Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

СОНАР или ГПС?
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- minchoto
- ще става разбирач
Re: СОНАР или ГПС?
Колегата Yavor_fich хубаво го написал, ама малко на абаBOYCHE написа:Колегата Yavor_fich много добре е писал: Ако вече сте си купили - постарайте се добре да им разучите възможностите...преди да пишете всевъзможни глупости по форумите.

И? Да не си промени мнението?BOYCHE написа:Затова започнах темата.

-
- новобранец
Нямах намерение да се включвам тук отново, но гледам след последното ми мнение по темата съм доста цитиран.
Умни неща има доста написани по темата, ама май няма кой да чете. 
Иначе мнението ми по въпроса от заглавието съм го изразил още в самото начало:

Последното нещо, което ми се иска, е да се откроявам точно на такъв фон.minchoto написа:Колегата Yavor_fish хубаво го написал, ама малко на абаBOYCHE написа:Колегата Yavor_fish много добре е писал: Ако вече сте си купили - постарайте се добре да им разучите възможностите...преди да пишете всевъзможни глупости по форумите.Вместо това можеше да напише нещо умно, барем се открои на фона на "всевъзможните глупости по форумите"
![]()

Иначе мнението ми по въпроса от заглавието съм го изразил още в самото начало:
Както се разбира по-нататък, новият сонар на автора е точно такъв. Остава да му пожелаем със здраве да си го ползва(до следващия по-добър) и да подобри улова си.yavor_fish написа:Най-добре сонара да е с вграден GPS.

- smel1968
- ще става разбирач
Ето нещо ново-миниатюрен хидролокатор-не е евтино,но е интересно,понеже се комбинира с GPS на смартфона.
Компанията FishHunter Inc. представи на пазара миниатюрния хидролокатор FishHunter Sonar, който се включва към мобилното устройство и помага за откриване на рибни пасажи с помощта на акустично излъчване.С помощта на специално приложение за устройства с операционна система Android и iOS може да се наблюдава придвижването на рибните пасажи и да се отбележи и запише в системата нейното събиране в определени места, за да бъдат посетени отново по-късноХидролокаторът FishHunter Sonar е направен от поликарбонат и силикон и прилича на голяма плувка или малка шамандура с тегло 118 грама и може да бъде използван при температури от -30 до +35 C°. Локаторът може да проследи рибата при дълбочина до 30-40 метра. Капацитетът на вградената акумулаторна батерия е 600 mAh, който е достатъчен за 6-9 часа работа в активен режим и до 500 часа в режим на готовност. Пълното зареждане на акумулатора става за 2 часа.Хидролокаторът FishHunter Sonar струва 230 американски долара---http://www.youtube.com/watch?v=MSS2Ffb1dzE
Компанията FishHunter Inc. представи на пазара миниатюрния хидролокатор FishHunter Sonar, който се включва към мобилното устройство и помага за откриване на рибни пасажи с помощта на акустично излъчване.С помощта на специално приложение за устройства с операционна система Android и iOS може да се наблюдава придвижването на рибните пасажи и да се отбележи и запише в системата нейното събиране в определени места, за да бъдат посетени отново по-късноХидролокаторът FishHunter Sonar е направен от поликарбонат и силикон и прилича на голяма плувка или малка шамандура с тегло 118 грама и може да бъде използван при температури от -30 до +35 C°. Локаторът може да проследи рибата при дълбочина до 30-40 метра. Капацитетът на вградената акумулаторна батерия е 600 mAh, който е достатъчен за 6-9 часа работа в активен режим и до 500 часа в режим на готовност. Пълното зареждане на акумулатора става за 2 часа.Хидролокаторът FishHunter Sonar струва 230 американски долара---http://www.youtube.com/watch?v=MSS2Ffb1dzE
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
-
- ще става разбирач
BOYCHE написа:С риск да се повтора ще отговора на ivalpetkov.
Калкан,попче а даже миджит не знам с какъв модел сонар ги засичаш?
Аз поне не познавам такъв модел.Моя нов сонар е Lowrance Elit 5 HDI с GPS.
За миналата година със сигурност мога да кажа ,че първия ден сонара показваше сафрида,но след това ако не бях на линията за която споменах по горе сонара не показваше нищо,а риба се ловеше.
Това че догодина сафрида няма да е на това място е така и не споря с тебе
Но от години забелязвам че всяка година се държи на определена линия и места.
За попчето не съм съгласен. Попчето е дънна риба и търси камъни да се крие.Там където си маркирал точки с ГПС почти е сигурно че го има.Е дали ще кълве е друг въпрос,а и местата му варират във зависимост от температурата
на водата-по топло по навътре.
На картата има една точка DEDO MITKO -на тази точка дядото стар рибар лови от години и няма сонар.Той си я засича по брега.В началото казах че ГПС и сонара са две мощни оръжия,ако знаеш как да ги ползваш.
-
- ще става разбирач
BOYCHE написа:С риск да се повтора ще отговора на ivalpetkov.
Калкан,попче а даже миджит не знам с какъв модел сонар ги засичаш?
Аз поне не познавам такъв модел.Моя нов сонар е Lowrance Elit 5 HDI с GPS.
За миналата година със сигурност мога да кажа ,че първия ден сонара показваше сафрида,но след това ако не бях на линията за която споменах по горе сонара не показваше нищо,а риба се ловеше.
Това че догодина сафрида няма да е на това място е така и не споря с тебе
Но от години забелязвам че всяка година се държи на определена линия и места.
За попчето не съм съгласен. Попчето е дънна риба и търси камъни да се крие.Там където си маркирал точки с ГПС почти е сигурно че го има.Е дали ще кълве е друг въпрос,а и местата му варират във зависимост от температурата
на водата-по топло по навътре.
На картата има една точка DEDO MITKO -на тази точка дядото стар рибар лови от години и няма сонар.Той си я засича по брега.В началото казах че ГПС и сонара са две мощни оръжия,ако знаеш как да ги ползваш.
туй пък ква риба е - май не съм виждал такава
-
- ще става разбирач

