Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

шаран на дълбочина?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
-
- и господ не е толокова добър
Хеликоптер с по-голям свободен ход на повода,при пропадане тежеста е долу а повода пада максимално горе.Кто сметнем свободен хот 20см.и повод 20см става 40см,на 10 м.дълбочина няма как да се забие толкова надолу тежеста.За плаващия монтаж колегата е казал,корк.Също може и с горна кука,примерно на 40см.от тежеста правим клуп и слагаме монтаж на косъм,тука ехубаво да се сложат и задни тежести да свали косъма максимално долу,за шаран, а за амур може и без задни тежести.
-
- учете се от него
Като сложиш задната тежест при този монтаж ще свали всичко в тинята , и колко дълъг трябва да е повода ако монтажа е плаващ. Въобще как да се определи дебелината на тинята. По-добре според мен е класически монтаж с предна тежест и две куки отзад на 20-25 сантиметрови поводи през 70-100см , първия повод- на 50-60см от тежеста , може и "на косъм" , но без повдигач . Пръта -на стойката под ъгъл 45градуса , без задни тежести. Двата повода през разстояние са за да се "уцели" поне едната от куките да си е на правилното място за кълванеsnegk написа:.Също може и с горна кука,примерно на 40см.от тежеста правим клуп и слагаме монтаж на косъм,тука ехубаво да се сложат и задни тежести да свали косъма максимално долу,за шаран, а за амур може и без задни тежести.

-
- и господ не е толокова добър
Адаш ти да не мислиш,че тинята е подвижен пясък и всичко подъва до твърда почва.Аз съм писал и преди,че съм слагал в тиня на брега протеинка за 24ч.и въпреки вълните не потъва.Относно задните тежести също бях скептичен,но си имат предимство в случая ше се скрие само основното влакно и то на не повече от 1см.Най важния момент е при замятания е когато тежеста докосне водата задържаме линията и после отпускаме,тогава тежеста пада много нежно на дъното и ако ще и 1м да е тината няма да потъне на повече от 10см.Слагане на повода със стръвта без оловото в пва също помага за забавянето на тежеста.За хеликоптера,можеш да направиш монтажа на 1м от тежеста.И изобщо има много варианти,трябва да се пробва всичко и да се обедиш сам.За горните куки,и аз го използвам този монтаж,но има проблеми при ваденето на рибата със закачките и при кепчосването.IDA написа:Като сложиш задната тежест при този монтаж ще свали всичко в тинята , и колко дълъг трябва да е повода ако монтажа е плаващ. Въобще как да се определи дебелината на тинята. По-добре според мен е класически монтаж с предна тежест и две куки отзад на 20-25 сантиметрови поводи през 70-100см , първия повод- на 50-60см от тежеста , може и "на косъм" , но без повдигач . Пръта -на стойката под ъгъл 45градуса , без задни тежести. Двата повода през разстояние са за да се "уцели" поне едната от куките да си е на правилното място за кълванеsnegk написа:.Също може и с горна кука,примерно на 40см.от тежеста правим клуп и слагаме монтаж на косъм,тука ехубаво да се сложат и задни тежести да свали косъма максимално долу,за шаран, а за амур може и без задни тежести.
-
- новобранец
10 метра
?
Монтаж на косъм с царевица (ако шарана е научен на топче,може и него ).Олово около 30-40 грама да не потъва.Царевицата да е ароматизирана с мед,за да неутрализира мириса на тиня и шарана да я намери по лесно.Същото и за топчетата.Може и повдигач да използваш

Монтаж на косъм с царевица (ако шарана е научен на топче,може и него ).Олово около 30-40 грама да не потъва.Царевицата да е ароматизирана с мед,за да неутрализира мириса на тиня и шарана да я намери по лесно.Същото и за топчетата.Може и повдигач да използваш
butnik написа:3кг млечна царевица,добре това един месец и после кво правим.ами ти си храниш добре рибките,сигурно ако хванеш кефал и му излизат пуканки от задника.

-
- новобранец