Метод хранилки и мека стръв?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Метод хранилки и мека стръв?

Мнение от С.Върбанов »

butnik написа:Зарко,ко речи :lol:
Не можеш да прочетеш какво съм написал или какво ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

chirusa_bg написа: Какво по-леко и ефирно от 1-2 плуващи кастера, които да балансират куката или тънко торно, или пък троха и тн.

Защо пък не повдигач / с почти неутрална плавателност/ , малко топченце с ярък цвят ?

Гледах филм в които се използват бойли с различен цвят защото рибата е любопитна и отива да ги опитва точно заради това ,че са различни :wink:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ами да, защо не.
Аз пък тази есен ловях едни морунажи на фидер, на бял. Уклея ме тормозеше яко и топче стиропор за стръв реши проблема. Най-добре кълвеше на жълт.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

chirusa_bg написа:Това последното май е правено на ръка, не с преса, или пък бъркам?

Явно на торните им няма нищо. Макар и сърце да не ми дава да си сплескам червея преди замятане. :lol:
Някой пробвал ли е с кастери, издържат ли на напрежението?
И преди да ме обвините в идиотия да ви разкажа идеята си.
Забелязъл съм, че има едни дърти и хитри риби. Платики по свободните язовири и шарани по паткарниците, които избягват стръвта, но с голям кеф смучат захранка. (Риболова на паста на щека го доказва; на пружина с 18 куки също)
Та за тези риби ми трябва метод, където куката е в храната, и стръв лесна за засмукване.
Какво по-леко и ефирно от 1-2 плуващи кастера, които да балансират куката или тънко торно, или пък троха и тн.
Начина,който по-подробно от мен ти е описал Наско ще ти върши работа.Ако използваш някакъв повдигач,то при попадане на дъното ще "излезе"от храната като я разбута и става един добър облак.Но за целта пак опираме до по горе цитираното-храна стръв храна.
Зарко,ами живата,както и другите видове стръв винаги са най-отгоре.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

chirusa_bg написа:Ами да, защо не.
Аз пък тази есен ловях едни морунажи на фидер, на бял. Уклея ме тормозеше яко и топче стиропор за стръв реши проблема. Най-добре кълвеше на жълт.

Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но искам да попитам - с каква големина трябва да е топченцето стиропор при риболова на морунаж на фидер и слага ли се някаква съчмичка олово близо до куката за да не се повдига целия повод от топчето стиропор? Има ли значение и дължината на повода в този случай?

Четох стари теми във форума и установих, че стиропора е доста често използвана стръв при борба с дребните риби - а аз все го избягвам. :(

Благодаря.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

chirusa_bg написа:Това последното май е правено на ръка, не с преса, или пък бъркам?

Явно на торните им няма нищо. Макар и сърце да не ми дава да си сплескам червея преди замятане. :lol:
Забелязъл съм, че има едни дърти и хитри риби. Платики по свободните язовири и шарани по паткарниците, които избягват стръвта, но с голям кеф смучат захранка. (Риболова на паста на щека го доказва; на пружина с 18 куки също)
Та за тези риби ми трябва метод, където куката е в храната, и стръв лесна за засмукване.
Какво по-леко и ефирно от 1-2 плуващи кастера, които да балансират куката или тънко торно, или пък троха и тн.
Начина,който по-подробно от мен ти е описал Наско ще ти върши работа.Ако използваш някакъв повдигач,то при попадане на дъното ще "излезе"от храната като я разбута и става един добър облак.Но за целта пак опираме до по горе цитираното-храна стръв храна.
Зарко,ами живата,както и другите видове стръв винаги са най-отгоре.
Изображение
Изображение
и още една идея
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Явно въпроса се отнася предимно за искърските платики и каракуди, а "Чируса" не се нуждае от много жокери :idea:
Интересно е, че през 2012, откъм Римския- Филмовата(където дъното е пясък) много вървеше "метода" с къс плетен повод(5-8 см) и стръв малка пуканка на "КУК"- все едряци излизаха.Откъм Шипока, където е трева, повода по-дълъг, поне 10-15 см. През 2013г. нямам пипане на "метода"- искаше си кошничка с 40 см. повод 0.10 и жива стръв.
Пролетните каракуди на Шипока през 2013 се ловяха успешно от старата школа с дънарки на пружина, една кукичка с торни под и една над пружината, натъпката с качамак +кюспе и халва.Резултат 1:1, че и по-добър, спрямо класическия фидер с "Вандер" храни, но ние сме гъзари в риболова :butthead: ??
Последно промяна от naskobo на Сря Мар 05, 2014 11:35 am, променено общо 2 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

С преса е правено и снимките са мои.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Насето бързо ме разкри :lol: , че и годините познал. :D

Благодаря ви за отговорите.

Вчера си начертах и облегалка за платформата, до месец ще ви я покажа, направо с фидера в ръка.
shefa написа: с каква големина трябва да е топченцето стиропор при риболова на морунаж на фидер и слага ли се някаква съчмичка олово близо до куката за да не се повдига целия повод от топчето стиропор? Има ли значение и дължината на повода в този случай?
Основно ползвам намерен по брега стиропор, а там има всякакви размери топченца. В конкретния случай топченце, да речем около 3-4мм, става и с залепени 2-3. После минахме на купешки жълт, по-едри топчета, може би 5мм.
Течението беше силно и не съм се притеснявал, че ще вдигне повода, а и хранехме с бял червей.
По язовирите знам, че масово го ползват с пружини и къси поводи.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Имам предвид над самата храна , а не в нея ! Прави се много лесно :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

С.Върбанов написа:Имам предвид над самата храна , а не в нея ! Прави се много лесно :wink:
Зарко,една другарска забележка-форумите са за да споделяме,не да ръсим с недомлъвки,ако имаш нещо за показване или го разкрий или не взимай участие в разискванията,дано ме разбереш правилно,не пиша с повод заяждане.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Разкривам си техниките на друго място не тук по ред причини разбира се :idea: Аз го казах и в първия си пост , а ти написа някаква недомлъвка :D Мисля , че го написах повече от ясно -
НАД ХРАНАТА НЕ В НЕЯ :idea: Като цяло трябва да се получи това , но с метод хранилка и мека храна / пелети -

Изображение

Изображение

Ако пак някой не е разбрал ще го опиша , като за мал..... :rolleyes:

п.п. Говорим САМО и конкретно за живата стръв :idea:

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

И къде се продават тези хранилки.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

У Англията, къде :lol:
Като излезе тоя буркан с белки много му се смях, ама си е практично де. Тураш капака и става кошер, махаш и пак е нормална.
Истинате е, че тие там много мислят, предимно за глупости, ама мислят.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

chirusa_bg написа:У Англията, къде :lol:
Вече са поръчани.. 'Що ли ви се връзвам на глупостите :mrgreen: :?: :?: :?:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”