Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Ловя само с 0.10 на кралусо, вадя ги по-бавно, но си увеличавам кефа.
Най -големият ми мерен скобар е 1.3 кг(на аватара), има и по-голям, недокументиран- пуснах го около живарника, но си го броя. Същото е и с платиките на язовира на мач- до 1.5 кг нямам проблем, по- големите са като бели лястовици, нека клъвнат тогава ще ги мисля.
Най -големият ми мерен скобар е 1.3 кг(на аватара), има и по-голям, недокументиран- пуснах го около живарника, но си го броя. Същото е и с платиките на язовира на мач- до 1.5 кг нямам проблем, по- големите са като бели лястовици, нека клъвнат тогава ще ги мисля.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аз си ловя с 0,12 и късането е много трудно. Даже като закача някъде и да искам не мога да скъсам. А относно големите риби хванах едно чудовище лятото на Бело поле с 0,12 с директния 6 м. и ми избяга даже леко в бързака, ама го изкарах. Имам и снимка, ама е малко "нецензурна", защото отначало ги прибирах рибите и ако някой иска ще я кача, ама да не ме нападнете 

Гледай ти събудил съм чак интереса на модератора. Малко се включваш на ауфтакт, но ще ти задоволя любопитството. Можеше да си направиш труда да прочетеш по-горните постове и нямаше да се налага да влизаш в ролята на адвокат на Венци.Paublo_Eskobar написа:Коя от двете е две кила?
Днес обект на анализ са различните видове поводи в риболова на плувка. Споделих своите наблюдения относно флуорокарбоновите влакна и препоръчах едно от тях, което притежава много добри свойства за мирни риби до 2 кг. Венци не пропусна момента да се захапе, а твоят въпрос дойде ни в клин, ни в ръкав. И за да не останеш разочарован рибата в дясната ми ръка тежи точно 1.780 кг. - мерена.
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... Okon-150-m" onclick="window.open(this.href);return false;
за това влакно гарантирам,че 0.10 с техника ще извади и по голяма риба от 1,80 кг. изпробвано е
за това влакно гарантирам,че 0.10 с техника ще извади и по голяма риба от 1,80 кг. изпробвано е
Складът на Булит 2000 до голямата борса в кв. Слатина.jasonsmith написа:Склонен съм да се обзаложа, че тая в дясната му ръка е около 1.5-2та кг..Единствено ми е странно, как наистина си ги извадил тия двете с тоя тънък повод..Май наистина си заслужава да се пробва.Paublo_Eskobar написа:Коя от двете е две кила?
Я кажи къде в СФ може да се закупи?
-
- сериозен играч
от една риба не мислим че може да се прават изводи ,като смелото изказване риби по 2кг ...
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз като разбирач в снимките и видял доста скобари все още се чудя,кое от двете е 2 кила?Veleka написа:
Гледай ти събудил съм чак интереса на модератора.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Влакното не е тествано само на една риба Венци. Човекът, който ми го препоръча ме заведе на един платен водоем да го тестваме с амури до 4 кг. Затова споделих мнение, че влакното е много подходящо за мирни риби до 2 кг. /проверено многократно/. Не ти плащам да ми вярваш. Всеки е свободен да си ползва влакна каквито поиска. Такива са ми наблюденията и не ангажирам никой с тях.venci72 написа:от една риба не мислим че може да се прават изводи ,като смелото изказване риби по 2кг ...
Не знам колко голям разбирач си в снимките, но четенето не е най-силната ти страна.Paublo_Eskobar написа:Аз като разбирач в снимките и видял доста скобари все още се чудя,кое от двете е 2 кила?Veleka написа:
Във всеки мой пост се пише за риби доооооооо 2 кг.
- indalo
- фен клуб-скобар
Ползвам ксилото, няма спор, добър повод, но напоследно време си закупих и разни други по ефтинки. Примерно смарта 0.12, мен не ме кефи. 0.10 на кларусо е по здраво, а и си отговара на размера, докато смарта дебелее. Взех и некакво барбета или нещо подобно, на 0,09 и на 0.128. Много добро, с 0.09 скобаретата около половинката нямам проблем, даже и на натегнат аванс. Не съм имал слуката да закача по голям на 0.09ката, кат ми се случи ще го похваля. Най голямата скоба, дет съм хващал е 1,780кг и е извадена с ксило 0,117 ли беше, некъде там, и то от бързак, беше интересна ситуация, бая се лъгахме, но накрая аз спечелих. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Paublo_Eskobar написа:Аз като разбирач в снимките и видял доста скобари все още се чудя,кое от двете е 2 кила?Veleka написа:
Що не си ловиш малкомерките по дупките и не оставиш човека на мира? Кога последно писа нещо смислено в тая тема, та реши са да се изкендзаш?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- prodigy666
- разбира нещата
topsoft написа:Paublo_Eskobar написа:Аз като разбирач в снимките и видял доста скобари все още се чудя,кое от двете е 2 кила?Veleka написа:
Що не си ловиш малкомерките по дупките и не оставиш човека на мира? Кога последно писа нещо смислено в тая тема, та реши са да се изкендзаш?

