Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Телескоп и макара
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Телескоп и макара
Здравейте ,
Тъй като вече почва пролетта ( която дойде по рано де) , в някои случаи лято , искам да попитам относно няколко телескопа и макари. Мисля да закупя по-удачна въдица , защото на старата макарата е много смотана неква глобал цт200а само се оплита кордата около нея. Въдицата ще се използва предимно в река и по рядко ако пътувам на някаде в язовир. Общо да ми върши работа и да си изкарвам рибета с нея.
Ето следния телескоп ,който харесах /мисля ,че 2.70 метра за река е достатъчно / :
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... la-KNIGHTS" onclick="window.open(this.href);return false;
Има и други телескопи , с някой лев по-скъпи , но този ме удовлетворява като цена и що годе качество.
пример за друг : http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... Great-Carp" onclick="window.open(this.href);return false;
Макара токушима 0.20 mm - 125 m / имам влакно ново 100м 0,20 монофилно/
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ushima-EFB" onclick="window.open(this.href);return false;
ето една макара по ефтина , която според мнението на един приятел е добра за начинаещи и има навито влакно/.
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Mifine-LB" onclick="window.open(this.href);return false;
Към момента към тези неща съм се насочил. Имам още един въпрос:
Понеже старата въдица има плувка и кукичка , възможно ли е на новата да се сложи плувка и воблер ? Понеже познати са ми казали , че ако има воблер/потъващ/ шансът да хванеш риба е по-голям ? Ще съм благодарен на всеки ,който изрази мнение. Благодаря ви предварително.
Тъй като вече почва пролетта ( която дойде по рано де) , в някои случаи лято , искам да попитам относно няколко телескопа и макари. Мисля да закупя по-удачна въдица , защото на старата макарата е много смотана неква глобал цт200а само се оплита кордата около нея. Въдицата ще се използва предимно в река и по рядко ако пътувам на някаде в язовир. Общо да ми върши работа и да си изкарвам рибета с нея.
Ето следния телескоп ,който харесах /мисля ,че 2.70 метра за река е достатъчно / :
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... la-KNIGHTS" onclick="window.open(this.href);return false;
Има и други телескопи , с някой лев по-скъпи , но този ме удовлетворява като цена и що годе качество.
пример за друг : http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... Great-Carp" onclick="window.open(this.href);return false;
Макара токушима 0.20 mm - 125 m / имам влакно ново 100м 0,20 монофилно/
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ushima-EFB" onclick="window.open(this.href);return false;
ето една макара по ефтина , която според мнението на един приятел е добра за начинаещи и има навито влакно/.
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Mifine-LB" onclick="window.open(this.href);return false;
Към момента към тези неща съм се насочил. Имам още един въпрос:
Понеже старата въдица има плувка и кукичка , възможно ли е на новата да се сложи плувка и воблер ? Понеже познати са ми казали , че ако има воблер/потъващ/ шансът да хванеш риба е по-голям ? Ще съм благодарен на всеки ,който изрази мнение. Благодаря ви предварително.
- azareus
- ще става разбирач
Re: Телескоп и макара
Колега не знам колко риболовни излета имаш, но определено отдели известно време и прочети по-голямата част от темите във форума. Така след забраната ще имаш основата, а не да ловиш на плувка с воблери. Успех!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Колега, вземи си каквото си си наумил и виж как ще ти пасне на риболова. Няма да коментирам марките и цените на такъмите, защото всеки сам решава колко да похарчи. Взимаш, ловиш и преценяш. А относно спининга - можеш да пробваш да водиш воблер или блесна с някоя от въдиците си, но без плувка, защото тя е излишна в случая. Успех!
пс: пише, че си от Смолян, защо не си купиш някоя малка блеснарка и да пробваш пъстървите по родопските реки?
пс: пише, че си от Смолян, защо не си купиш някоя малка блеснарка и да пробваш пъстървите по родопските реки?

-
- фен клуб-скобар
Благодаря за отговорите.
