Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Забраната !
Модератор: Кърцата
- atufektchi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Забраната !
Здравейте колеги!
След МНОГО дълго забавяне, все пак забраната за 2014 е факт:
Може да я изтеглите от ТУК
След МНОГО дълго забавяне, все пак забраната за 2014 е факт:
Може да я изтеглите от ТУК
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
www.balkanka.bg
Re: Забраната !
21 реки в режим "Хвани и пусни"! Това е чудесно. Предлагам още следващата седмица да се организира среща на клубовете, които разписахме предложението за въвеждане на режима - Балканка, Хатч, София-94, Стримерите, ФМБ, както и всички останали заинтересовани клубове и независими експерти, да организираме среща. На нея да се обсъди следващата стъпка - провеждане на разяснителна кампания по медиите, поставяне на още табели по подобие на тези, които колегите от "Стари видри" сложиха на Панега и Искрец и нашите на Витовете, организиране на доброволна охрана.
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
На Нас, категорично можете да разчитате, както финансово за табелите, така и физически като помощ! Голяма победа!!!
Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
-
- фен клуб-скобар
Защо тази забра хвани и пусни не важи и за трънска банкия?Там също се ловеше пъстърва...И там са останали само камъните в реката...
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
р.Янтра -от бента на с.Гостилица до вец "Каломен"
За поредна година идиотите които се занимават с тази забрана ,не обрьщат внимание на истинските проблеми.
Забраната на този участьк се прави заради маловодието !!!!!!
Ето как иьглежда реката 2км. преди вьпросният участьк

Така изглежда под бента.

Ето и колко вода преминава през самият бент.

А ето и основната причина за всичко това -канальт за вец "Каломен"

Снимките са правени преди 2 седмици ,в периода когато реката би трябвало да е най пьлноводна.
А сега сетете се сами колко вода има под бента в летният период.
И с какво забраната за риболов в този участьк ,ще спомогне за запазването на рибната популация ???? При положение ,че няма дори влага под камьните да не говорим за вода .
За поредна година идиотите които се занимават с тази забрана ,не обрьщат внимание на истинските проблеми.
Забраната на този участьк се прави заради маловодието !!!!!!
Ето как иьглежда реката 2км. преди вьпросният участьк

Така изглежда под бента.

Ето и колко вода преминава през самият бент.

А ето и основната причина за всичко това -канальт за вец "Каломен"

Снимките са правени преди 2 седмици ,в периода когато реката би трябвало да е най пьлноводна.
А сега сетете се сами колко вода има под бента в летният период.
И с какво забраната за риболов в този участьк ,ще спомогне за запазването на рибната популация ???? При положение ,че няма дори влага под камьните да не говорим за вода .
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- maranzika
- сериозен играч
Привет.С ядосване няма да стане.За следващата година още от късна есен пишеш едно кратко съобщение каквото мислиш за тази "тъпа" забрана и я даваш на някой от Клубовете които си играят последните години с промяна на досегашното статукво.И ще има ефект според мене.Поне аз досега за няколкото реки за които съм си навил да се променят нещата станаха.muerter написа:р.Янтра -от бента на с.Гостилица до вец "Каломен"

- misho_tsakov
- ще става разбирач
Ха да ни е честита!
Догодина повече!
Иначе на колегата с бента. ВЕЦовете са огромен проблем. Осъзнали сме го одавна. Това обаче няма общо със забраната. Този проблем е залегнал в предложенията ни за ЗРА. Там му е мястото, както и в още няколко закона.
Направи сними в близък план на рибния проход, с дати, и на коритото след ВЕЦа и ги прати на клубния ни мейл. Миналата седмица едни ВЕЦаджии отнесоха мнооого солиден акт и ги задължиха да пуснат водата. та така...
Догодина повече!
Иначе на колегата с бента. ВЕЦовете са огромен проблем. Осъзнали сме го одавна. Това обаче няма общо със забраната. Този проблем е залегнал в предложенията ни за ЗРА. Там му е мястото, както и в още няколко закона.
Направи сними в близък план на рибния проход, с дати, и на коритото след ВЕЦа и ги прати на клубния ни мейл. Миналата седмица едни ВЕЦаджии отнесоха мнооого солиден акт и ги задължиха да пуснат водата. та така...
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
- minchoto
- ще става разбирач
И все пак Елешница успяха да я прекарат, на печелившите - честито! 