Ей мене мисълта ми беше следната.Влакно на което можеш да разчиташ,а не най голема риба фаната с дадено влакно.Ти днеска мое си извадил кило и половина много си внимавал авансче гъдел утре се разсееш или нещо си се изнервил и го удариш по яко и чао.За мене влакно 0,10 което си отговаря на размера е тънко за едри скобари/изклиучвам шеката/.Пак казвам не че не се вадат,но си е рисково и при малко нараняване или усукване вероятността от скъсване е голяма.За оунъра първият път като си купих беше перфектно,следващото беше пълен боклук склонен съм да вярвам че дебелее.Вадил съм с него 0,12 шарани по 3,4 кила не един и два на болото.Мноо е важно колко време е висело по магазините,а и нема постоянство в качеството един път е читаво после ташак.Вземал съм гамакацу джи лайн ма явно беше стояло с години у магазина / скъпичко е/ е нама такава тъпня изфърлих го.А и след многократни проби не съм установил разлика в кълвежа,кат неще на 0,12 неще и на 0,10
Бе аз немам много снимки,ма откакто хода на бело поле 3-4 години няма такава без риби по кило и половина и късаниците са изкл'чителна редкост.Бориме се за нещо над два литра засега без успех.А тая есен на железница на свинарника ловяха се риби 400- 600 гр. ксилото 0,10 ме предаде два пъти за един ден и от тогава не е влизало в употреба.Засичам на 12-15 м под мене и само държа без да натискам туп туп и нема никой.Е как да го турим и да чекам рекорди на бело поле.А па некой,ако ми каже че лови на 0,10 ама да си отговара /да не е шогун или строфт/ с директен и нема късания нема как да му повервам.
-
- фен клуб-скобар
Време е да се включа мили мои! От място до място където се лови има огромна разлика-дъно,сила на течение,дълбочина-различно!!!!!!!!!! Имам места скобари по 500 -600 г летят като обезумяли ,имам и места където не са силни рибите от този грамаж-така че е относително кога къса и какъв повод! Ловя със жило и ползвам 0.10 повод-вадя рибите внимателно и по бавно-вадил съм и кило и осемстотин с 0.10:)Като цяло е за предпочитане по тънкия номер 0.10! Добро влакно което ползвам е Колмик STREAM,Mimetix,и едно ACE от което съм направо очарован предложи ми го един от Кн собствениците на магазин като доста му се мусих и недоверчиво взех една ролка проба-3лв 50 м-ами с 0.10-РЕАЛНИ вадя риби по 1 кг постоянно! Бях много доволен и от СЪРФИКСА ,но вече го няма ! А знам един плиткач в дефилето по кило и малко са в течение-0.12 го отнася често като врабче троха!Мисълтта ми беше ,че е много различно -как ще тръгне рибата в началото и факторите от горепосочените!по скъпите влакна са за предпочитане -въпрос на възможност! Има и SPRO за левче-0.12 отговаря на 0.16
! Проба-грешка !

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите