Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

Чоко тези риби са от август -аз съм по директните-колекционирам :D-само прасета и всички са извадени с 0.10-истинско от тънките !имах и едно късане доколкото си спомням друго всичко вътре!Любимият ми риболов -периодични риби и само качествени-влияещи се от храната,трудни идват след 5 вечерта!Ама съм имал пък моменти според мястото 0.10 като конец да го къса-пак ви казвам има много фактори
Прикачени файлове
image.jpg
image.jpg (139.94 KiB) Преглеждано 594 пъти
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Именно за това ставаше на въпрос.Въпрос и на предпочитания тебе си те кефи да ги млатиш на директния /верно тръпката е несравнима/ ама имаш късания това не те притеснява примаш го за да изпитваш удоволствие от риболова.Мойте късания за година с 0,12 и боло са точно три и ги помня всичките две то моя грешка,а третото ми взема акъла на бобошево на бел взема 30 метра аванс и скъса, още не моа си затвора устатаИ беше скобар със сигурност не некъв изрод сом, шаран, ит.Мене ме дразни адски много късането и не съм склонен да лова на 10-ка в общия случай!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Да аз късанията ги имам в менюто почти на всеки риболов по 1-2! Прирмам ги по безболезнено :D ! Виж откачанията ме нервят доста повече :)

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

DJONI RINGO написа:Да аз късанията ги имам в менюто почти на всеки риболов по 1-2! Прирмам ги по безболезнено :D ! Виж откачанията ме нервят доста повече :)
Стиснахме си ръцете! :D Велек тоя флуорокарбон не е ли твърд бре, не прави ли движенито на стръвта във водата неестествено! :shock:
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Georgi777 написа:Аз си ловя с 0,12 и късането е много трудно. Даже като закача някъде и да искам не мога да скъсам. А относно големите риби хванах едно чудовище лятото на Бело поле с 0,12 с директния 6 м. и ми избяга даже леко в бързака, ама го изкарах. Имам и снимка, ама е малко "нецензурна", защото отначало ги прибирах рибите и ако някой иска ще я кача, ама да не ме нападнете :)
Качи я бре батка се пак сме мъже,виждали сме кръв :lol: и кажи 0.12 ама кво,моделче туй онуй!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

chokoboy написа:
Georgi777 написа:.... Имам и снимка, ама е малко "нецензурна", защото отначало ги прибирах рибите и ако някой иска ще я кача, ама да не ме нападнете :)
Качи я бре батка се пак сме мъже,виждали сме кръв :lol:
Aз не мога да гледам такива неща :lol:

По отношение дебелината на поводите за скобара ще е нескромно да давам мнение как влияе на кълването- имам много други неща за доизкусуряване и се презастраховам с тънички поводи - 0.10. Но за платиката смело твърдя, че 0.10 срещу 0.12 е равно на поне два пъти повече риба.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Да де, но в язовира няма течение и повода виси почти неподвижен. Според мен на реката ако се лови в по-силно течение 0,12 не е никакъв проблем. Възможно е да са по-малко кълванетата, но извадените риби са доста повече.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

По отношение дебелината на поводите за скобара ще е нескромно да давам мнение как влияе на кълването- имам много други неща за доизкусуряване и се презастраховам с тънички поводи - 0.10. Но за платиката смело твърдя, че 0.10 срещу 0.12 е равно на поне два пъти повече риба.[/quote]
Ми знам ли.Аз на Искъро се качвам веднъж годишно и обикновено лова толко гъсти риби че въпреки че съм турбо алчен да лова у три вече ми е писнало и сбирам цирко.Това с 0.12.Миналата пролет се прибрах с 10 рибета въпреки че бех с 0.10 на директния има и такива моменти.А тая година съм се заканил нишо освен Струма и скобарите! :axe:
Georgi777
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi777 »

chokoboy написа:
Georgi777 написа:Аз си ловя с 0,12 и късането е много трудно. Даже като закача някъде и да искам не мога да скъсам. А относно големите риби хванах едно чудовище лятото на Бело поле с 0,12 с директния 6 м. и ми избяга даже леко в бързака, ама го изкарах. Имам и снимка, ама е малко "нецензурна", защото отначало ги прибирах рибите и ако някой иска ще я кача, ама да не ме нападнете :)
Качи я бре батка се пак сме мъже,виждали сме кръв :lol: и кажи 0.12 ама кво,моделче туй онуй!
Влакното е Maxx-One 0.128 .
Рибите не че има много кървища ама са в тавата :) за тва не ги слагам директно снимките, който иска да цъкне.

