Колко ни липсваш Апостоле!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
stzanev
новобранец
новобранец

Колко ни липсваш Апостоле!

Мнение от stzanev »

О, майко моя, родино мила,
защо тъй жално, тъй милно плачеш?
Гарване, и ти, птицо проклета,
на чий гроб там тъй грозно грачеш ?

Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
затуй, че ти си черна робиня,
затуй, че твоят свещен глас, майко,
е глас без помощ, глас във пустиня.

Плачи! Там близо край град София
стърчи, аз видях, черно бесило,
и твой един син, Българийо,
виси на него със страшна сила.

Гарванът грачи грозно, зловещо,
псета и вълци вият в полята,
старци се молят богу горещо,
жените плачат, пищят децата.

Зимата пее свойта зла песен,
вихрове гонят тръни в полето,
и студ, и мраз, и плач без надежда
навяват на теб скръб на сърцето.

ТОЙ НЕ УМИРА!
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Колко ни липсваш Апостоле!

Мнение от Божидар »

Велика Личност ....."Тоз който падне в бой за свобода,Той не умира" !
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
stzanev
новобранец
новобранец

Мнение от stzanev »

Да, Велика Личност! За съжаление такива българи сега няма! Липсата е болезнена!
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

"- Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?
- Не знам, ага.
- Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. И знаеш ли зашо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш..."
Аз не мога да коментирам това - просто не мога да намеря в речника си "подходящите" думи....
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Извън емоциите трябва да приемем, че Левски е бил враг на империята, заловен и осъден заради извършени от него наказуеми дела по законите на същата империя. Повечето от съдебните заседатели са били българи.
И може би така е по- добре, имаме си национален герой! Кой знае какво щеше да се случи ако беше доживял Освобождението? Брат му, раняван и инвалид от въстанията завършва като просяк, майка му изоставена от всички се самоубива, а съратника му Стамболов и до днес не знаем положителна личност ли е, или напротив ???
Ние почитаме само мъртвите!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

gamon написа:"- Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?
- Не знам, ага.
- Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. И знаеш ли зашо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш..."
Аз не мога да коментирам това - просто не мога да намеря в речника си "подходящите" думи....
и аз нямам думи колега .. и да не забравяме че имаме само 10 000 опълченеца по време на Освобождението ( на фона на 7 милиона Българи ) ... :rolleyes: :rolleyes:
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

gamon написа:"- Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?
- Не знам, ага.
Mежду другото никой, никога не е наричал Левски -"Джингиби", така че и този диалог е измислица :idea:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

беше спам
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

- Не знам, ага.

А аз само като се сетя само,тази вечер колко "състрадателни "слова ще се излеят от устата на управници и политици,мога да им кажа най-безобидното -ЛИЦЕМЕРИ :finga: :finga: :finga:
naskobo написа:Извън емоциите трябва да приемем, че Левски е бил враг на империята, заловен и осъден заради извършени от него наказуеми дела по законите на същата империя. Повечето от съдебните заседатели са били българи.
точно заради това се говори ,че присъдата му е "съдебна грешка",а един от съдиите е ХАДЖИ ИВАНЧО ХАДЖИ ПЕНЧОВИЧ-крупен търговец и известна личност по това време в Русе.всяка негова прилика по образ и подобие с днескашни наши политици ,съдии ,прокурори е ........"НЕОСНОВАТЕЛНА"-Х.Б.;Й.Ц.;Д.П.;С.С.К.;В.С.,и много много други
ПРОДАЖНИЦИ :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
stzanev
новобранец
новобранец

Мнение от stzanev »

naskobo написа:беше спам
Мисля, че с това шега не бива.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”