Въпроса главно ми беше дали стават горе посочения телескоп(акула) и макарата (токушима) .
Незнаех ,че неможе плувка с воблер , извинете :d Да , от Смолян съм. Има пъстърви,мрени,кефали и по рядко червеноперки. Пробвал съм ,но съм хващал най-много мренични малки и съм си ги пускал. Телескопа /акула/ мисля, че е добър за плувка или воблер за реката , макар че в магазинчетата по 1 лев са доста по скъпи от този и нямат никаква марка.
Но чесно казано няма много риба около Смолян , т.е има ,но са малки и се повтарят няколко вида, няма голямо разнообразие... апак и от доста време не е зарибявано наоколо. Само в платените гьолове е зарибено.
Въпроса главно ми беше дали стават горе посочения телескоп(акула) и макарата (токушима) .
Незнаех ,че неможе плувка с воблер , извинете :d Да , от Смолян съм. Има пъстърви,мрени,кефали и по рядко червеноперки. Пробвал съм ,но съм хващал най-много мренични малки и съм си ги пускал. Телескопа /акула/ мисля, че е добър за плувка или воблер за реката , макар че в магазинчетата по 1 лев са доста по скъпи от този и нямат никаква марка.
Но чесно казано няма много риба около Смолян , т.е има ,но са малки и се повтарят няколко вида, няма голямо разнообразие... апак и от доста време не е зарибявано наоколо. Само в платените гьолове е зарибено.
Следя темата от самото начало, в първия момент си помислиш че се бъзикаш и затова нищо не написах. После разгледах мненията ти и останах с впечатлението че си на около 14-16 г. Това донякъде обяснява защо гледаш възможно най-евтините въдици и макари (нямаш собствени доходи), но пък в същото време си достатъчно голям и грамотен за да се поразровиш из форума и да разбереш че има страшно много разновидности на това прекрасно хоби, риболова.Разглеждайки форума, едва ли ще попаднеш на някой колега които в еуфория и екстаз, обяснява как е супер доволен от въдица с главозамайващата цена от 8.00 лв. Но пък ще разбереш за всяка една разновидност от риболова каква въдица е необходима. Като за начало не е необходимо да си купуваш въдици и макари за по трицифрена сума, и тези от по под 100 лв също ще ти свършат работа, но гледай поне дължината и акцията (до колкото могат да отговарян за въдица от 10.00 лв) да подхождат на риболова който мислиш да практикуваш.
Иначе на въпроса ти, определено АКУЛАТА е по-малкото зло, от показаните две въдици,но това важи само ако ще се ползва с плувка. Другото което не ми харесва е дължината, 2.70 за плувка и то стационарна ..........
Иначе на въпроса ти, определено АКУЛАТА е по-малкото зло, от показаните две въдици,но това важи само ако ще се ползва с плувка. Другото което не ми харесва е дължината, 2.70 за плувка и то стационарна ..........
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- фен клуб-скобар
Няма закакво да се бъзикам. На 17години съм. Еми аз неискам да купувам няква скъпа въдица ,защото просто не съм такъв запалянко по риболова , просто ходя за кеф и разнообразие. Никога не бих дал много пари за въдица или било то макара корда и т.н . Риболова ,който мисля да практикувам е повече на леко - по реки с плувка , но някой път ще ходя и на язовири така че става нестава ще я ползвам. Вероятно на новата въдица ще сложа воблер , апак старата нека си седи със плувка.Още не съм решил ще видим.Искам да попитам дължината 2.70 за река не е ли добре? Мисля да сложа воблер на новата въдица какво ще кажете? Акулата ще се взема то е ясно ама ще се ползва и за река и за язовир ( по рядко) . Дължината 2.70 или 3м според мен няма голямо значение въпроса да е малко по добра от старата..Не е проблем да взема и 3 метровата. Та основно аз ще използвам за пъстърви,мрени и кефали в реките , а в язовирите каквото се хване.