Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Кои са добрите влакна на пазара - монофил/плет/флуорокарбон?
Модератор: sapuna
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Кои са добрите влакна на пазара - монофил/плет/флуорокарбон?
Създавам тази тема за любителите на риболова "на леко", които тепърва ще се оборудват за тази година с ново влакно, но и по принцип, и ще помоля по-опитните да споделят на кои марки е най-добре да се заложи при покупка на фини влакна, при които съотношението цена-качество да е задоволително - монофил,плетени,флуорокарбон.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Кои са добрите влакна на пазара - монофил/плет/флуорокар
Монофил - Варивас , ИГК , Торай , Унитика , Яматойо , Офис Еквалипт и др.
Флуоро - Сийгуар , Варивас , ИГК , Евъргрийн , Сънлайн , ЛайнСистъм и др.
Брейд - Варивас , ИГК , Торай , Унитика , Гозен , Апплауд и др.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За мен лично е Робинсон 0.148 меко и разтегливо и на възел мн.издържа,но вече не го продават във Варна.Имам риба над 2кг със директана въдица,без кеп и ластик.Бях си взел 2 ролки и немога вече да го открия дори в нета.Преди имах и едно на Юозури оранжева ролка бе но непомня модела и него не го виждам вече.Иначе съм сменил много влакна и щом видя, че се късат и директно в кофата....мразя да ме предват в неподходящ момент.
kasmet
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Направо ще си напиша бележка, която пък ще ламинирам и ще удрям на тезгяхаПавел Иванов написа:Монофил - Варивас , ИГК , Торай , Унитика , Яматойо , Офис Еквалипт и др.

Благодаря за списъка!

п.п.Явно Варивас са големия лидер.

За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Пич,пишеш за риболов на ,,леко'',а слагаш и плетеняци в цепията....нещата са несъвместими...не знам дали ме разбираш
Изобщо да правиш класация между трите вида влакно и то заедно е смешно...
Но все пак за цена-качество,каквото търсиш ти,а не ТОВА което ти е предложил П.Иванов-там е само качество/не знам пак дали ме разбираш/мога да ти предложа нещо,което е обаче САМО за плувка-а всъщност теб това те интересува....
АSSO DOUBLE STRENGTH
http://www.ake-mancho.com/index.php?ch= ... 3&subcat=1
Влакно което няма да те предаде за 5лв..

Изобщо да правиш класация между трите вида влакно и то заедно е смешно...
Но все пак за цена-качество,каквото търсиш ти,а не ТОВА което ти е предложил П.Иванов-там е само качество/не знам пак дали ме разбираш/мога да ти предложа нещо,което е обаче САМО за плувка-а всъщност теб това те интересува....
АSSO DOUBLE STRENGTH
http://www.ake-mancho.com/index.php?ch= ... 3&subcat=1
Влакно което няма да те предаде за 5лв..
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Наскоро си купих влакно jaxon crocodile.Наистина е много здраво не го споделям по написаните данни на ролката ами по река Камчия закачки колкото щеш та съм го напъвал много пъти,но евтиното си има и недостатък много е паметливо както се казва и става като спирала.Много добра тема според мен
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
За първи път чувам, т.е. прочитам, че с плетено влакно не може да се практикува "на леко". 
И не правя класация, а питам кои са добрите марки в съответните видове.
Между другото - преди малко влезнах в един магазин, където имаше 4-5 вида корди и си купих това http://www.totalfishing.it/epages/24683 ... ducts/0190" onclick="window.open(this.href);return false;
Colmic 0.149mm, 2.75kg - обаче в магазина струваше 7 лева, а не евро, както пише в сайта.

И не правя класация, а питам кои са добрите марки в съответните видове.

Между другото - преди малко влезнах в един магазин, където имаше 4-5 вида корди и си купих това http://www.totalfishing.it/epages/24683 ... ducts/0190" onclick="window.open(this.href);return false;
Colmic 0.149mm, 2.75kg - обаче в магазина струваше 7 лева, а не евро, както пише в сайта.

Скъп сайт си намерил.
А влакната на COLMIC са си добри.
А влакната на COLMIC са си добри.
Moнофиламент - BASS-ON Premium Super Bass Line Mason ,Berkley Trilene Big Game.Флуорокарбон - Seaguar Tatsu ,Seaguar Abrazx
- Vid
- кандидат преподавател
Разбира се че може, т.е. всичко може, но не е удачно. А, ползването на плетени влакна при дънен риболов си е трагедия....Mr.Fish написа:За първи път чувам, т.е. прочитам, че с плетено влакно не може да се практикува "на леко".![]()
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Абе то и "на леко" е същата работа
Верно че опити с такова , на такова , съм правил някъде преди , около десет години , ама не вярвам монтажа "на пропадане" да излиза и сега , повече от два пъти не оплетен 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Colmic 0.149mm - вече реализира сефтето за откриването на сезон 2014 - 3 прилични маришки костура.
Подробности в тази тема.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... start=2910" onclick="window.open(this.href);return false;
Подробности в тази тема.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... start=2910" onclick="window.open(this.href);return false;