Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови риби
Модератор: sapuna
- carpsliven2
- сериозен играч
Re: Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови р
В Сливен има .. може и да се снадят .. но целта е да няма ръб .. понеже при удряне на влакното в шамандурата и се наведе .. да преплъзне спокойно .. без да се закачи...

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Изкоренен млад филиз,стабилно утежнен в основата и пуснат на желаното място след два месеца ще е погледнал слънцето! 

- carpsliven2
- сериозен играч
Идва пролет .. не забравяйте да слагате пилети "Халибут" в захранката
на моя отговорност!
на моя отговорност!

- super_snake
- научил се да хвърля
Няма , нямаcarpsliven2 написа:Идва пролет .. не забравяйте да слагате пилети "Халибут" в захранката
на моя отговорност!

Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
-
- разбира нещата
карпсливен -васко,разясни ,ми тая част от рецептата ти (от преди 4 г)" В буркана си наливаш ароматизатора и го разреждаш със спирта едно към едно. Вариш около 25 минути и после оставяш да истине. подбираш си хубави зърна и ги слагаш в буркана (в който си сложил сместа от скопекс и спирт и добавяш малко от подсладителя.",
а именно вариш само ароматизатора и спирта без да слагаш зърна ,така ли да се разбира????
и друго-кажи какви ти са "малките тайни"за рибите от овчарица,какъв бъркоч забъркахте ,че не можах да разбера(картината беше калпава)???
а на кое викате "шавар",на тръстиката ли?
а именно вариш само ароматизатора и спирта без да слагаш зърна ,така ли да се разбира????
и друго-кажи какви ти са "малките тайни"за рибите от овчарица,какъв бъркоч забъркахте ,че не можах да разбера(картината беше калпава)???
а на кое викате "шавар",на тръстиката ли?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- carpsliven2
- сериозен играч
С течение на годините подобрихме доста рецептите.. според мен де.. сега първо я варя и после слагам ароматизатор и подсладител.. но дори напоследък и тва не правя .. понеже използвам дипове, защото станаха достъпни и ефтени..
В захранката на Овчарица сложих гранули- класик,ягода и ванилия(няма да споменавам фирми за да не става реклама)
пилети основно "халибут" , бетаинови и класик и сложих атрактор ягода .. защото печеше слънце и рибите се качват в горния слой.. за да ги провукирам да слезнат да ядът на дъното.. "всяко животно обича хубава храна"
Аз съм свикнал да правя на рибите нещо като шведска маса.. според мен дава по-добър резултат
На камерата не показват хубаво за да не се виждат фирмите които се използват..
Аз лично нямам тайни и нямам комплекси някой да не ми излови рибата, но не ни разрешават да показваме на коя фирма ползваме продуктите..
Последно време теца буквално е заринат с царевица и за да имаш успех е нужно да подобриш трапезата на рибите..
В захранката на Овчарица сложих гранули- класик,ягода и ванилия(няма да споменавам фирми за да не става реклама)
пилети основно "халибут" , бетаинови и класик и сложих атрактор ягода .. защото печеше слънце и рибите се качват в горния слой.. за да ги провукирам да слезнат да ядът на дъното.. "всяко животно обича хубава храна"
Аз съм свикнал да правя на рибите нещо като шведска маса.. според мен дава по-добър резултат
На камерата не показват хубаво за да не се виждат фирмите които се използват..
Аз лично нямам тайни и нямам комплекси някой да не ми излови рибата, но не ни разрешават да показваме на коя фирма ползваме продуктите..
Последно време теца буквално е заринат с царевица и за да имаш успех е нужно да подобриш трапезата на рибите..

Re: Тайната на успеха - шарани, амури и шаранови риби
Вадил съм 5 шарана през живота си, като най-големия ми е бил 4,250 кг., но съм виждал как се вади 10-на кг. див шаран и съм съгласен с теб.snegk написа:Аз пък ще ти кажа,че няма нищо правилно в този клип.Вадиш рибата на боксир.Ако е някой борбен амур или шаран при това дърпане или ще скъса влакното или джуките.Гледам и във водата не сте влезли,разкарвате се с кепа по брега.Абе "профисионална работа"ТТова надясно и на ляво се прави да се контролира рибата а не да тръгнеш по целия бряг и да я извадиш на стотици метри от бивака.Пръчката се накланя напред за да се омекоти рязкото взимане на аванс,другото което е,че когато я дадеш напред влакното има по малко съпротивление с водачите и не затруднява аванса и така опасноста от скъсване е много по малка.Ама каво да обяснявам,това се учи с времето,пред компа не става.Брат мисля,че с тези писаници не само не помагаш на хората а им вредиш.Това за стотиците писма ще ти дам жълта фланелка![]()
![]()
![]()
Човека го вади минимум 10 минути, и то от 15 метра разстояние, а на клипа се кепва на 1,40 мин.
Движението по брега бяха ограничени до метър, а положението на пръта беше нещо такова и накрая докара рибата до самия бряг и я кепна.
Keep It Simple, Stupid!
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... D0%BF_KISS
- carpsliven2
- сериозен играч
Всяко вадене се прави според самата ситуация.. щом рибата е на брега .. значи всичко е било правилно!
Можем да я извадим за 2 минути .. можем и за 20
Можем да я извадим за 2 минути .. можем и за 20

