Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com
Форум
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
колеги ниакои ако може да ни светне за радио лотките
Модератор: emo vasilev
колеги ниакои ако може да ни светне за радио лотките
Става дума за направата и собствено раЧно ,че другата алтернатива удриа жестоко по джоба. За корпоса се сещам за едни пичове дето правиат споилери но другото ми обиагва. А и ниакои ако знае от каде да закупиа нужните части.
-
snegk
- и господ не е толокова добър

Тука е разисквано.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... highlight=
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... highlight=
- alcora
- сериозен играч

- Обратна връзка:
мнооого трудна работа 
когато стигнеш до управлението идват големите пари !
четох из форума че разходите за лодкта били около 200 лв
това просто няма как да стане !
те само рулевите машинки са толкова ..
а когато тръгнеш да търсиш радиоуправлението и като разбереш за какви цени става дума ! просто ще се откажеш !
когато стигнеш до управлението идват големите пари !
четох из форума че разходите за лодкта били около 200 лв
това просто няма как да стане !
те само рулевите машинки са толкова ..
а когато тръгнеш да търсиш радиоуправлението и като разбереш за какви цени става дума ! просто ще се откажеш !
-
Бат Ицо
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Отпреди няколко години ми се върти тази идея в главата, и май вече трябва да се захвана
Имам един приятел на когото му викат Иван-дявола.Още утре ще се срещна с него за съвет
и мисля, че ще стане с радио управляема кола, но не от китайските по за 3-4-5лв., а с такава за около35-40лв.Преди няколко години подарихме такава на сина ми, който вече кара 13та година и вече го интересуват други неща
С него може да се разберем, но съм на мнение, че за да не се загуби модела,той трябва да се осигури с една допълнителна корда например с излишна пръчка и макара, вслучай че излезе от радиообсега
Имам един приятел на когото му викат Иван-дявола.Още утре ще се срещна с него за съвет
С него може да се разберем, но съм на мнение, че за да не се загуби модела,той трябва да се осигури с една допълнителна корда например с излишна пръчка и макара, вслучай че излезе от радиообсега
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- alcora
- сериозен играч

- Обратна връзка:
ако ще е подсигурена с пръчка и корда
) изобщо не трябва да ти е радиуправляема !!
преди 3 години се засяках на пясъчник с единя от братята мечкарови !
бивши циркови артисти ! по големите си ги спомнят навярно !
той ползваше лодка някаде около метър голяма и с огромен бункер за храна !
пускаше е напред и когато лодката стигнеше мястото кадето иска да пусне захранката и стръвта просто е ,,засичаше,, с тази втора пръчка !
със засечката ! освобождаваше стръвта и захранката И изключваше акумулатора на мотора !
после с макарата на пръчката си е докарваше до брега
по този начин и акумулатора му караше много повече време !
да не говорим че цената на лодката е N пъти по евтина !!!
преди 3 години се засяках на пясъчник с единя от братята мечкарови !
бивши циркови артисти ! по големите си ги спомнят навярно !
той ползваше лодка някаде около метър голяма и с огромен бункер за храна !
пускаше е напред и когато лодката стигнеше мястото кадето иска да пусне захранката и стръвта просто е ,,засичаше,, с тази втора пръчка !
със засечката ! освобождаваше стръвта и захранката И изключваше акумулатора на мотора !
после с макарата на пръчката си е докарваше до брега
по този начин и акумулатора му караше много повече време !
да не говорим че цената на лодката е N пъти по евтина !!!
Здравейте и от мен.
Искам само да ти дам една идейка. По Коледа като пазарих подаръци за децата по магазините видях много прилични лодки с дистанционно управление. Цените бяха също прилични от 40 до 60 кинта. Изглеждаха доста добре даже смятах да взема на наследника една, но е доста малък за нея. Та незнам до колко метра е обхвата на дистанционното, но може да се пита, мисля че в повечето магазини за такива играчки ги има.
Късмет
Искам само да ти дам една идейка. По Коледа като пазарих подаръци за децата по магазините видях много прилични лодки с дистанционно управление. Цените бяха също прилични от 40 до 60 кинта. Изглеждаха доста добре даже смятах да взема на наследника една, но е доста малък за нея. Та незнам до колко метра е обхвата на дистанционното, но може да се пита, мисля че в повечето магазини за такива играчки ги има.
Късмет
НАСЛУКА
- Big^Fish
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Момчета,в галерията ми има снимки на собственоръчно изработената от брат ми лодка.СНимките не са много качествени но мисля,че дават представа.Начинът на работа е много прост.Тествана е и лови обхват до 70-80 метра.Направена е от детска лодка,която за която се твърди,че е с обхват 100 м.Лодката за жалост е малка - дължина около 50 см и ширина около 20 см.Допълнително са приспособени 2 шлюза,кото носят подхранката и такъма.Механизмът отварящ шлюзовете е много прост и е изработен от задвижващата ос на друга деска играчка(камионче) със приблизително същия обхват.При завъртането на оста,тя навива връвта и издърпва щифтчетата,отварящи шлюзовете.Кофти е,че е малко товароподемна и носи около 500-600 гр захранка,поради което се налага повечко вкарване и изкарване.Това изисква и по-често зареждане на батериите.Като цяло това са и недостатъците.Лодката излезе около 100 лв.Малко е примитивна наистина,но работи.Могат да го потвърдят колегите от форума,които са я виждали в действие.
Смея да твърдя,че даже има някои предимства пред някои купешки лодки,като например че доста от тях нямат команда за разтоварване,а го правят с рязък завой...
Е това е от мен.Не се отказвайте,защото с повече мерак и не толкова много майсторлък,човек може да направи много неща.Е няма да изглежда като купешките,но ще върши работа и ще е излязла от ръцете ви.
Поздрави.
Е това е от мен.Не се отказвайте,защото с повече мерак и не толкова много майсторлък,човек може да направи много неща.Е няма да изглежда като купешките,но ще върши работа и ще е излязла от ръцете ви.
Поздрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- alcora
- сериозен играч

