Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

И пак гадове
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
И пак гадове
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1220540" onclick="window.open(this.href);return false;
- stefanburnev
- новобранец
Re: И пак гадове
И пак ще има преписка срещу неизвестни извършители! Сигурен съм, че полицаите са отишли там като на панаир, със сирени още от Гурково, за да ги чуят и избягат.
Не мога да ловя риба, но много се забавлявам докато опитвам!
Пак е по-добре от нищо.А какво очаквате собственика бракониер да стои и стиска мрежата за единия край и да вика моя е не я барайте.Поне са нахранили пилетата.
направи каквото трябва пък да става каквото ще
-
- разбира нещата
то тези новини станаха всекидневие
,все едно"заловиха цигане -джебчииче".така като гледам,все мрежи по клометър -два
,и изобщо нямам никакво съмнение ,че става въпрос за доста организирана група,който си има пазар,и си има и протекция
.мисля си даже че не са и цигани,а между другото ,колко върви метъра на мрежата.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
За магазинната мрежа си прав.От там трябва да започне контрола.Ако няма пазар мрежите ще намалеят или поне няма да са дълги с километри.
- azareus
- ще става разбирач
Ако държавата имаше интерес или желание до сега да е решила проблема! Според мен целта е тотално обезрибяване на свободните водоеми с цел процъфтяването на платените такива, а и парички ще се смъкнат по някоя европрограма за направата на нови. Дано не съм прав.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- marvelous799
- научил се да хвърля
За съжаление колега, пазар и производство винаги ще има! Няма спиране на рибната мафия! Мрежите се плетат по мазета и тавани в размери и дължина по желание на клиента, а клиентите явно не липсват.hkoko написа:За магазинната мрежа си прав.От там трябва да започне контрола.Ако няма пазар мрежите ще намалеят или поне няма да са дълги с километри.
П.С. Мисля, че трябва в съзнанието на днешното поколение трябва да се НАСЛОИ разбирането, че сладководната риба не се ЯДЕ!
Тогава нещата ще се оправят, според мен!
- Vid
- кандидат преподавател
Няма начин, защото не сме почитатели на морската кухня, ясно е защо?marvelous799 написа:hkoko написа:
П.С. Мисля, че трябва в съзнанието на днешното поколение трябва да се НАСЛОИ разбирането, че сладководната риба не се ЯДЕ!
Тогава нещата ще се оправят, според мен!
Мисля, че бракониерството ще свърши, кога се свърши рибата по големите ни водоеми. Мисля, че в това е истината- трябва да унищожим все де имаме, тогава може да се "вземем в ръце" и от пепелта да направим нещо ново и да го опазваме както е нужно.......
Отделен е въпроса, че обезрибяването не е как обезлюдяването, щото риба се завъжда за 2-3 г., а хора.... (не орки), де да знам за колко?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
ТЦ ТЦ http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1225078" onclick="window.open(this.href);return false;
А бе то рибарите сме в отдела на земевладелците нали - ами то първо земята я надробиха а после започнаха да я укрупняват.Напоителни системи ги затриха и разграбиха а сега царевица без вода не става.А защо и с водоемите да е по-различно.Та ние живеем в БГ.