Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

шаран на дълбочина?
Модератор: sapuna
шаран на дълбочина?
здравейте на всички. някой знае ли коя е най-добрата стръв и метод за шаран на дълбочина 5-10м със тинесто дъно.наслука
- Coldeye^
- научил се да хвърля
При тези обстоятелства не бих използвал стандартния начин,защото пружината или фидера биха потънали в тинята...
Аз лично бих използвал монтаж на косъм с плаващо протеиново топче,или някаква друга стръв,съответно повдигана от праченце стиропор.
Нека по опитните шаранджии се изкажат!
Успех!
Аз лично бих използвал монтаж на косъм с плаващо протеиново топче,или някаква друга стръв,съответно повдигана от праченце стиропор.
Нека по опитните шаранджии се изкажат!
Успех!

Нека запазим България чиста за нашите деца!

Повдигането на стръвта е правилно, но вида на стръвта зависи от водоема- най-вече дали шаранът в този водоем е научен да взима на топче, ако не, то тогава царевица му е майкатаColdeye^ написа:Аз лично бих използвал монтаж на косъм с плаващо протеиново топче,или някаква друга стръв,съответно повдигана от праченце стиропор![]()

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
монтаж
тип чепаре !
1 може и 2 куки
първата кука на 30-40 см от основното оловото
и леко утежняване на линията след куката ! или след 2 рата ако има такава ! 1 или 2 гр колкото да полегне кордата !
макар че ако е толкова дълбоко може и малко по тежко олово !
стръв царевица каквато ти доиде наум !
ароматизирана, прокиснала или суха
)
макар че си утежнил линията пак може да си на косъм и с повдигач за самата стръв !
тип чепаре !
1 може и 2 куки
първата кука на 30-40 см от основното оловото
и леко утежняване на линията след куката ! или след 2 рата ако има такава ! 1 или 2 гр колкото да полегне кордата !
макар че ако е толкова дълбоко може и малко по тежко олово !
стръв царевица каквато ти доиде наум !
ароматизирана, прокиснала или суха

макар че си утежнил линията пак може да си на косъм и с повдигач за самата стръв !
-
- ще става разбирач