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ще се постарая да снимам отблизо ,и ще ви ги пусна .
Но лично според мен ,този рибен проход може да бьде преминат само от делфин сьс поне 10г. стаж в делфинариума.
Поздрави!!!
пп: не е вьпросьт дали ще има забрана или не ,така или иначе няма никакьв контрол.
Яд ме е ,че никой не се запитва -защо аджеба забраняваме този участьк ???
Отговорьт е много прост -защото преписваме една и сьща заповед от 20г. насам !!!
И кой назначи Пеевски да го ... ??????????????

Но лично според мен ,този рибен проход може да бьде преминат само от делфин сьс поне 10г. стаж в делфинариума.
Поздрави!!!
пп: не е вьпросьт дали ще има забрана или не ,така или иначе няма никакьв контрол.
Отговорьт е много прост -защото преписваме една и сьща заповед от 20г. насам !!!
И кой назначи Пеевски да го ... ??????????????

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Ами колега, вместо да мрънкате, по-добре идете в местното ви подразделение на ИАРА, представете се и кажете - така и така, дайте да видим с тая забрана не мое ли нещо да се промени. току виж станало, или поне сте опитали. Другото е чесане на езици и псувни в тесен кръг, от които не произлиза нищо. Пък дали има или няма контрол, очаквай новини съвсем скоро...muerter написа:
:
Ако ще снимаш – изчакай да падне водата. Най-добре да е през август – септември. Възможно е тогава реката да пресъхва тотално. Надявам се да може да се направи нещо с подобни снимки. Не са особено големи надеждите, но при всички случаи ще опитаме, но ще е след септември тая година.muerter написа:Ще се постарая да снимам отблизо ,и ще ви ги пусна .
Гледам, че има една грешка, не фатална – Треклянска трябваше да е забранена за прибиране на територията на област Перник, и в Кюстендил – до вливането в Струма, ма карай. Догодина – повече и по-добре.
Поздравления за всички, които вложиха усилия по въпроса.
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Уважаеми господине ,не знам аз ли не мога да се изразя ,или вие не можете да ме разберете.Нямам нищо против забраната -дори сьм за.Аз сьм против мотивите за тази забрана,защото в случаят риболовците ,та дори и бракониерите са светци ,спрямо това което вьрши дьржавата в полза на определен крьг хора (разбирайте собственици на вецове)Бат Стан написа:
Ами колега, вместо да мрънкате, по-добре идете в местното ви подразделение на ИАРА, представете се и кажете - така и така, дайте да видим с тая забрана не мое ли нещо да се промени. току виж станало, или поне сте опитали. Другото е чесане на езици и псувни в тесен кръг, от които не произлиза нищо. Пък дали има или няма контрол, очаквай новини съвсем скоро...
Предполагам ,че "по-добре идете в местното ви подразделение на ИАРА"- буди усмивка дори и вьв вас .
Сьс сьщият успех мога да се оплача на ядрен физик за проблемите ми с пьрхута

По вьпросьт с контрола ,очаквам развитие вече 30г. Ще направя банкет ако в следващите 30 някой ми провери билета ,което ще ми е за пьрви пьт.
И все пак ,искрено се надявам да сте прав ,и в най скоро време да има новини .
Поздрави !!
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Колега, реките от забраната в раздел 1 се подават от регионалните структури на ИАРА или в последствие се добавят от експерти на МОСВ. Станил ти казва да копаш на място. Демек започнете да убеждавате вашата ИАРА, че не са прави да я подават да бъде забранена. Дайте си доводите и така. И не буди усмивка, защото сме минали от там и понякога става. Съберете се повече хора, идете им под прозорците и в канцелариите и ще видиш че ще ви приемат и ако сте убедителни може и да стане. Случи се за няколко реки, така че имате шанс, защо да не се случи и при вас? Верно че е досадно, ама ако искаш промяна, малко време, нерви и търпение трябва да се инвестира. И те така....
Който ходи в мола - умира!
- suhia_ribar
- научил се да хвърля
Димо,прочети пак забраната,конкретно за Треклянска.....и в двете области е в режим "Хвани и пусни"....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Забрана ок , но за кого ???
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;