емиии аз нямам проблем - от много акъл и( излишни пари ) си купих сонар с GPS и картплотер сега и ако се сдобия и с карта - най вероятно ще отворя магазин за риба .
Когато се стартира Lowrance се показва това съобщение:
Мисля да се обадя до фирмата да добавят че продукта е забранен за отваряне на магазин за риба-Ха-ха-ха.
Това е част от картата с точките
емиии аз нямам проблем - от много акъл и( излишни пари ) си купих сонар с GPS и картплотер сега и ако се сдобия и с карта - най вероятно ще отворя магазин за риба .Мисля да се обадя до фирмата да добавят че продукта е забранен за отваряне на магазин за риба-Ха-ха-ха.
Това е част от картата с точките
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Е па тука не си съвсем прав...Сонара и жисиема нямат нищо, ама нищо общо...Не знам как се "чувства" ГСМ ама влияе на човека - доказано...BOYCHE написа: Няма как сонара да влияе на рибата,ти чустващ ли GSM-а.
п.с. На жена ми бабата едно време като имаше само стационарни телефони току викаше:
- Абе май международно ми звъни телефона...

SANTIMIR:емиии аз нямам проблем - от много акъл и( излишни пари ) си купих сонар с GPS и картплотер сега и ако се сдобия и с карта - най вероятно ще отворя магазин за риба .
За да отвориш магазин ,рибата трабва да я ловиш така:
http://www.youtube.com/watch?v=-JcxfR4k7vc" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=-JcxfR4k7vc" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Такива филми много ги има в нета,
въпроса е,това ли е мярката за любителски риболов?
Ииии,къде им беше монтиран GPS-а ?
въпроса е,това ли е мярката за любителски риболов?
Ииии,къде им беше монтиран GPS-а ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ако мислиш че това е риболова,оборудвай си лодка,намери си екипаж и пасаж и работи.BOYCHE написа:SANTIMIR:емиии аз нямам проблем - от много акъл и( излишни пари ) си купих сонар с GPS и картплотер сега и ако се сдобия и с карта - най вероятно ще отворя магазин за риба .

Кире тези корабчета(лодки) се движат основно по ГПС с морски карти.
Това си го гледал по нета.
Когато пуснах темата:сонар или гпс имах предвид да се направи карта на Черно море с точките където е хващана риба. Знам че тези места са хиляди и не са постоянни-но все пак има такива.
Тука те цитирам теб.
Да,има неща дето няма как някой да си издаде местата - но това е друга бира.
А колкото до клипа хората ловят с чепарета и по големи макари.Е има пасажи от риба.
Е бързо ги откачат ,но мрежи не ползват.
Доколкото знам таксата за мрежа е 150 лв.,а за парагада 300 лв. Защо?
А и понеже писах за парагади се сещам за тези за моруни-тогава ходеха на 2-3 часа път с лодка.
Ходеха с компас защото още нямаше GPS и сонар.
Това си го гледал по нета.
Когато пуснах темата:сонар или гпс имах предвид да се направи карта на Черно море с точките където е хващана риба. Знам че тези места са хиляди и не са постоянни-но все пак има такива.
Тука те цитирам теб.
Да,има неща дето няма как някой да си издаде местата - но това е друга бира.
А колкото до клипа хората ловят с чепарета и по големи макари.Е има пасажи от риба.
Е бързо ги откачат ,но мрежи не ползват.
Доколкото знам таксата за мрежа е 150 лв.,а за парагада 300 лв. Защо?
А и понеже писах за парагади се сещам за тези за моруни-тогава ходеха на 2-3 часа път с лодка.
Ходеха с компас защото още нямаше GPS и сонар.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Скивай сега - щом GPSа ти е на сърце,работи с него,
мен това ама ХИЧ не ме бърка.Прескачай си от точка до точка,
проблема си е твой.Всеки си има чалъми в морето,
на дали ще промениш на някого навиците.
мен това ама ХИЧ не ме бърка.Прескачай си от точка до точка,
проблема си е твой.Всеки си има чалъми в морето,
на дали ще промениш на някого навиците.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
КОЛЬО написа:Ако мислиш че това е риболова,оборудвай си лодка,намери си екипаж и пасаж и работи.BOYCHE написа:SANTIMIR:емиии аз нямам проблем - от много акъл и( излишни пари ) си купих сонар с GPS и картплотер сега и ако се сдобия и с карта - най вероятно ще отворя магазин за риба .
спокойно приятел , аз съм един от вас : често хващам по малко риба от колкото мога да изям ... със една биричка
Не се връзвай на шегичките на някой.
Какво стана с сонара?
Какво стана с сонара?