Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Проблеми с модела на Рапала Магнум каудаун
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
Re: Проблеми с модела на Рапала Магнум каудаун
Аз също съм фен на рапала , имам над 60 воблера от тая марка ,но от тоя магнум съм разочарован.Сега ще мажа с лепило около нитовете и куките пък дано се оправи.
Не си губи времето мазахме и шест ръце лак му ударихме отгоре още по зле-надува се под лака затова сега махнахме нитовете на лопатката намерихме такава тръбичка за да ги занитим отново и ще ги изпушим защото там където влиза лопатката има връзка с основната ос за куките и от там влиза вода
Поздрави Ради
Поздрави Ради
Да той е.radi62 написа:Това [dido ov4arica] -Дидо Дяков ли е
Ааа 2,50лв са много. Ако намалиш малко може и да се замисляTroli Rapala написа:
Уау,това са най-гнусните и скапани Рапали,които съм виждал!![]()
Веднага ще те отърва от тях срещу 2лева и 50стотинки бройката,че имам само една самотно синьо Магнумче 7санта за 30лв,та да не е сираче!
![]()
Пусках го веднъж през миналата година на Състезанието и имах удър,та ще го огледам за пробиви от вода по фолиото!Според мен при твоите Магнуми е случайно,че вредите по фолиото са в областта на нитовете!Капни им лепило от долу и отгоре по ръба на лопатката,където влиза в дървото и май се решава проблема?

Според мен не е случайно Саше, понеже после избиха петна и по средата на тялото. Същите като около нитовете.
В манията бях чел, че целия воблер са потапя в паркетен двукомпонентен лак ( както е казал Адаш Спокомиро )
и се решавал проблема, но аз не съм пробвал.
Това е срязана Магнум Рапала Тук е видимо че лопатката не е свързана с основната ос която минава през тялото При един сериозен удар балсата се чупи и рибата си заминава с куките а рибаря си е хванал лопатка Това ми се е случвало в Гърция с модел на Бас Дей

- minchoto
- ще става разбирач
Баси маматаradi62 написа:Това е срязана Магнум Рапала Тук е видимо че лопатката не е свързана с основната ос която минава през тялото ...

Каундаун магнум не беше ли правен от дървото абачи, а не от балса
? Според IGFA това е воблера с най-много световни рекорди в солени води, та се учудвам на тия проблеми с този модел.

Може Финландския да не е от балса ще срежа един да видяstomanco написа:Каундаун магнум не беше ли правен от дървото абачи, а не от балса? Според IGFA това е воблера с най-много световни рекорди в солени води, та се учудвам на тия проблеми с този модел.
-
- ще става разбирач
Чудесно ...Ради е качил снимката която снощи му пратихradi62 написа:Това е срязана Магнум Рапала Тук е видимо че лопатката не е свързана с основната ос която минава през тялото При един сериозен удар балсата се чупи и рибата си заминава с куките а рибаря си е хванал лопатка Това ми се е случвало в Гърция с модел на Бас Дей
Това е само една от четирите примамки които разрязах за да намеря проблема .
Засмоляването на технологичния канал за арматурата утежнението и леглото за лопатата е перфектно .
Единственото място без е импрегнация е отвора за нита закрепващ лопатата .
Както вече сте видели няма връзка между арматурата и лопатата ....цялата тежест на примамката в работен режим се носи от този нит който разбива мекото дървено легло и от там се просмуква влагата в примамката .
Мисля че вече намерихме начина да спасим тези зле направени но иначе работещи примамки
- spookymiro
- ще става разбирач
Нямам намерение да влизам в спорове с никого, но продължавам да твърдя, че съм си купувал магнум от незапечатана кутийка и който имаше такива петна под лака. Също така продължавам да твърдя, че съм наблюдавал разлика в играта на различни воблери от еднакъв размер, новоразпечатани от кутийка и не хващали риба или закачка. Разликата се състоеше в това, че започват да се разиграват на различна скорост - това със сигурност мога да го твърдя - а и според мен амплитудата на игра е по-слаба при този, който се разиграва на по-високата скорост - това е по мое мнение.
Освен това съм имал и друга промяна в играта при вече работещ воблер - когато воблерът почва да бяга на една страна. Това ми се е получавало при закачане на воблера и трудното му откачане, но имам и един излязал от строя след битка с риба.
Пиша неща които съм ги преживял. Не съм броил колко риби от вида сом съм извадил на магнуми откакто съм тролингист, но за миналата година бройката им е около или над 20. Който иска - да ми вярва. Който не - може да вярва на когото и каквото си иска.
Поздрави!
Освен това съм имал и друга промяна в играта при вече работещ воблер - когато воблерът почва да бяга на една страна. Това ми се е получавало при закачане на воблера и трудното му откачане, но имам и един излязал от строя след битка с риба.
Пиша неща които съм ги преживял. Не съм броил колко риби от вида сом съм извадил на магнуми откакто съм тролингист, но за миналата година бройката им е около или над 20. Който иска - да ми вярва. Който не - може да вярва на когото и каквото си иска.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Темата взе да става смешна,та ще я следя с интерес! 

Троли ,ти тоя дето ми го продаде ,болен ли е бре?Troli Rapala написа:Темата взе да става смешна,та ще я следя с интерес!

Кеф ,цена няма
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе те и "болните" му хващали по "дваесе" сома,ма пак му е кофти .......,то и Космоса е крив понякога!seeker2 написа:Троли ,ти тоя дето ми го продаде ,болен ли е бре?Troli Rapala написа:Темата взе да става смешна,та ще я следя с интерес!....сега ще ида да го проверя

- spookymiro
- ще става разбирач
Кофти ти е на тебе, че от две години насам не си хващал свястна риба.Troli Rapala написа:Бе те и "болните" му хващали по "дваесе" сома,ма пак му е кофти .......,то и Космоса е крив понякога!
Една ти се закачи и ти осра работата. Взе въдицата от ръцете на жената за да станеш голем, ма стана едно нищо. Хората за два часа и половина извадиха три пъти по-голяма риба от тази дето ти я отърва. Така че е видно колко ги "разбираш" нещата към днешна дата.
Нямаш сърце да отидеш да ловиш сомове, а биеш същото разстояние да ловиш стръв.
И тук нищо смислено не казваш а само осираш темата на човека.
На магнум каунтдаун миналата година имам хванати риби от вида сом от юни до октомври включително.
По твоите думи, ти нямаш риба на магнум - за къв х.й тогава се вреш и плямпаш в темата. Гледаш да вдигаш врява, да не те забравят кой си, че напоследък освен с голямата си уста няма с какво друго да се похвалиш.
Явно не разбираш, че когато някой мълчи не е задължително да го прави защото няма какво да каже. Чаках те да се кротнеш доста време, ама не ти увира главата.
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ох,колко сме жалки и безплодни,но ни е голям задн.........ата чистачка!
Тази вечер игнорирах свинското и хапнах прясна бяла риба на тролинг,та се убедих,че Ради е много в час!
Просто си прегледах двата Магнума и кво да видиш,он е прав пръч!
Финланд=нема проблем!

Естониш ис дъ проблем,ин дъ лип мистър Стоичгол!
Проблема е същия,кат на Ради но в начална фаза около лопатката!

Финланд=нема проблем!

Естониш ис дъ проблем,ин дъ лип мистър Стоичгол!