Офтопик. Модератор да изтрие поста ми, просто игра на думи.
carpsliven2 написа:На този клип http://www.vbox7.com/play:f9a2ccd2" onclick="window.open(this.href);return false; .. рибата се искарва правилно
Тези две мнения, не си ли противоречат.carpsliven2 написа: щом рибата е на брега .. значи всичко е било правилно!
Keep It Simple, Stupid!
- амиго70
- новобранец
Бих искал да се включа и аз-при нас на реката излизат амури от 6 до 16-18кг,масовите са от 8-12кг нито съм виждал нито съм хващал по-дребни.Последните два сезона стана много трудно да излъжеш някоя трофейна риба,но ще ви споделя една моя рецепта дошла спонтанно след като наблюдавах амура как си играе и се храни в петната от растителност през лятото.Преди да си тръгна от риболов нагазвам в реката и събирам от тази трева,после я суша и я варя като чай.В получения екстракт накисвам предварително сварени и подбрани царевични зърна.За захранка варена царевица и жито.Последния ми амур бе 12кг,но става все по-трудно както казах заради постоянните токажийски набези.Не съм го изпробвал на платени водоеми,защото групата ни все още изповядва "на платено -не одим"но си е голям гъдел.Ще се радвам ако някой от вас го приложи на платено и сподели резултати.Успех и нека слуката бъде с ВАС!
- carpsliven2
- сериозен играч
амиго70 написа:Бих искал да се включа и аз-при нас на реката излизат амури от 6 до 16-18кг,масовите са от 8-12кг нито съм виждал нито съм хващал по-дребни.Последните два сезона стана много трудно да излъжеш някоя трофейна риба,но ще ви споделя една моя рецепта дошла спонтанно след като наблюдавах амура как си играе и се храни в петната от растителност през лятото.Преди да си тръгна от риболов нагазвам в реката и събирам от тази трева,после я суша и я варя като чай.В получения екстракт накисвам предварително сварени и подбрани царевични зърна.За захранка варена царевица и жито.Последния ми амур бе 12кг,но става все по-трудно както казах заради постоянните токажийски набези.Не съм го изпробвал на платени водоеми,защото групата ни все още изповядва "на платено -не одим"но си е голям гъдел.Ще се радвам ако някой от вас го приложи на платено и сподели резултати.Успех и нека слуката бъде с ВАС!

- 8010239086
- вече хвърля и на тежко
В момента излизат ли някакви риби на топлото чувам профилактика се е плавило някаква ???
Животът не изисква да сме най-добрите , а само да даваме най-доброто от себе си !!!
- carpsliven2
- сериозен играч
Клипа е от 2008 година.. нормално е да се случват промени.. но аз не виждам рразлични мнения.. макар че, те с годините може да се променят..
Дори и да се е случвало противоречия във времето.. за мен са нормални неща.. можеби след още 6 години ще мисля по съвсем различен начин .. и кво от туй? Не виждам кво те притеснява?
Тва е тема за споделяне на мисли а не за научни доказателства! (които и тях оспорват и оборват с годините)

Дори и да се е случвало противоречия във времето.. за мен са нормални неща.. можеби след още 6 години ще мисля по съвсем различен начин .. и кво от туй? Не виждам кво те притеснява?
Тва е тема за споделяне на мисли а не за научни доказателства! (които и тях оспорват и оборват с годините)

- Антон Тонев
- сериозен играч
Аз лично,на тоя прословут аромат, риба нямам.Е пробвал съм само на Държавен водоем/около 7 -8 пъти/, и после подарих последния буркан на един тип от Пловдив с инициали S.S.carpsliven2 написа:Идва пролет .. не забравяйте да слагате пилети "Халибут" в захранката
на моя отговорност!

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
zdr asam nov v foruma i sam lubitel na hcranskia ribolov imam nqakoi ulovi no iskam malko informacia sega sam si zel lotka za zaxranvane i sqwto taka tri prqta za hsarani no ne znam kakvi makari dasi zema dali dasa s dvoen avan zawtoto imam stoika s signalizatori bix iskal da poluca malko informaciqa za tozi vit ribolov na hsarani