Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Проблеми с модела на Рапала Магнум каудаун
Модератор: bobopeli
Проблеми с модела на Рапала Магнум каудаун
Колеги имам лична молба към вас да споделите дали сте имали проблеми с модела на Рапала Магнум каудаун-с металната лопатка
Предити години си купих от този модел-ловеше много добре бяла и сом от седем санметровия до четиринадесет сантиметровия но още на първия риболов забелязах че някой от воблерите пият вода и променят играта Звъннах на Жоро Орозов да споделя проблема[Жоро беше представител на Рапала за България] и му изпратих няколко повредени воблера за да ги препрати до Рапала но с това проблема не се реши В момента с един колега от форума се опитваме да решим този проблем като за целта разнитваме лопатката на воблера и го лакираме като лакираме и пространството на местото на лопатката и щифта Молбата ми към вас е да споделите ако сте имали същия проблем и с какви цветове от този воблер Също и какво производство е бил финландски ирландски или естонски Предварително благодаря
Поздрави Ради
Предити години си купих от този модел-ловеше много добре бяла и сом от седем санметровия до четиринадесет сантиметровия но още на първия риболов забелязах че някой от воблерите пият вода и променят играта Звъннах на Жоро Орозов да споделя проблема[Жоро беше представител на Рапала за България] и му изпратих няколко повредени воблера за да ги препрати до Рапала но с това проблема не се реши В момента с един колега от форума се опитваме да решим този проблем като за целта разнитваме лопатката на воблера и го лакираме като лакираме и пространството на местото на лопатката и щифта Молбата ми към вас е да споделите ако сте имали същия проблем и с какви цветове от този воблер Също и какво производство е бил финландски ирландски или естонски Предварително благодаря
Поздрави Ради
- dido ov4arica
- новобранец
Re: Проблеми с модела на Рапала Магнум каудаун
Питай Тапета, в другия форум където пишат хаберлии тролингисти имаше цяла тема
- spookymiro
- ще става разбирач
Дидо, с този пост направо ме разби!dido ov4arica написа:... в другия форум където пишат хаберлии тролингисти ...

Лакирай и около халките, на които се монтират куките.radi62 написа:Колеги имам лична молба към вас да споделите дали сте имали проблеми с модела на Рапала Магнум каудаун-с металната лопатка...
При някои от воблерите на рапала това е стандартен проблем. Аз ползвам двукомпонентен паркетен лак и нямам ядове засега.
Играта на магнума може да се промени и от промяна на положението на металната лопатка. Това може да се случи след изваждането на добра риба или след закачка например. А някои магнуми си идват криви фабрично - въпреки биенето в гърдите от производителите. Аз често ги използвам и имам доста наблюдения върху тях. Налага се корекция с клещите, която се прави полека и на етапи и след всяка корекция се тества играта.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
При мен също се появи този проблем. Воблерът е 7см.,цвят S , естонски. Много разочароващо , наистина играта му се влоши.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дийййй,кво умно момче!dido ov4arica написа:Питай Тапета, в другия форум където пишат хаберлии тролингисти имаше цяла тема

Та,бат Ради проблема не е в производството на Магнумите,дали ще са Ирландиш,Финландиш или Естониш,нито е свързан с металните лопатки!

Проблема се наблюдава при всички модели на Рапала направени от дървото Абачи и са с Фолио!Магнум,Сливър и ДийпДайверите са направени от това дърво и съответно при цветовете с фолио прониква вода,която не се знае от къде точно прониква!Бара-Магнум е с пластмасова лопатка и при цветовете с фолио пак прониква вода и им прецаква фейса,но не и играта!Това,че си променят играта или фабрично не играят е абсолютна лъжа и фантазии,защото всеки воблер се пробва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ръчно във вана и няма,как да не играе!Хората си имат контрол и качество,а не хитруват кат Анрежко за две стотинки!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За това говоря,този цвят е Фолиран!boogaard написа:При мен също се появи този проблем. Воблерът е 7см.,цвят S , естонски. Много разочароващо , наистина играта му се влоши.

При мен се случва основно при воблерте разцветка син гръб бял корем
-
- разбира нещата
И аз имам 1 магнум ред-хед 11см. от миналата година , в началото вървеше перфектно , след първия риболов взе да се обръща и да изплува горе.Чудех се кво му има ,сигурно се е насмукал
Естонски за двайси и шест лв. върви по лошо от китаец за 2.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето го проблема,нагледно!
Как па не се сетихте да снимате къф ви е проблема преди да пускате теми?

Ако искаш ми го прати "куция Магнум-Ред-Хед" и ше ти върнем Китайче,па да видиме дали си верваш на приказките?
Ето ти 14санта за бартер специално за теб,че си капризен!

Не ти вярвам грам,та ходи се бегай!Станимир Бегов написа:И аз имам 1 магнум ред-хед 11см. от миналата година , в началото вървеше перфектно , след първия риболов взе да се обръща и да изплува горе.Чудех се кво му има ,сигурно се е насмукалЕстонски за двайси и шест лв. върви по лошо от китаец за 2.

Ето ти 14санта за бартер специално за теб,че си капризен!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе Рапала Магнум Ред-Хед създава доста проблеми,нека всеки се убеди сам!
Август-2013г.!

Август-2013г.!

Троли стига си го вадил да го мерим че най много сомове и бели съм хванал на едно китайче наречено каматсу и струващо два лева и петдесет стотинки сега поръчах 80-такива за да ги боядисам По хубаво дай инфо за рапалите че е важно и кото съм готов ще те отворя за какво иде реч Не мога да кача тъпите снимки защото са много пиксели а и аз съм стар човек тая техника е доста по млада от мен
Поздрави Троли пък ела един път с мен за риба има какво да научиш от чичо си Ради

Да не кажеш че хващам само баракуди на Рапалата и един ред снепър

Поздрави Троли пък ела един път с мен за риба има какво да научиш от чичо си Ради

Да не кажеш че хващам само баракуди на Рапалата и един ред снепър

Ето за тия воблери говори Ради

Виждат се черните петна около нита на лопатката.
При него обаче петната са по целия воблер, и то не само на бялото, но и на синьото фолио.
Тези от снимката са на един риболов. Естонски са.
Поздрави

Виждат се черните петна около нита на лопатката.
При него обаче петната са по целия воблер, и то не само на бялото, но и на синьото фолио.
Тези от снимката са на един риболов. Естонски са.
Поздрави
Това [dido ov4arica] -Дидо Дяков ли е
-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Уау,това са най-гнусните и скапани Рапали,които съм виждал!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Извинявам се за заядливия тон,не е лично към теб а просто стил на писане!Станимир Бегов написа:И аз имам 1 магнум ред-хед 11см. от миналата година , в началото вървеше перфектно , след първия риболов взе да се обръща и да изплува горе.Чудех се кво му има ,сигурно се е насмукалЕстонски за двайси и шест лв. върви по лошо от китаец за 2.