвали в тази акция.
Ръководството на СЛРД"Сокол 1893"- Пазарджик благодари на всички рибари, служители и институции участвали в тази акция.
- Прикачени файлове
-
- Photo-0014.jpg (48.56 KiB) Преглеждано 1446 пъти
-
- Photo-0013.jpg (65.69 KiB) Преглеждано 1446 пъти
-
- Photo-0012.jpg (74.43 KiB) Преглеждано 1446 пъти
-
- научил се да хвърля
Какво е положението около Пазарджик? Става ли за риболов или не е за излизане?
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Колега положението е
трябва да се върнат крумовите закони.От тракията съсипаха студения канал изтровиха рибата от 1 месец няма 1 човек там водата е бяла боза.На марица инцидентно се ловят кефлета на мънисто иначе аз секи ден сам там а от студа се пазя с винце.На перето до луда яна ври от риба ама сутрин не бара, към 1 часа некъде може да почне на кус кус я ловат ама един приятел на златно мънисто в петък фана 45 кефлета там.А за тия заводи дето вече толко години бълват боклуци в реките треа най после някой да направи нещо докато все още има риба в реките.
марица в хартия

Виждам как реката страда природата ни страда имаме такава хубава природа а я съсипваме явно ректора на софийския е прав трябва да имигрираме

марица в хартия

Виждам как реката страда природата ни страда имаме такава хубава природа а я съсипваме явно ректора на софийския е прав трябва да имигрираме
Не сме народ
1875
1875
-
- научил се да хвърля
Колеги, Честита Нова Година. Много здраве, щастие и най-вече риболовни успехи.
Сега на въпроса - има ли раздвижване на нещо в района и на какво?
Тц !SuperMario45 написа:Колеги, Честита Нова Година. Много здраве, щастие и най-вече риболовни успехи.
Здравейте колеги, някои има ли информация дали върви риболова по Марица до град Септември и на р.Тополница до с.Лесичево.
-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля
През есента много раци, некоя и друга средна каракуда, редки, но трофейни шарани. Това през септември месец,но в момента нямам представа. Тогава излизаха и добри костури, но лично аз не ги търсех.
Поздрави!
Поздрави!
Здравейте колеги, някои може ли да даде информация дали е започнала да кълве каракудата по язовирите в региона или все още е рано.