Малко правна консултация

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

IVKOPIVKO написа:Сигруно ще кажете пак че съм малък да изразя мнение по темата, но според мен не трябва да оставяш нещата така, натисни го здраво и то преди да се е опомнил, но това си има и отрицателна страна -доста ше се поохарчиш за адвокати. Но ако спечелиш после ще си върнеш разходите. УСПЕХ. Ако трябва ше идвам да ти нося чантата в съда. :evil:
Тук става въпрос за чест,не за пари.Сапуне,послушай ГОДзилата,вещ човек ,стискаме ти палци.Като живеех в Испания се натъкнах голям парадокс,там само се карат без да посмеят да се бият,викам на един колега-абе,тия ще се бият ли или да си тръгваме.Испанеца ми отговаря-да ама ако пусне жалба ще му разкатаят фамилията.Няколко месеца по-късно ми се наложи да изпадна в същата ситуация,само,че като главно лице,защитих един колега,като пребих един дето го тормозеше.Следваха закани изнудвания,размина ми се,оказа се,че битият е белязана карта.Там ако обидиш някой си носиш последствията-това исках да кажа.Докато подминаваме такива мръсни гадини те ще се множат,като има наказан другите ще се замислят.Преди 10 години бих ти дал друг съвет,ама явно съм помъдрял малко.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Митак !
не знам за какво става дума , което не е и моя работа !
но вътрешното ми убеждение е че ти на 100 % няма как да си виновен за каквото и да е било !
сигурен съм че път правиш даже и на мравките !
в никакъв случай на рибите разбира се / това в реда на шегата / :)))
аз като съдебен заседател вътрешно убеден !!!
пледирам за невинност !
преди да съм чул заключителната реч на прокурора !
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

joroNH написа:...мисля че един добър адвокат неби трябвало да има проблеми да спечели това дело...
Аз пък не мога да кажа нищо без да съм запознат с казуса и поради това не мога да кажа и дали Сапуна правилно е квалифицирал деянието...

Дали делото ще бъде от наказателен /НОХ/ или от граждански (частен) характер, зависи от много неща.

Но, както и да е...
Сапунът ще си прецени и ще се консултира с адвокат.
На мен лично ми беше приятно да се върна към необятните дебри на правото. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

butnik написа:Като живеех в Испания се натъкнах голям парадокс,там само се карат без да посмеят да се бият...
Един приятел в Испания се ядосал и набил една диня в главата на жена си.
Тя звъннала на ченгетата, окошарили приятеля ми за вечерта, а на другата сутрин вече бил осъден условно на 6 месеца с 3 годишен изпитателен срок, както и бил солидно глобен.

В Испания обаче, не в Булгаристан! :wink:
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

не хвърляй камък в рядка кал

Мнение от чпс »

Ако успееш по възможно най-бързия и приемлив за теб начин да приключиш съдебната одисея - ще си спестиш много негативни емоции, лично време и пари
Тук във форума има един девиз : ако се бориш с прасе - само ще се изкаляш, а на прасето ще му е приятно
Аватар
fish slavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fish slavi »

Съпруга съм на Slavi и понякога се случва да погледна към темите, които разисквате в сайта. Не съм наказателен адвокат, занимавам се основно с търговски и граждански дела, свързани със застрахователни претенции. Но от гледна точка на настоящия си опит мога да Ви посъветвам да не подхождате към ситуацията, повлиан от емоции. Със сигурност Вашият адвокат ще се запознае с изложените в жалбата обстоятелства и след като чуе Вашето становище, ще прецени какви да бъдат действията в съответствие с конкретния казус. Запозната съм с работата на колегите от Районен съд - гр. Горна Оряховица, съответно - прокуратура, и смятам че случая ще приключи в съответствие с действителото положение. Но е вярно това, което е посочил Вашия събеседник /бивш дознател/ - опит при клеветата няма. Желаем Ви успех.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

хаха

Мнение от Gan4eff »

Не бях го чувал този девиз тук във форума .Сапунче ако бях на твое място веднага бих отишъл при адвокат .Има адвокати които за лайняна клечка се хващат от девет дола вда изкарват и постигат целта си без рушвети / подкупи/ обещаия или заплахи .Кака че Адвоката ти е най компетентния човек които може да ти даде съвет има ли смисъл да се прави нещо или не .Успех И е верно че няма опит за клевета както няма малко бременни жени. ИЛИ ИЛИ
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
ivanpavlov
новобранец
новобранец

Мнение от ivanpavlov »

Колега, ама въобще да не ти пука от тази жалба! Гледам във форума, че някои от Вас са преписали доста текстове от наказателния кодекс, от които на един лайк не му става ясно за какво точно става на въпрос.
Ако жалбата е подадена до полицията и тя е срещу теб-имаш право да се явиш в местното РПУ със адвокат. Имаш право да се интересуваш за резултата от проверката след като приключи.
Ако жалбата е подадена до съответната прокуратура-тя възлага проверка на местното РПУ.След приключване на проверката, прокурора се произнася с постановление, с което отказва или образува срещу теб досъдебно производство.
В случай, че е подадена тъжба до Районния съд срещу теб трябва да получиш препис от тъжбата и призовка за часа и датата на първото съдебно заседание.
Ако жалбата срещу теб се окаже неоснователна, можеш да заведеш частно наказателно дело за "Клевета" или да подадеш жалба до районната прокуратура за да бъде привлечен "твоя приятел" към наказателна отговорност за набедяване по чл.286 от НК.
Разликата е в това, че в първия случай ти си инициатора на наказателното производство срещу тоя графоман. Разбира се трябва да си внесеш държавна такса и тъжбата да отговаря на определени изисквания посочени в НПК.
Във втория случай наказателното производство се образува от прокурора и се ръководи от него. Ако нещо конкретно те интересува питай. И горе главата, горе и двете!
Аватар
GODzillata

