Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- rikitikitavi
- разбира нещата
Re: Качествени чепарета
При бистра вода и ловене на риби до 2-3метра от повърхността се представят много добреPe6o_Tikvata написа:Имам една кутийка ювела 8 номер червени на цвят и им се чудя дали сафрида ще налита и на тях??Мисля , мисля па ша зема да вържа някой ден и от тях ей тъй за пробата![]()
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- germana74
- ще става разбирач

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
- 1000n
- разбира нещата
Не, не, Киро, не си ме разбрал правилно!КИРО написа:Страаааашни бисери ръсиш ве.......1000n написа:..Не знам кого наричаш папагала, но ако случайно визираш мене, то аз още сега мога да кажа какво е правилно да правят, а то е да не слушат никого дори и мене, дори и себе си, а да тестват, за да се убедят сами в правотата на едно или друго мнение.
Ако не си вярваме,за какво въобще тогава да пишем тука?
Аз не казвам, че не вярвам, че някой е хванал риба или нищо не е хванал, а ми е интересно на какво се хваща повече и на какво по-малко, независимо от броя уловени риби на излет.
Мисля, че не съм качвал подобни снимки. Но съм казвал какво е било чепарето с което съм ловил.КИРО написа:Кога си показал чепаре,и колко риба си изкарал с него?
Нещо от сорта примерно.
Но нека само да обясня какво имам в предвид, когато казвам да се експериментира.
Например на твоята снимка се вижда количеството риба и чепарето, с което си я хванал.
Чепарето ти е с три оранжеви куки и седем розови. Това означава, че ако рибата не прави разлика между розовите и оранжевите бидеми, то средно на всеки десет уловени риби три би трябвало да хващаш на оранжево, а останалите седем на розово. Или ако си хванал, например, общо сто риби, ако рибата не подбира цвета, то около тридесет риби би трябвало да си хванал на оранжево и около седемдесет на розово. Но ако си хванал по равен брой риби на оранжево и на розово, то явно рибата е кълвяла повече на оранжево тъй като оранжевите куки са приблизително двойно по-малко от розовите. Та за такива експерименти говоря, а не само и единствено за брой уловени риби. Т.е. мене не ме интересува толкова, кой колко риба е хванал, защото веднъж рибата я има, веднъж я няма, а ме интересува на кои или на какви бидеми е хваната по-голяма част от уловената риба.
Иначе естествено, че трябва да си вярваме за уловените риби, аз поне винаги казвам точно колко съм уловил.
Но всеки постъпва, както смята за добре. Някой може ако иска и да се шегува с останалите, но аз поне не съм от тази порода.
Ами просто за мен риболовът не е безмозъчно хвърляне и вадене на такъма с риба или без. Аз се старая да си обяснявам всяко нещо, свързано с това защо и дали рибите се хващат точно на определени разцветки и материи и ако за нещо нямам обяснение, то го запомням и в последствие го сравнявам с други ситуации, за да мога да си обясня това нещо, което ми се е сторило странно и необяснимо.КИРО написа:Само се чудя,как помниш кое къде си го записал,ама това си е твой проблем.
Наслука на всички!

- rikitikitavi
- разбира нещата
интересно ми е как ще обясниш ситуацията: с такова чипаре кълве само на оранджевите куки. Слагаш чипаре само с такива куки и нищо не хващаш. Пак слагаш старата комбинация и продължаваш да си вадиш риби от всеки минал пасаж. Слагаш само розови и пак не кълве.1000n написа:[....Но нека само да обясня какво имам в предвид, когато казвам да се експериментира.
Например на твоята снимка се вижда количеството риба и чепарето, с което си я хванал.
Чепарето ти е с три оранжеви куки и седем розови. Това означава, че ако рибата не прави разлика между розовите и оранжевите бидеми, то средно на всеки десет уловени риби три би трябвало да хващаш на оранжево, а останалите седем на розово. Или ако си хванал, например, общо сто риби, ако рибата не подбира цвета, то около тридесет риби би трябвало да си хванал на оранжево и около седемдесет на розово. Но ако си хванал по равен брой риби на оранжево и на розово, то явно рибата е кълвяла повече на оранжево тъй като оранжевите куки са приблизително двойно по-малко от розовите. Та за такива експерименти говоря, а не само и единствено за брой уловени риби. Т....и!
Е-книгата "Черноморски риболов"
Днес изнамерих една панделка от букет ( бледо-лилава органза ) и навързах на бързо няколко 9-ки
Незнам само дали точно този цвят е подходящия за сафридско чепаре ..

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега гледам че си от Бургас според мен се ориентирай към зеленосинята гама куки №10
пп лично наблюдение и наслука
пп лично наблюдение и наслука

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- germana74
- ще става разбирач

-
- сериозен играч
Ми те,много готини станали бе дерманче... 

Колега старай се бидема да е от вътре на лопатката става по готиноchorta82 написа:Днес изнамерих една панделка от букет ( бледо-лилава органза ) и навързах на бързо няколко 9-ки![]()

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Жика,Никито не е дерманче ами е Германче и наистина са му готини

Качествени чепарета Borkata

- germana74
- ще става разбирач

п.п Благодаря на всички за добрите думи!
Дали ще издържа на морска вода пробвани ли са
- germana74
- ще става разбирач
Мите, отговаря на десятка брат, но е по тънка от ювелата.dobria1 написа:
Това на кой номер морски куки отговаря???
Значи са същитеgermana74 написа:Мите, отговаря на десятка брат, но е по тънка от ювелата.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!