- Обратна връзка:
аз също не се заяждам
)и определно съм шаранджия !
но когато става дума за разпъване поне аз винаги си мисля че става дума от 100м нагоре до 300 и нагоре
едно многоканално дистанцонно гарантиращо обхват 200 м !едва ли струва по малко от 500 лв!
за съжаление още не съм чул да са пуснали в търговката мрежа китайски такива !
обожавам китайците ! те са царе ..........
но когато става дума за разпъване поне аз винаги си мисля че става дума от 100м нагоре до 300 и нагоре
едно многоканално дистанцонно гарантиращо обхват 200 м !едва ли струва по малко от 500 лв!
за съжаление още не съм чул да са пуснали в търговката мрежа китайски такива !
обожавам китайците ! те са царе ..........
-
Бат Ицо
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- alcora
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Марко такъв обхват от 250 до 500 м просто няма ! това си е рекламен трик !
когато става дума за радиоуправляеми модели винаги става дума за пряка видимост !!!
и неща от рода от 250 - до 500 м са просто смешни !
има гарантирани 250 м или гарантирани 500 м !
бади сигурен че второто е 2 пъти по скъпо от първото
каде всъщност си видял лодката ?
има ли проспект ?
ШРАКНИ Е НА ФОТО
)
да не би мойте хора КИТАЙЦИТЕ да са е внесли вече
)))
когато става дума за радиоуправляеми модели винаги става дума за пряка видимост !!!
има ли проспект ?
ШРАКНИ Е НА ФОТО
да не би мойте хора КИТАЙЦИТЕ да са е внесли вече
- nasco2
- сериозен играч

- Обратна връзка:
И аз да се намеся, не разбирам от радиооправление но шурата е луд фен по радиооправляеми вертолети. Там става дума за доста голями обхвати и доста канали, един вертолет има доста движещи се независимо един от друг елементи, доколкото знам хобито му е доста скъпичко, но пазарува части някъде от София ако някои се заинтересува нека пише и ще го питам от къде точно.
Лодката я имам същата и обхвата наистина и е много голям и изчезва от поглед и за парите си е суперalcora написа:Марко такъв обхват от 250 до 500 м просто няма ! това си е рекламен трик !
има ли проспект ?
ШРАКНИ Е НА ФОТО)
да не би мойте хора КИТАЙЦИТЕ да са е внесли вече)))