Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Diman »

Янко, кльонка от снимката на Троли е карбонов. Виж и тази снимка лъже :wink: :arrow:
Изображение

При Жоро няма грешки. Кльонкал съм с негов кльонк. Егати кефа!
Тролка, ползувай го тоя кльонк на Жоро-А :idea:
Трябва да имаш и дълбокогазещ кльонк с плоска пета, за бурно море. За всеки случай.
Кльонка не влиза с голяма скорост във водата, а се води с голямо ускорение
И не се кльонка, а се комуникира със сома. Води се един вид разговор. :wink: Като не разбира от добро, започваш да заповядваш (ставаш лош).
Аре, че май почнах да те уча и взе да ми става някак си неудобно. :oops: :D
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Тоци, я закачи на твоята пръчка едно 200 гр. олово, сложи я хоризонтално на масата и я снимай...да видим как и е чупката.... :wink: :lol: Може да е кючеклия... :lol: С 300 недей... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yco написа:Тоци, я закачи на твоята пръчка едно 200 гр. олово, сложи я хоризонтално на масата и я снимай...да видим как и е чупката.... :wink: :lol: Може да е кючеклия... :lol: С 300 недей... :lol:
Нямаш проблеми Ице :D чакам тея дни да дойде същата макара със същата пръчка :lol: само че 30-50,че Троли каза че тая е мека 15-30 :lol: и на право и двете ще ги снимам,защо да не слагам 300 :roll: и триста ще сложа :lol: :drinkers: Да не би да се счупят :lol: :mrgreen:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Интересни работи взе да говориш Димане,та те слушкам с удоволствие! :wink: Имам проблеми с кльонкането,особенно като се изнервя и почвам да плякам кат жабе,та това ми е слабото място!В самия процес на кльонкане не съм майстор,щот звуците ги вадя по настроение а не с рутина! :cry: Имах същите проблеми и като бях дъничар,веднъш хвърлям перфектно и на втората въдица се усерем,просто не ме бива в синхрона и това е! :cry: Не мога и да кльонкам с отпусната ръка,все я стягам и имам доста фалове!Но въпреки всичко съм забелязал,че перфектния или плякащия звук не променят ситуацията,ако той реши да се дигне или искаш да се върне!От звука някак си не зависи нищо,освен първоначалното любопитство! :cry: :oops: Даже предпочита дългите паузи между звуците,си мислим я! :roll:
SFR
новобранец
новобранец

Мнение от SFR »

Като с воблерите , търсим ли търсим в паузите :-)
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Искам да видя, как е спрямо моята. При 200 грама и хоризонтално и по-големи вълнички и става кючеклия, на стръвта и се завива свят... :lol:
затуй ти казвам 200 и след това я разклати да добиеш представа. Хубаво ти е казал Троли - 30-50 . :lol: ....е по добре. ама като я снимаш ще видим.
Това е моята 20-50 и то под 45 градя, предполагам че вече не искаш така да изглежда... :lol: .., а с 300....и хоризонтално...пие вида през 2 секунди.... :lol: жадничка е.... :lol:

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За захвата с три пръста разбрах от Емо-83! :oops: Като че ли му липсва тежината на ръката при вкарването на петата във водата и звука е по-нежен и чист? :oops: :roll: Като кльонках с цяла длан и нарочно се опитвах да вкарвам петата под обратен ъгъл за да създам вибрация-тътен още при проникването,като при изкарването гледах с китката да се получи кльок!Разбирах,че съм направил Тътен по треперенето на корпуса на лодката!Диман по-добре знае,какво искам да кажа,защото е наясно с двата вида кльонкане и изкарване на звук!Той да каже от къде знае? :roll:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yco написа:Искам да видя, как е спрямо моята. При 200 грама и хоризонтално и по-големи вълнички и става кючеклия, на стръвта и се завива свят... :lol:
затуй ти казвам 200 и след това я разклати да добиеш представа. Хубаво ти е казал Троли - 30-50 . :lol: ....е по добре. ама като я снимаш ще видим.
Това е моята 20-50 и то под 45 градя, предполагам че вече не искаш така да изглежда... :lol: .., а с 300....и хоризонтално...пие вида през 2 секунди.... :lol: жадничка е.... :lol:

Изображение
Искам само да си много спокоен Ице,все пак не пасем трева-а шума :lol: от скромния си опит по язовирите знам,че през нощта на деведесет процента е тихо и без почти никакво вълнение :wink: и не винаги е нужно на линията да има 200-300гр. олово.Пък като не стават че изкарам от избата едни тестолитови с едни гайки по средата къси дето 200-300 не ги усещат :lol: варианти има много-друга ми е на мен целта.... :wink:
Последно промяна от toci23 на Чет Фев 27, 2014 3:49 pm, променено общо 1 път.
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Точно така, сега съм със 150 и е екстра, ама с 200 е по екстра... :D, а с...... :lol:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

....Ся да видим Троли, га ще изкара звук...и картина.... :lol: :lol:
То кльонка е като черно-белите телевизори без антена.. :lol: ..Няма шаренийка.... :lol: .. и звука не е воблер да го хванеш.... :lol:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Сома се вдига точно когато изпълниш правилно ударите. При лош удар веднага спираш серията и правиш пауза. Не за друго, а за да изпсуваш и да ти стане леееко на душата. Отпускаш се. Ръката стиска кльонка дотолкова, доколкото да не го изтърве. Водата е косата на любимото момиче. И я галиш, нежно. Мохамед е казал да пошляпваме от време на време жените си, а не да ги дармоним. :wink: Да бъдеш лош не означава да си груб. С калпав(труден) кльонк рутинно кльонкане не става. Иска малко старание. Гледаш кльонка да се движи в една повърхнина(плоскост) и да не измята. Последното се случва, когато държиш много слабо кльонка(несериозно), или когато го стискаш много силно.
За честотата на кльонкане, не съм се замислял. Винаги кльонкам с една и съща честота- навик.
За двата начина на кльонкане...това са мои фантасмагории. Но са истина. Аз вкарвам леко, ускорявам и звука идва при излизане на петата. Всичко е за секунда или части от секундата. В другия вариант се получават два звука. Един от влизането на петата и един при излизането. Но дали това има някакво значение в риболова, аз не зная.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Diman написа:... Отпускаш се. Ръката стиска кльонка дотолкова, доколкото да не го изтърве. Водата е косата на любимото момиче. И я галиш, нежно. Мохамед е казал да пошляпваме от време на време жените си, а не да ги дармоним. :wink: Да бъдеш лош не означава да си груб. С калпав(труден) кльонк рутинно кльонкане не става. Иска малко старание.
Много добре си го описал :wink: :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Най-много се нервех на сонара!Без сонар се скъсах да ловим,а със сонар съм куцо пиле! :cry: Кльонкам па он се дигне до 6метра,па я съм на 4-ри и го гледкам на екрано!Пускам стръвта на 6метра,па ми се появи линия на 3метра и почва да слиза или се появява на 5метра!Аре пак дигни на 5 метра,па ми идват линиите на 7м,е леле-мале напрао полудевам,баси и тъпия сонар само ми губи времето,а и се губи тръпката от неизвестното! :oops: За това и ще кльонкам Класически без помощни средства! :rolleyes: Веднъж видех дългия товарен влак и се гипсирах,а он седя минута-две и си отиде,забравих даже и да му кльонкам,само го гледах близо до стръвта!Тайнната на Краси поне за 100-цата може би е в сонара? :rolleyes: На сонарите с Даунскан можеш да видиш големия рибок перфектно ако е близо до дъното и да си го коткаш!Аз лично не искам да ловя на тая схема с виждането и координатите! :cry: Предпочитам неизвестното и изненадите! :oops:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Димане почти на сто процента хубавия звук привлича-съгласен,но като тръгне да си ходи дали има значение точно качеството на звука? :oops: :cry:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Точно така Троли, магията е по-голяма без сонар и си почиваш повече. При слънчево време може да окьоравееш. Затова не се уморявам и по 14 часа. Гледам само върха на въдицата, едната ми ръка е спокойно върху нея, а с другата си дялкаш..Кеф....и то голям. :D
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”