Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Ryobi EXCIA
Модератор: sapuna
Ryobi EXCIA
Здравейте Колеги!
Интересува ме, модела Ryobi EXCIA с червячен механизъм ли е и каква е на "практика" разликата между Excia и Zauber.
Благодаря предварително!!!!!!!!!!!!!!!!
Интересува ме, модела Ryobi EXCIA с червячен механизъм ли е и каква е на "практика" разликата между Excia и Zauber.
Благодаря предварително!!!!!!!!!!!!!!!!
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Re: Ryobi EXCIA
Зависи какво разбираш под червячен механизъм колега, класическият червяк в съвременните модели е рядкост.
Заубера е с по- плитка капачка на шпулата и рискът да почне да ти навива влакно по нея е по- малък, отколкото при ексията.
Който ги има макарите, може да сподели повече.
Механизмът на задвижване на ротора при моделите, за които питаш си е стандартната хипоидна предавка, "екстрата" е, че редачът е с безконечен винт, което би трябвало да осигури по- съвършено редене на влакното и дава възможност за по- дълга шпула.
Заубера е с по- плитка капачка на шпулата и рискът да почне да ти навива влакно по нея е по- малък, отколкото при ексията.
Който ги има макарите, може да сподели повече.

Последно промяна от mesket4eto на Пон Мар 03, 2014 7:46 pm, променено общо 1 път.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
имам EXIA,читава макаричка-като забравя за честото прехвърляне на влакно над шпулата.Ако не обърна внимание,прави брада на плетеняка при следващото замятане.Смятам да повдигна шпулата с малка шийба,и смятам че проблема ще се реши.
Ако подложиш шайба , няма да ти реди влакното равномерно - може да се оправи ако врътката която е за аванса се изпили малко от долната страна и при завиване да слезе по-ниско_ribar4eto_ написа:......Смятам да повдигна шпулата с малка шайба,и смятам че проблема ще се реши.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Ще почне да реди под формата на конус, обърнат с дебелата част назад.pampasa написа:Ако подложиш шайба , няма да ти реди влакното равномерно - може да се оправи ако врътката която е за аванса се изпили малко от долната страна и при завиване да слезе по-ниско_ribar4eto_ написа:......Смятам да повдигна шпулата с малка шайба,и смятам че проблема ще се реши.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Благодаря Колеги!!
Явно съм избрал по добрата имам в предвид "Заубера", но тъй като ме ровеше мисълта дали това е най-добрия избор на "Риоби" пуснах темата. Е ако има някой нещо да сподели в повече като цяло за тази марка ще съм благодарян.
Успех на всички...................
Явно съм избрал по добрата имам в предвид "Заубера", но тъй като ме ровеше мисълта дали това е най-добрия избор на "Риоби" пуснах темата. Е ако има някой нещо да сподели в повече като цяло за тази марка ще съм благодарян.
Успех на всички...................
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен с годините Рьоби рязко занижи качеството на предлаганите продукти. Преди години една проста Екусима изкарваше по няколко сезона сега за един сезон става на мармалад, появяват се луфтове, странни звуци и т.н. Все пак макарите на Рьоби си остават, може би най-доброто в ниския ценови диапазон.kefeto написа:Е ако има някой нещо да сподели в повече като цяло за тази марка ще съм благодарян.
Поздрави!
Ами то на сайта на вносителя си пише, че са започнали да се вкарват много ментета. Нещо като се продава тук - оп първо му вдигат цената и после и се напълва с ментешета.czd написа:Според мен с годините Рьоби рязко занижи качеството на предлаганите продукти. Преди години една проста Екусима изкарваше по няколко сезона сега за един сезон става на мармалад, появяват се луфтове, странни звуци и т.н. Все пак макарите на Рьоби си остават, може би най-доброто в ниския ценови диапазон.kefeto написа:Е ако има някой нещо да сподели в повече като цяло за тази марка ще съм благодарян.
Поздрави!
По-скоро освен на вносителя китайците продават и на всеки който плати, през Aliexpress за по 85$ (с доставката), което си е доста под 160-те лв. за които се продава заубера. Иначе наистина има значение кой е бил на смяна когато е сглобена (все пак те са в комунизма)
. Моя заубер наскоро го разперчидосах за профилактика, трудно свалих безконечника, и после с лупата гледам следи от удар по челото на вала, а лагера стърже при въртене. Бай Чи-..й го е донабил с чукчето, за по-бързо. За един сезон всекидневна морска експлоатация неханиката не е мръднала, като е имала и няколко злополуки, при едното падане чак дръжката се беше изкривила.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Заубера е с бавна осцилация а Ексията с бърза . Шпулата на Заубера е с дупки , на Ексията не . По цвят също се различават ....
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов