Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Консумативи за поводи
Модератор: sapuna
Консумативи за поводи
Здравейте, колеги!
Бихте ли споделили какви консумативи използвате за вашите поводи. От какъв конец като марка, разцветка и колко либри е, на какъв номер куки ловите най-често, прави или заоблени навътре, какъв лийд кор използвате като марка, разцветка и либри и слагате ли изобщо, с какъв шок лидер сте и слагате ли изобщо? Кой монтаж на косъм използвате като най-уловим. Знаете, че всеки един от нас си има някакви предпочитания. Интересни са ми мненията, такъмите и предпочитанията на всеки един, защото навлизам в пълна сила в карп риболова и чета много неща
Поздрави!
Бихте ли споделили какви консумативи използвате за вашите поводи. От какъв конец като марка, разцветка и колко либри е, на какъв номер куки ловите най-често, прави или заоблени навътре, какъв лийд кор използвате като марка, разцветка и либри и слагате ли изобщо, с какъв шок лидер сте и слагате ли изобщо? Кой монтаж на косъм използвате като най-уловим. Знаете, че всеки един от нас си има някакви предпочитания. Интересни са ми мненията, такъмите и предпочитанията на всеки един, защото навлизам в пълна сила в карп риболова и чета много неща

Поздрави!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Консумативи за поводи
Всеки си има различни предпочитания за марки,разцветки,либри,номера на куки(модели)и за другите работи който питаш.Да ти напишат 10 колеги 10 различни мнения и хептен ще се ушашкаш.Както ти казаха в карпа седни и прочети малко(много теми много нещо имаAccess написа:Здравейте, колеги!
Поздрави!

-
- разбира нещата
ето това ти е отговораAccess написа: Знаете, че всеки един от нас си има някакви предпочитания.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Нищо лично, колега, ама теми от този тип винаги са ми били леко странни.
- lif3house
- разбира нещата
Влез в шаранджийския форум, там ще намериш цялата ти нужна информация.
- antivik
- кандидат преподавател
Па една вметка и от мен, както си го е казал народа:"Той-занаят не се учи, той се краде", едва ли някой ще тръгне да обяснява с големите му подробности. Па и за на различните места и условия мурафетите са различни, така че ако не е конкретизирано питането, ще се стигне само до разтягане на локуми и чесане на езиците-пръстите деstefan4etoo написа:Всеки си има различни предпочитания за марки,разцветки,либри,номера на куки(модели)и за другите работи който питаш.Да ти напишат 10 колеги 10 различни мнения и хептен ще се ушашкаш.Както ти казаха в карпа седни и прочети малко(много теми много нещо имаAccess написа:Здравейте, колеги!
Поздрави!)и тогава питай за нещо конкретно.То не се учи това за ден два от пред компа.Всеки шаранджия се е учил с години за това и онова и всеки продължава да научава нещо ново
![]()
![]()

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Не съм ви искал нито чалъмите ви, нито да ви крада занаята, както се е изказал последния колега. Елементарно е да знаеш, че всеки е индивидуален и на всеки предпочитанията му са различни, но въпреки това ви беше доста трудно да напишете: масово използвам куки размер 6, плетено влакно еди какво си 15 либри и т.н.
Благодаря за изчерпателните отговори, колеги!
Ако имам въпроси ще питам пак, защото ми бяхте доста полезни по въпроса.
Важи за доста от темите!
Благодаря за изчерпателните отговори, колеги!
Ако имам въпроси ще питам пак, защото ми бяхте доста полезни по въпроса.
mishkata_mp написа:сега всички *големи разбирачи* ще ти кажат да прочетеш повече във форума. 1483 човека ще те оплюят че не си прочел всичко във всички форуми, ще спамят 4-5 дена и никой нищо няма да ти отговори, обикновенно вместо да ти помогнат правят обратното. а този форум е точно да си помагаме. съжалявам че го казвам, но това е жалката истина.
Важи за доста от темите!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Sufix , Fox , Drennan , E.S.P - това са фирмите , които ти трябват 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
Access-ре, не се обиждай ма въпроса ти е доста размит, доста широк, не е конкретизиран. Как да ти отговоря "Ползвам това и това." когато и аз самия не знам какво точно ще ползвам докато не стигна до водата и там спрямо обстановката навързвам нещата....инак мъкна с мен 3-4 размера куки/туй само за шаранджийските/, и са 3-4вида, като сложиш още толкова влакна и плетеняци + лидкор + различните монтажи в класьора и въпроса става необясним. 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ей сега се залавям да спретна един конкретен отговор за всеки водоем който посещавам ,за различните условия ,сезони ,видове и предполагаеми размери риби и т.н. Ще се постарая да съм максимално кратък.Предполагам до Гергьовден ще сколасам!Ако не те устройва да чакаш до тогава ,то послушай Мишката който цитираш!
- larybalky
- научил се да хвърля
Куки 4 и 6,лонгшанк и прави широко отворени с ухо и безвъзлов възел,повод 25лб и 20лб с покритие дълги от 8 до 25см,сейфти монтаж с лидкор 45лб,за шок плетено 0,30(ще слагам монофилен не ме кефи плетения),основно 0,30 до 0,35,пръчки 3,5лб 3,60 дъги 3 колена,макари-ще видим новия сезон.
Мераклия
Първият човек на който не му трябва време до Гергьовден за писането на 3 реда, а написа смислен отговор вместо да хейтва.
Благодаря, larybalky и поздрави!
Благодаря, larybalky и поздрави!
Използвам куки 4 и 6 номер,много рядко други,обикновено Owner с тефлоново покритие.За повод само плетено влакно без покритие 15-20lb,правя го доста къс 10-12 сантиметра.Обичам да слагам по леки олова около 60-70 грама и паста на тях.В 90% от случаите ловя с инлайн монтаж,без лийдкор,някой път с шлаух против оплитане и задна тежест.Не използвам шоклидер но ловя с по дебело влакно 0.35,до сега нямам късане при хвърлянето,но и водоема на който ходя не изисква далечно замятане.
Аз останах особено впечатлен от меките корди, с ниска памет, дъно не съм пробвал, но определено се заплитат в пъти по малко.