Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Ицо, дъното не е леш от сомове, нали?! Лежат на определени места, които трябва да познаваш и да продънваш редовно. Няма няма...и хоп 30м по към деренцето у глубочкото....йоллаааа!!! (в превод: оппааааа)yco написа:...По-честата смяна на местата е по резултатна, но това е само моя хипотеза..
Така е Димане, ама имах в предвид, че при първите удари по някой път на едно място с кльонка и веднага навежда. Аз нямам сонар и карам кистерме.
А той пущината подслушва, като подводничар чужд сонар.
.. и докато си вече над него може да си му безинтересен..
Та все си мисля, че ударите трябва да са по-редки...
или смяна на мястото..

Та все си мисля, че ударите трябва да са по-редки...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Не ми харесва риболова на дрейф. Обичам да се премествам 30-40м, като сменям дълбочините. Нали съм зелен и не ги знам къде са в момента. Намирам ги много лесно, когато съм в разлив, близо до дерето. Остава само да им дадеш тяхната стръв (не твоята). И понеже съм зелен, нося със себе си няколко вида стръв. Винаги удря на тази, която отговаря на сезона. Например, октомври месец цял ден разхождах един костур. Риби се вдигаха, ама нъц. Носех със себе си две мухарки, които смятах за аутсайдери. За 10 минути 2 удара и...без тях. Та така, Ицо. Ти си носиш бели червеи, а аз....мухарката.
Баш...
, ...и аз така с един цефалус тлъст коремлия....
.. го разкарвах цял ден, ама като турих перката и нещата излязоха от контрол...
Все фасул, не върви, ама га сложиш при него и един осолен в каче червен джолан..и нещата тръгват..

Все фасул, не върви, ама га сложиш при него и един осолен в каче червен джолан..и нещата тръгват..

Ехеееее
яко сте се разписали тука
Браво,и интересни нови неща за мен
,Ице два дена съм по язовирите
положението е трагично-сега се прибирам.Колкото и да е хубаво времето водата е ледена-все едно сега ще замръзва
но пък изгоря ми лицето,нито риба се вижда нито се показва нито пък взима на нещо
На червено вино обаче нещата са съвсем други и вървят гладко ред по ред,първо по мазнички после по сухички и накрая с ядки -за десерт,абе на всичко си вървеше винцето 

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Браво Тоци, щото на нас още не ни държи.
Ама сте по северно...Тази седмица си садих картофите, почвате беше 9 градя на 10 сантима за пловдивско, значи на повърхността на водата трябва да е -2= 7. На Ив. предполагам, че е вече 8-9. Ама това са сметки без кръчмар.
...И аз едно вино съм наченал, сюзме-мустад 8/0....мале...мале...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дали да не отворя една нова тема за загубеняци и мечтатели в кльонкането,че от тая май файда нема да има?
С тия колци,въжета,кармъци и контри не отивате на добре и така ще е!Аз па съм ре-контра и анти-харпунджийски настроен,та ще чета редовно "Мълчанието на кльонкащия харпунджия" кви други идиотии ще роди!
Ма то на село кво мое да се роди,освен тикви и зелки! 

Отвори си една в тролига, а пък аз ще и играя поддържаща роля..
., пък можем на някой да му гепим бизнеса в едри изкуствени членове и залъгалки на дребно....за едро... 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да бе,верно!
Забравих,че тука си играете на Адмирали и Генерали,а също на популярната Стражари и Апаши,явно детското у вас е още живо!
Браво,браво де и аз да можех да си играя на хлапашки игри,а то кво ми остана некви залъгалки дет имам 10сома между 20-40кила,а бе все дребни,че не съм дорасъл още за казармения ред в кльонкането!
Много съм нещастен и постоянно плача за себе си и колко ми е малък......сома!
Покажете некое от вашите огромни сомета на 200либри линия+колец 50-80либри,та да се изкефиме от сърце!
Вещомани,такива! 

Понякога така хубаво пишеш, чак ти се кефя. Понякога се чудя ти ли си, не си ли. Като някой селяндурин се лашкаш от крайно ляво в крайно дясно. Преди се изживяваше като касапин, сега като хуманист. Къде видя тука канджи с контри, въжета и прочее. За кого ги пишеш тези неща? Приказката с Ицо върви. Винцето също. Ама ти като се отрежеш като казак, ставаш много злопаметен. Мислиш си, че се бориш с вятърни мелници. Не е такаTroli Rapala написа:Дали да не отворя една нова тема за загубеняци и мечтатели в кльонкането,че от тая май файда нема да има?С тия колци,въжета,кармъци и контри не отивате на добре и така ще е!Аз па съм ре-контра и анти-харпунджийски настроен,та ще чета редовно "Мълчанието на кльонкащия харпунджия" кви други идиотии ще роди!
Ма то на село кво мое да се роди,освен тикви и зелки!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето ви една тройка без гарнитура,за 2часа на кльонк ,че за повече не разбирам,па нека да ви тръгне седмицата по вода!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Димане,направо давай новата тема за "загубени вещи",че неам търпение да блеснем и там!
Вашия приятел пусна снимка с бракониерските канджи,даже и тема вие направил оня с измислените 26сома на вечер,та за това ви свалям на земята,че летите високо с фалшиви крилца!
Около кльонкащите е пълно с измами,те на това разчитат за да впечатлят,щот ги тресе яко страх от големите сомове и за това ходят с "охрана и оъжия" от първа необходимост,като например извити харпуни!Усещаш ли тишината по тоя въпрос,а?Тя е показателна за това,че ги е страх от загуба!Някой осмели ли се да ми опонира-НЕ!
Защото ги е шубе от ИСТИНАТА и падане на блясъка! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И най-лошото е,че за 7години от както Тарзан се сеща за извития харпун не се намери никой,който да се запита дали това е законно или хуманно,а точно обратното-юруш на черешите,та в резултат на това всички кльонкаджии са с такива!
Прочети оная тема,как Американския Яхтсмен в първия момент се хваща за главата,щот таквос чудо не е виждал,освен в Транжорната!
И така-нататък,и така-нататък!По същия начин стои въпроса и с гегите и линиите,па накрая кво остава от Кльонкането,което да не е объркано и извратено у нас?
Нищо-лично,просто си говориме да не сте роботи и да мислите самостоятелно,иначе за ръчичка няма как да постигнете целта!

Ето нещо, което ми харесва, когато ДАМ правиха качествена стока.

Шшт...това го знаем само аз и ти.Troli Rapala написа:..Около кльонкащите е пълно с измами...
Разбрах, че на кльонкащия не му се полага канджа. Ти така и не ми даде пример за сомска канджа. Значи ще го вадя с ръце.