Янтра- всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
IVP.
новобранец
новобранец

Re: Янтра- всичко за и по реката

Мнение от IVP. »

Колеги много ниска активност в нашия форум,господата риболоващи по Струма и Марица са изписали стотици страници!Явно ходещите по Янтра сме много потайни или много мързеливи.;)Лично аз не съм ходил на реката от 2 седмици и утря се каня да посетя някои местенца около Търново.Днес прегледах болонезката,утре взимам бял и в ранния следобед съм на рЯката,само се чудя дали да взема захранка или да налепя малко червеи-очаквам мнения до към 12.30 утре.:)Наздраве!
beside
новобранец
новобранец

Мнение от beside »

Днес бях в околностите на Търново и риболова беше много тегав,да не кажа почти никакъв.
Пет мерни кефала който си плуват във водата,само със стрелба на бял
danikl

Мнение от danikl »

В събота на ръкава на реката до с. Раданово с жената и внучето наловихме около 80 белевици.За стръв-бял червей,домашно приготвена подхранка.Опитахме иза кефал с малка рибка,но не кълвеше.До колкото видях и при другите колеги наоколо не искаше.Даже и циганите с парашутите имаха САМО по 2-3риби в чувалите.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Резултата от неделния риболов почти нулев.Две маломерни кефалчета и мноооого белевица,ама нея не я броя.Иначе очаквах реката да е по-малка.....
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

миналата седмица на Бяла на вира до лудницата трима човека 5 кефала по 300-400гр, но много слаб и епизодичен риболов, все случайни риби се хващат , някой ходил ли е тези дни на Бяла ? какво е положението? от все повече колеги чувам че излизало доста риба по Черквица на р.Осъм
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

topspin написа:миналата седмица на Бяла на вира до лудницата трима човека 5 кефала по 300-400гр, но много слаб и епизодичен риболов, все случайни риби се хващат , някой ходил ли е тези дни на Бяла ? какво е положението? от все повече колеги чувам че излизало доста риба по Черквица на р.Осъм
Осъм е непозната дестинация за мен,колкото до Янтра на моста на Долна Оряховица са ловели скобари в събота и неделя,видях снимки.Даже и шаран били хванали ,снимки нямаше,но пък от двама различни източника го чувам.
dragon1ce
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragon1ce »

Някой към скалско ходил ли по големите вирове ?
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Днес на Янтра около Търново стана прекрасен риболов,за съжаление само за час и половина-от 15.00 до като почна дъжда.Стрелба на бял червей с прашката и стръв също бял.За това време 4 кефала между 500 и 800 гр. и 4 по-малки 200-300гр.Със започването на дъжда прекъсна всякакво кълване,рибите играеха ,но не вземаха, висях с дъждобрана още половин час,но не бутна.Скобара се вижда ама не ще,как ли не го мъчих....много бистра реката.За съжаление не съм снимал нищо,но рибките си плуват обратно,че утре пак ще ги търсим ,ако не вали много.:)
beside
новобранец
новобранец

Мнение от beside »

И аз съм много доволен от вчерашният си излет при вировете до с.Самоводене.Над 20 кефала до около 500гр. и най хубавото бе че се контролираха от белия червей.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Цяла седмица не съм ходил по реката,за днес се бях наточил,ама сериозно вали още от сутринта и май ще уважа на жената празника.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Реката голяма и мътна,днес ходих на визитация,почти невъзможно за риболов.Сега чакам да почне да пада и ще я почваме.;)
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

колеги ,как е риболова по раданово , каранци , бяла , избистри ли се , и дава ли нещо?
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Patera »

И аз да питам, някой видял ли е, какво представлява реката по Търново? :drinkers:
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Patera написа:И аз да питам, някой видял ли е, какво представлява реката по Търново? :drinkers:
В четвъртък минах по моста за Арбанаси беше големичка и кална,надявам се днес и утре поне малко да се нормализира ,че да ида да се пробам.
big24bg
новобранец
новобранец

Мнение от big24bg »

Същата си е голяма. По тихите места някой дребен уклей. За друго никакъв шанс.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”