колеги ниакои ако може да ни светне за радио лотките

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

orinoko
новобранец
новобранец

колеги ниакои ако може да ни светне за радио лотките

Мнение от orinoko »

Става дума за направата и собствено раЧно ,че другата алтернатива удриа жестоко по джоба. За корпоса се сещам за едни пичове дето правиат споилери но другото ми обиагва. А и ниакои ако знае от каде да закупиа нужните части.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

мнооого трудна работа :(
когато стигнеш до управлението идват големите пари !
четох из форума че разходите за лодкта били около 200 лв
това просто няма как да стане !
те само рулевите машинки са толкова ..
а когато тръгнеш да търсиш радиоуправлението и като разбереш за какви цени става дума ! просто ще се откажеш !
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Отпреди няколко години ми се върти тази идея в главата, и май вече трябва да се захвана :smt017
Имам един приятел на когото му викат Иван-дявола.Още утре ще се срещна с него за съвет :idea: и мисля, че ще стане с радио управляема кола, но не от китайските по за 3-4-5лв., а с такава за около35-40лв.Преди няколко години подарихме такава на сина ми, който вече кара 13та година и вече го интересуват други неща :wink:
С него може да се разберем, но съм на мнение, че за да не се загуби модела,той трябва да се осигури с една допълнителна корда например с излишна пръчка и макара, вслучай че излезе от радиообсега :roll:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

ако ще е подсигурена с пръчка и корда :)) изобщо не трябва да ти е радиуправляема !!
преди 3 години се засяках на пясъчник с единя от братята мечкарови !
бивши циркови артисти ! по големите си ги спомнят навярно !
той ползваше лодка някаде около метър голяма и с огромен бункер за храна !
пускаше е напред и когато лодката стигнеше мястото кадето иска да пусне захранката и стръвта просто е ,,засичаше,, с тази втора пръчка !
със засечката ! освобождаваше стръвта и захранката И изключваше акумулатора на мотора !
после с макарата на пръчката си е докарваше до брега :)
по този начин и акумулатора му караше много повече време !
да не говорим че цената на лодката е N пъти по евтина !!!
Аватар
4o4o
новобранец
новобранец

Мнение от 4o4o »

Здравейте и от мен.
Искам само да ти дам една идейка. По Коледа като пазарих подаръци за децата по магазините видях много прилични лодки с дистанционно управление. Цените бяха също прилични от 40 до 60 кинта. Изглеждаха доста добре даже смятах да взема на наследника една, но е доста малък за нея. Та незнам до колко метра е обхвата на дистанционното, но може да се пита, мисля че в повечето магазини за такива играчки ги има.
Късмет
НАСЛУКА
Аватар
4o4o
новобранец
новобранец

Мнение от 4o4o »

Не знам. Ако се направят някакви подобрения няма ли да излезне по тънко?
НАСЛУКА
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Момчета,в галерията ми има снимки на собственоръчно изработената от брат ми лодка.СНимките не са много качествени но мисля,че дават представа.Начинът на работа е много прост.Тествана е и лови обхват до 70-80 метра.Направена е от детска лодка,която за която се твърди,че е с обхват 100 м.Лодката за жалост е малка - дължина около 50 см и ширина около 20 см.Допълнително са приспособени 2 шлюза,кото носят подхранката и такъма.Механизмът отварящ шлюзовете е много прост и е изработен от задвижващата ос на друга деска играчка(камионче) със приблизително същия обхват.При завъртането на оста,тя навива връвта и издърпва щифтчетата,отварящи шлюзовете.Кофти е,че е малко товароподемна и носи около 500-600 гр захранка,поради което се налага повечко вкарване и изкарване.Това изисква и по-често зареждане на батериите.Като цяло това са и недостатъците.Лодката излезе около 100 лв.Малко е примитивна наистина,но работи.Могат да го потвърдят колегите от форума,които са я виждали в действие. :D Смея да твърдя,че даже има някои предимства пред някои купешки лодки,като например че доста от тях нямат команда за разтоварване,а го правят с рязък завой...
Е това е от мен.Не се отказвайте,защото с повече мерак и не толкова много майсторлък,човек може да направи много неща.Е няма да изглежда като купешките,но ще върши работа и ще е излязла от ръцете ви.
Поздрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

аз също не се заяждам :))и определно съм шаранджия !
но когато става дума за разпъване поне аз винаги си мисля че става дума от 100м нагоре до 300 и нагоре :)
едно многоканално дистанцонно гарантиращо обхват 200 м !едва ли струва по малко от 500 лв!
за съжаление още не съм чул да са пуснали в търговката мрежа китайски такива !

обожавам китайците ! те са царе ..........
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

:oops: :oops: :oops: Играчката\моделчето\ на кола се оказа също китайска, но е със джой-стик и има ход напред и назад, надясно и на ляво, захранва се колата\механиката\ с 9v. а управлението с отделно захранване с батерия тип Крона. Аз мисля, че може да се намери по яко двигателче например от касетофон :wink: За корпуса на лодката има стотици решения ивсичко е въпрос на екперименти и доста свободно време :wink:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Марко такъв обхват от 250 до 500 м просто няма ! това си е рекламен трик !
когато става дума за радиоуправляеми модели винаги става дума за пряка видимост !!!
и неща от рода от 250 - до 500 м са просто смешни !
има гарантирани 250 м или гарантирани 500 м !
бади сигурен че второто е 2 пъти по скъпо от първото :(
каде всъщност си видял лодката ?
има ли проспект ?
ШРАКНИ Е НА ФОТО :))
да не би мойте хора КИТАЙЦИТЕ да са е внесли вече :))))
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

И аз да се намеся, не разбирам от радиооправление но шурата е луд фен по радиооправляеми вертолети. Там става дума за доста голями обхвати и доста канали, един вертолет има доста движещи се независимо един от друг елементи, доколкото знам хобито му е доста скъпичко, но пазарува части някъде от София ако някои се заинтересува нека пише и ще го питам от къде точно.
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

alcora написа:Марко такъв обхват от 250 до 500 м просто няма ! това си е рекламен трик !
когато става дума за радиоуправляеми модели винаги става дума за пряка видимост !!!
и неща от рода от 250 - до 500 м са просто смешни !
има гарантирани 250 м или гарантирани 500 м !
бади сигурен че второто е 2 пъти по скъпо от първото :(
каде всъщност си видял лодката ?
има ли проспект ?
ШРАКНИ Е НА ФОТО :))
да не би мойте хора КИТАЙЦИТЕ да са е внесли вече :))))
Лодката я имам същата и обхвата наистина и е много голям и изчезва от поглед и за парите си е супер
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

ако искате снимки мога да я снимам
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

ок ама ще я снимам в домашни ословиа не на водоема нали става така