Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Въпрос за тохамаран 3.20 dpw
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Въпрос за тохамаран 3.20 dpw
Здравейте колеги, от известно време избирам лодка и съм се спрял на този модел Тохамаран. По-каталог я дават 56кг, дали ще мога сам да я качвам на покрива на колата. Ако я взема ще и купя транцеви колела, но ме притеснява дали ще мога да я качвам на покрива на колата сам, защото я видях на живо и не е от най-малките ? Иначе съм в доста добра физическа форма, но все пак да питам има ли някой с лодка с подобно габарити и как ги вижда нещата ? 

Re: Въпрос за тохамаран 3.20 dpw
Не искам да те плаша, ама ще видиш зор.
Дано не съм прав, но най-добре е да пробваш на живо.
Има си и чалъми, но хамалогията си е сериозна.
Дано не съм прав, но най-добре е да пробваш на живо.
Има си и чалъми, но хамалогията си е сериозна.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- bananaman
- вече хвърля и на тежко
хамалогия си е колега , аз имам същата , взех си и транцеви колела и е по - поносимо сега за сам човек. Аз си я събирам в колата , че повечето пъти много път бия до дестинациите .. за качване сам ..според мен ще се озориш ..
Поздрави
Поздрави
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
-
- ще става разбирач
Колега, ако ще я "бориш" за покрив, 'що не се огледаш за някоя подходяща лодка с тази дължина, но с надуваемо дъноbatceco написа:Здравейте колеги, от известно време избирам лодка и съм се спрял на този модел Тохамаран. По-каталог я дават 56кг, дали ще мога сам да я качвам на покрива на колата. Ако я взема ще и купя транцеви колела, но ме притеснява дали ще мога да я качвам на покрива на колата сам, защото я видях на живо и не е от най-малките ? Иначе съм в доста добра физическа форма, но все пак да питам има ли някой с лодка с подобно габарити и как ги вижда нещата ?

Е го Тедо как си вдига една такава (тази на снимката е с VIB дъно, но има и с нормално надуваемо)
330 см са 43-45 кг , а 300 см са 39-41 кг

А най-добре иди там от където си решл да взимаш лодка и ги помоли да ти дадат да вдигнеш сам една надута комплектована и ще си прецениш.
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Щом има чалъми ще трябва да се справя
. Познат ми направи много добра оферта за лодката + двигател и май ще я взема. Мерси на отзовалите се
Ще се радвам, колега който се оправя сам с лодката да сподели някоя тънкост/приспособление в борбата 

- rikitikitavi
- разбира нещата
колеленца на транеца и повече пъти да ходиш за риба да отработиш движението. Не е страшно и ако си много каталясал може да помолиш една ръка да удари близкия колега
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Имам същата лодка без колела не мога да я кача сам на колата , свалянето е по лесно може и сам . Ако си от Варна мини през Киро да я погледне !
Някъде гледах как човека си е прехванал за релсите на тавана две дъски облечени с мокет с две колелца на края.Ако и изпуснеш кила и я повдигнеш така че предницата да опре в тези колела
после трябва само да буташ отзад.Имам същата лодка ,тежа 115 кг.и не работя на бюро и това дето го пише на кашона 56кг. /по спомен/имам чувството че е само за лодката без дъното
А надута поради обема и това че няма къде да я хванеш тежи двойно.Това от мен и дано съм ти помогнал.

направи каквото трябва пък да става каквото ще
-
- научил се да хвърля
59 кг всичко . Ето как се е справил колегата : http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=46319" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще се опитам да обясня с няколко думи.
Условието е, че моите напречни са дълги и излизат леко от габарита на колата.
Нося я на рамо - слагам балона на рамо равновесно и я нося до колата.
Слагам я да легне на дъно до колата.
Изправям я на борд до колата, като дъното е навън.
Последователно я повдигам от единия и другия край, така че горния борд да стъпи на напречните, първо отпред, после откъм кърмата /или обратното/.
Така лодката е над земята, "закачена" на напречните.
После повдигам висящия долен борд почти до равновесно /хоризонтално/ положение и я плъзвам по напречните докато стъпи и другия борд.
Центрирам и стягам с ремъците, като връзвам и носа за предна броня, че ми се е сгъвала лодка с над 100 и.. изтръпнах!
Така лодката ми стои с дъното нагоре, носа е малко извит по предното стъкло.
Дали е правилно или целесъобразно - не знам, просто на мен ми върши работа този начин
И аз така взех моята. С надуваемо дъно е, което свалям след риболов за минута.
Условието е, че моите напречни са дълги и излизат леко от габарита на колата.
Нося я на рамо - слагам балона на рамо равновесно и я нося до колата.
Слагам я да легне на дъно до колата.
Изправям я на борд до колата, като дъното е навън.
Последователно я повдигам от единия и другия край, така че горния борд да стъпи на напречните, първо отпред, после откъм кърмата /или обратното/.
Така лодката е над земята, "закачена" на напречните.
После повдигам висящия долен борд почти до равновесно /хоризонтално/ положение и я плъзвам по напречните докато стъпи и другия борд.
Центрирам и стягам с ремъците, като връзвам и носа за предна броня, че ми се е сгъвала лодка с над 100 и.. изтръпнах!

Така лодката ми стои с дъното нагоре, носа е малко извит по предното стъкло.
Дали е правилно или целесъобразно - не знам, просто на мен ми върши работа този начин

Това е истината.esox_hunter написа:А най-добре иди там от където си решл да взимаш лодка и ги помоли да ти дадат да вдигнеш сам една надута комплектована и ще си прецениш.

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Ами аз я гледах вече на живо, успявам да я вдигна от земята от едната страна лесно. Проблема е че колата ми е баничарка и е по-висока от стандартното. Ще помисля през уикенда ама май ще я взема. Гледах и лодки 3 метра, но при 3.20 комфорта вътре е по-голям , пък и тази ще я взема на добри пари. Абе надявам се да важи поговорката - "Има ли желание има и начин " 

Моята е 2,95 с дървено дъно нямам проблем мятам я сам но на напречните на багажника сам монтирал две дъски 2м на 20 см на тях лягат бордовете.От страни на колата вдигам първо носа и после за транеца и е горе.Без трацеви колела съм, но спирам колата до водата.Сега предстои закупуване на колела с тях ще е по лесно.40кг я дават.