шаран на дълбочина?

Модератор: sapuna

georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

колеги бихте ли ми казали как мога да кача някой снимки. :roll:
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Зарежи ги тес пружини бе човек!
Косъма не е виновен че не кълве.
Хвани и Пусни !
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

За да не потъва в тинята си има специални монтажи-хеликоптер,и олова мисля ,че наиминованието им беше сърф :roll:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

камен написа:За да не потъва в тинята си има специални монтажи-хеликоптер,и олова мисля ,че наиминованието им беше сърф :roll:
те това няма нищо общо с тинята :)
едното е противоусукваща система а другото си е риболов на далечна дистанция !
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

За тинесто дъно никой не спомена за горен монтаж,куките да са преди оловото,но си мисля,че монтажът на косъм също не пречи в тинесто дъно,като е с повдигач,ако трябва с две стириопорени топчета
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

www.***.com написа:
IDA написа:При 10м. дълбочина...
Корк!
Имаш ли желание да обясниш малко по подробно.

Примерно за стръв цареица. Как еоформен корка и колко е голям и т.н.

Благодаря предарително.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Със замба за изрязване на повдигачи си режеш и корк колкото ти е нужен. Размерите са както на обикновен повдигач и завясят само от големината на стръвтта. Също така може да използваш и коркови топчета, които се продават точно за тази цел. Успех.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

ИзображениеИзображениеИзображение
За един ден на риба , Господ два дена дава !
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Хеликоптер с по-голям свободен ход на повода,при пропадане тежеста е долу а повода пада максимално горе.Кто сметнем свободен хот 20см.и повод 20см става 40см,на 10 м.дълбочина няма как да се забие толкова надолу тежеста.За плаващия монтаж колегата е казал,корк.Също може и с горна кука,примерно на 40см.от тежеста правим клуп и слагаме монтаж на косъм,тука ехубаво да се сложат и задни тежести да свали косъма максимално долу,за шаран, а за амур може и без задни тежести.
Аватар
asenovpk
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от asenovpk »

Пробавйте така може да стане
Изображение Chelsea
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:.Също може и с горна кука,примерно на 40см.от тежеста правим клуп и слагаме монтаж на косъм,тука ехубаво да се сложат и задни тежести да свали косъма максимално долу,за шаран, а за амур може и без задни тежести.
Като сложиш задната тежест при този монтаж ще свали всичко в тинята , и колко дълъг трябва да е повода ако монтажа е плаващ. Въобще как да се определи дебелината на тинята. По-добре според мен е класически монтаж с предна тежест и две куки отзад на 20-25 сантиметрови поводи през 70-100см , първия повод- на 50-60см от тежеста , може и "на косъм" , но без повдигач . Пръта -на стойката под ъгъл 45градуса , без задни тежести. Двата повода през разстояние са за да се "уцели" поне едната от куките да си е на правилното място за кълване :D
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

IDA написа:
snegk написа:.Също може и с горна кука,примерно на 40см.от тежеста правим клуп и слагаме монтаж на косъм,тука ехубаво да се сложат и задни тежести да свали косъма максимално долу,за шаран, а за амур може и без задни тежести.
Като сложиш задната тежест при този монтаж ще свали всичко в тинята , и колко дълъг трябва да е повода ако монтажа е плаващ. Въобще как да се определи дебелината на тинята. По-добре според мен е класически монтаж с предна тежест и две куки отзад на 20-25 сантиметрови поводи през 70-100см , първия повод- на 50-60см от тежеста , може и "на косъм" , но без повдигач . Пръта -на стойката под ъгъл 45градуса , без задни тежести. Двата повода през разстояние са за да се "уцели" поне едната от куките да си е на правилното място за кълване :D
Адаш ти да не мислиш,че тинята е подвижен пясък и всичко подъва до твърда почва.Аз съм писал и преди,че съм слагал в тиня на брега протеинка за 24ч.и въпреки вълните не потъва.Относно задните тежести също бях скептичен,но си имат предимство в случая ше се скрие само основното влакно и то на не повече от 1см.Най важния момент е при замятания е когато тежеста докосне водата задържаме линията и после отпускаме,тогава тежеста пада много нежно на дъното и ако ще и 1м да е тината няма да потъне на повече от 10см.Слагане на повода със стръвта без оловото в пва също помага за забавянето на тежеста.За хеликоптера,можеш да направиш монтажа на 1м от тежеста.И изобщо има много варианти,трябва да се пробва всичко и да се обедиш сам.За горните куки,и аз го използвам този монтаж,но има проблеми при ваденето на рибата със закачките и при кепчосването.
Иван Манолов
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов »

10 метра :o ?

Монтаж на косъм с царевица (ако шарана е научен на топче,може и него ).Олово около 30-40 грама да не потъва.Царевицата да е ароматизирана с мед,за да неутрализира мириса на тиня и шарана да я намери по лесно.Същото и за топчетата.Може и повдигач да използваш
butnik написа:3кг млечна царевица,добре това един месец и после кво правим.ами ти си храниш добре рибките,сигурно ако хванеш кефал и му излизат пуканки от задника.
:lol: :lol: :lol: :lol:
georgi_irkata
новобранец
новобранец

Мнение от georgi_irkata »

А КАК ДА АРОМАТИЗИРАМ И КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА СТОИ В АРОМАТА ЦАРАВИЦАТА ИЛИ ТОПЧЕТО.
вълк1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от вълк1 »

Коркови топчета задължително се изпробва целия монтаж предварително ,гаранция че няма мърдане 2 дена!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”