http://picbg.net/img.php?file=3729d16ff5e0dd4d.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://picbg.net/img.php?file=04229a9ef3e4fc63.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Момчета, ако искате здраво влакно, и основно и за повод:
http://shop.fishing-mania.com/viewline_ ... Blue-Match" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.fishing-mania.com/viewline_ ... h-&-Feeder" onclick="window.open(this.href);return false;
Ползвам го от 3-4 години /боло, мач, фидер/ - много жилаво и не си спомням да съм имал късане с него. Ползват го много колеги, всички са с добри отзиви.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Коце © написа:Момчета, ако искате здраво влакно, и основно и за повод:
http://shop.fishing-mania.com/viewline_ ... Blue-Match" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.fishing-mania.com/viewline_ ... h-&-Feeder" onclick="window.open(this.href);return false;
Ползвам го от 3-4 години /боло, мач, фидер/ - много жилаво и не си спомням да съм имал късане с него. Ползват го много колеги, всички са с добри отзиви.
ааа те с такова съм и аз обаче основно ... че го пробвам и за повод ... и без тва ми свършва та са на заплатка че метнем некои лев за 2-3 модела иначе ... всичко си е много относително ....
а бе венци ти от 2010 също немаш снимка с повече от 6 риби да не говорим че не съм видел по голема от 1 кило ... и ти одиш да ловиш шарани по платените и говориш за големи риби аи моя ти се и пабло .... от дъж на ветар пише .... и него го виждах есента на 3ти бараж верно ловеха ги морунажите по педя .... а чичо велека си е фанал арен скобар вие му скочихте на веждите .... :drinkers:
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

По повод късаници и откачи.Преди 7-8 години одех по Земен като още имаше по некоя скоба там,ловеха се риби по 1.2-1.4кг 2-3 броя и по некоя балканка,поне аз по голем не фанах.Та там под гарата над виро на въжетата отгоре у бързако се катерех у едни дръвя и без кеп не ставаше работата.Докарам го до мене и щом тръгнем да го вдигам застане напреко на течението и само от съпротивлението течението го отнася надолу/па он си почти 50 санта/.Свалим върха надолу,обърне се докарам го па до мене,па го повдигнем и пак същия филм и така докато не капне или не се откачи.А при чакани два три удара днеска откачите не са оферта.От тогава ако брега е полегат като бързаците по бело поле и рибите са големи не ползвам кеп.Като го прикарам въобще не го вдигам да гълта въздух,ами въдицата заема позиция перпендикулярно на водата,само че назад и излиза много по бързо и безаварийно!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Пак ни хванаха бесните:D
Днеска супер-яко разговори и на всичко отгоре брутална Шампионска лига....ауууууу станах целия на твърд карбон:D :D :D

venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

а бе венци ти от 2010 също немаш снимка с повече от 6 риби да не говорим че не съм видел по голема от 1 кило ... и ти одиш да ловиш шарани по платените и говориш за големи риби
:D немам,сичко е под полвинка ,по 2 до 3 риби...зорлем...

обаче се па радвам на твоите снимки с двукилограмовите риби ,по над 10 15 бр и единио скобар на велека,евала
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Всъщност годините май са повече от 10, баси колко съм одъртел.Довечера ще се пробам да разрова архивите че ми е преебан монитора на PS-то,а там требва да има некоя снимка.Тогава всичко се мъкнеше дома не бех чул за хвани - пусни!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”