Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

за сом
Модератор: sapuna
за сом
Колеги, тази година мисля да прохождам в лова на сом ( от брега и на тролинг). Та въпросът ми е кога се активизират гадовете, кога да пробвам от брега и кога с лодката на влачене. Благодаря предварително на всеки отзовал се с всякакви ценни съвети 

Re: за сом
Колега оня ден си купих попчета (кая) от пазара във Варна и от 50 попчета само 2 имаха хайвер , а уж е мнооооооооого рано за каята да си хвърля хайвера , друга година към края на март вече започват да излизат без хайвер (ако несе лъжа) .
Че мисълта ми е - с тея термични аномалии като мищо може сома да е вече активен . А иначе след средата на Март трябва да е офертата
Че мисълта ми е - с тея термични аномалии като мищо може сома да е вече активен . А иначе след средата на Март трябва да е офертата
- SBANKOV
- ще става разбирач
Старите хора по Дунава, казват че като цъфнат орехите, тогава се лови сом.
Ти се сещай защо.

Ти се сещай защо.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Преди 5 години хванах първия си сом за годината на 6 или 8 ЯНУАРИ на джиг,сигурно щото съм бил по-младSBANKOV написа:Старите хора по Дунава, казват че като цъфнат орехите, тогава се лови сом.![]()
Ти се сещай защо.

- SBANKOV
- ще става разбирач
Те там по него край, и шаран и мряна се ловят на джиг.
Говорим за дънен и буй те започват от юни
Говорим за дънен и буй те започват от юни
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- FishMaster
- вече хвърля и на тежко
Повечето риба има вече доста наедрял хайвер.
риболова е нещо уникално, за жалост много хора не са го разбрали!!!