Re: не хвърляй камък в рядка кал

Мнение от GODzillata »

чпс написа:...да приключиш съдебната одисея - ще си спестиш много негативни емоции, лично време и пари...
Има и опция за без пари. :idea:

Пуска тъжба (жалба) до РПУ-то, евентуално образуват дознание (ама едва ли, особено ако е срещу влиятелно "длъжностно лице или представител на обществеността")...евентуално дознанието ще стигне до прокурор, който на свой ред евентуално ще реши да го вкара в съда....евентуално някой съдия ще се произнесе в полза на Сапуна...после ще има евентуални обжалвания от другата страна...отиваме на по-горна инстанция и т.н.

Сапунът, естествено ще се присъедини като граждански ищец...абе, мъртва и кървава история ще се получи, която ще продължи години наред.
Nedeltcho Delev

Re: Малко правна консултация

Мнение от Nedeltcho Delev »

[quote="sapuna1971"].Пошло и елементарно,свързано с предизборната борба по време на изборите.

Митак не ми еясно точно за какво става дума но и аз го изпатих покрай тия избори.Това лято се домъкнаха двама полицаи в къщи и ми дадоха призовка да се явя в МВР Харманли пред следовател.Два дена не спах и се оказа пичкава работа,че бях в една комисия в изборния ден и сме пуснали едно циганче да гласува дето нямало навършени години,пет пъти ме размотаваха до Харманли и всичко свърши нормално.Дано при теб нещата минат също лесно,само не разбрах за свидетел ли те викат или за обвиняем.Глупости говоря,къв обвиняем бе,мамичката им да.......
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Нищо не мога да помогна по темата освен да ти кажа успех. Аз лично доколкото те познавам а мисля и другите които те познават не вярвам, че е нужно да правиш каквото и да е за да защитиш името си и честа. Всеки който те познава, знае що за човек си. А тези които не вярват майната им. Не се занимаваи с простотии хабиш си нервите а по този начин наказваш себе си. И все пак ако решиш УСПЕХ.
Аватар
GODzillata

Re: Малко правна консултация

Мнение от GODzillata »

Nedeltcho Delev написа:...само не разбрах за свидетел ли те викат или за обвиняем.
:roll: Дилема, а?! :D :wink:

Постановление за принудително (само)довеждане

Днес, еди-коя-си-дата, долуподписаният GODzillata, дознател при Форум-точка-НаРиба-точкаКом, след като се запознах с материалите по делото, УСТАНОВИХ:
Тези дни, г-н Сапунджиев е бил наклеветен/обиден/набеден при мистериозни обстоятелства от неизвестния извършител г-н Х - длъжностно лице.

С цел изясняване на обективната истина, на основание някой-и-друг-член от НПК, ПОСТАНОВЯВАМ:
1. Лицето г-н Сапунджиев да се самодоведе принудително в качеството си на СВИДЕТЕЛ към края на м. юли, 2008г., в гр.Видин, река Дунав, буните на Сланотрън;
2. Лицето да носи въдици и замразена в кофички царевица; :wink:
3. Постановлението не подлежи на обжалване.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

ivanpavlov написа:Гледам във форума, че някои от Вас са преписали доста текстове от наказателния кодекс, от които на един лайк не му става ясно за какво точно става на въпрос.
Aaa, не така, колега! :shock:
Не ме набеждавайте, че ще се съдим! :P
Не съм преписал НК-то, а само "копи" и "пейст". :wink:
Освен това съм се позовал на него, така че няма нарушени и авторски права. :lol:

Някой "лаЙк" може и да не разбере, ама то е писано основно за Сапуна, а той не е чак такъв лаИк! :D
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Мисля, че компетентните хора вече са внесли яснота по темата, все пак ето една възможност?-линк -"Право"-клуб в Дир.бг:http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=pravo :)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Хайде сега,аз пък като човек който е минал по този път и си има няколко присъди от преди години,да му кажа нещо на колегата.За да няма проблеми,и за да е сигурен че всичко ще мине по най безболезнен начин,не е лошо да не подценява нещата.Тука става въпрос за човек на някоя партия и ако не се лъжа,мисля че знам за коя.Най добре е да се подготви със свой свидетели и ако се стигне до съд, да си има повечко свидетели.Начина със насрещтната жалба върши работа,само ако е пусната успоредно със жалбата на въпросния човек.Вече е късно предполагам за такава.Другия начин е да имаш или намериш човек във въпросното районно и да се парират нещата.В България,може да те напраскат и без да си виновен,стига този който те обвинява да е силен и със връзки.Сапунче,разрови се,огледай се и провери до колко са сериозни работите и ако са,вземи мерки.Адвоката ще ти каже каква е работатаи дано е добър.Има адвокати и адвокати.Ако се стигне до съдилища и прокурори,виж разбери кой е най -влиятелния адвокат в момента във града и забравяш за проблема.Мога да ти дам съвети още няколко,но неса за писане,да не взема да ти стана съпроцесник и да си ходим комбина в затвора :lol: :lol: :lol: Майтапя се,и успех.Рови сега,защото влезне ли в прокуратурата със мнение за възбуждане на дело,Годзилата е прав,ще се мъкнеш по съдилища със години.аз за сведение,ходих 11 години за едно дело.Напълно ме оправдаха,но се точи 11 години и всеки месец през месец бях на дело.Няма излизания навън,трябва да си все под ръка за делата.Успех.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”