Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- te4osoma
- разбира нещата
Re: Плетено влакно - Брейд
Еее значи ще отстъпва много,според менVid написа:Размер 2.0 по нищо не отстъпва но ПП 30 лб., само дето е значително по тънко..

п.п.този конец по ппринцип е за влачене ,..така разграфен цветово по метри...
Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Vid
- кандидат преподавател
Стояне, няма принципи, има читави и не толкоз читави влакна. Това, че е разграфено, може би е направено за удобство, макар, че мен ич не ме кефи..., но влакното определено е читаво и разграфяването не му пречи да става за всякакъв тип спин-риболов.te4osoma написа: п.п.този конец по ппринцип е за влачене ,..така разграфен цветово по метри...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- te4osoma
- разбира нещата
Ползвай си го с кеф тогава VidVid написа:Стояне, няма принципи, има читави и не толкоз читави влакна. Това, че е разграфено, може би е направено за удобство, макар, че мен ич не ме кефи..., но влакното определено е читаво и разграфяването не му пречи да става за всякакъв тип спин-риболов.te4osoma написа: п.п.този конец по ппринцип е за влачене ,..така разграфен цветово по метри...

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Този Duel в размер 1.2 го ползвам вече около четири месеца. Наистина е изгодно като цена и добре като метраж.
Заявените диаметри си отговарят на съответните размери по японската номерация, това и аз го установих по вместимостта на шпулата. Много стегнато, не се разнищва, има добър кастинг, шуми си като за четири нишково, цветовете не ме интересуват, все пак не избираме пуловер. Но за здравината- няма как да очакваме с влакна под 0.20 да повдигаме над 6 кг. С ПП 10lb. се правеха опити и наистина се отлепяха около 7кг., но там дебелината гони 0.30. Трябва да сме наясно какво искаме от влакната- за мен е важно да хвърлям добре и да не ми пие вода, за te4osoma, изхождайки от това какви риби лови решаваща е здравината, други колеги ги дразни шума и отиват на 8-нишкови.
Така че Vid, не очаквай с р-р 1.0 да изправяш куки, но влакното е много хубаво, най- хубавото четиринишково, с което съм ловил досега.
Заявените диаметри си отговарят на съответните размери по японската номерация, това и аз го установих по вместимостта на шпулата. Много стегнато, не се разнищва, има добър кастинг, шуми си като за четири нишково, цветовете не ме интересуват, все пак не избираме пуловер. Но за здравината- няма как да очакваме с влакна под 0.20 да повдигаме над 6 кг. С ПП 10lb. се правеха опити и наистина се отлепяха около 7кг., но там дебелината гони 0.30. Трябва да сме наясно какво искаме от влакната- за мен е важно да хвърлям добре и да не ми пие вода, за te4osoma, изхождайки от това какви риби лови решаваща е здравината, други колеги ги дразни шума и отиват на 8-нишкови.
Така че Vid, не очаквай с р-р 1.0 да изправяш куки, но влакното е много хубаво, най- хубавото четиринишково, с което съм ловил досега.
Въдица Mitchel fluid spin 2,70 15-40 Макара Cormoran Red Master 8Pif 3000 какво плетено влакно е подходящо?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В случаят лично аз бих заложил на монофил 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Какъв монофил (марка,сечение).Ще я ползвам за блесни и воблери.
А защо не е подходящо плетено,въдицата или макарата не стават?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
За въдицата не знам , ама макарата по-добре с монофил
Ся сечения и пр. ... инпровизирай и ни изненадай 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Това, което казваш е наистина така, но вярвай ми №2 изправя куки и вади даули без особени проблеми, като при все това кастинга му е много добър....stas написа:Този Duel в размер 1.2 го ползвам вече около четири месеца. Наистина е изгодно като цена и добре като метраж.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
ОК. Благодаря за бързия отговор.
Ако сменя макарата с Ryobi Ekusima то тогава какво влакно да взема.
До появата на монофилите на "Пантун 21"(ИГК) и "Варивас" у нас, най-качествените влакна като че бяха тези на "Колмик"... Каквото и да вземеш от тези марки, е добро.
За плетено, щом толкова имаш мерак, си купи ПП и толкова, без излишни напрежения...
За плетено, щом толкова имаш мерак, си купи ПП и толкова, без излишни напрежения...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Цвета който ще избера за плетеното влакно има ли значение и ако има от какво се определя?
Има - от вътрешното усещане за естетика.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;