Блесни разни всякакви

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Блесни разни всякакви

Мнение от Мунчо »

Казано накратко, купи си "Моска" там всякакви размери и модели - и толкова...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Мунчо написа:Казано накратко, купи си "Моска" там всякакви размери и модели - и толкова...
Само дето цените на "Моска" вече не са оне де бяха.... Та, ако цените на "Моска" са доближават до тези на "Мепс", купувайте последните и няма да сбъркате.......
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
stoik
новобранец
новобранец

Мнение от stoik »

Не пропускай "Моска". Бих обърнал и необходимото внимание на евтините и груби т.нар. "руски" клатушки по левче.
Поздрав
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

svetlio80tm написа:Може би не е тук мястото да питам, но някой знае ли в кой магазин в София/ или Варна/ продават клатушките на Luhr Jensen- Krocodile?
Знам за един сайт, където ги продават, но ми се иска първо на живо да ги видя, а и ако ми харесат, не ми се плаща доставка :D
Колеги моля помогнете. Тук един колега ми каза, че ги имало в Капитан Хук в Младост 1, но се обадих там и казаха, че ги нямат. Моля споделете някой дали е виждал да се продават из София и къде точно, че в неделя имам ходене до столицата :(
уди кълвача
новобранец
новобранец

Мнение от уди кълвача »

Ако става въпрос за тези - http://www.ebay.com/itm/Luhr-Jensen-Kro ... 1001987900" onclick="window.open(this.href);return false;

Аз си взех, но не съм ги пробвал още, а куките ми се виждат меки, мисля че ще трябва да се сменят, ако ще хващат крокодили...
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ако става въпрос за клатуните от ибей линка то те не са предвидени баш за "крокодили" , въпреки че има и изключения от правилото ама те важат за всяка примамка , в този им размер , а по-скоро за пъстърви :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
уди кълвача
новобранец
новобранец

Мнение от уди кълвача »

Аз ги дадох само като модел, моите са малко по-големки, иначе същия модел, куките се усукват с пръсти, не знам какво ще стане с "крокодил"...
Ама, така ще е, като не чета преди да купувам....
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

Да, точно за тези холографските става въпрос, но от постовете ви не става ясно къде в София ги има. Засега не искам да поръчвам от нета, иначе ги има тук: http://shop.fishzonebg.com/" onclick="window.open(this.href);return false;.

Та ако някой знае, да помогне къде из София ги продават. То май е ясно, че куките ще се сменят :wink:
fedoracore
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от fedoracore »

Павел Иванов написа:Айде още малко че от 21.05 почва много интересно филмче по НВО .
Та така - спинер байт .
Това са асиметрични примамки с високо въздушно съпротивление произвеждани в много варианти и най-сполучливи при улов на щука .
В случаят имаме заложени най-вече два вида спинер байтове .
За повърхностна проводка от лодката към плитката част на брега или от брега над водните храсталаци :

Изображение

Изображение

Към тях спадат и така наречените Бъз байтове :

Изображение

Както и дълбочинни , за придънно водене по различни начини , основно стъпаловидно , или тъй наречените Бийтли спин :

Изображение

Изображение

Поради голямото въздушно съпротивление което оказват и последвалият от там на там къс кастинг това са примамки предназначени основно за риболов от лодка за разлика от тейл спинърите . Не че и с двата вида примамки не може да се лови наобратно но не това е целта с която са създаени .

били оточнил кои са за водните храсталаци от снимките
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

stoik написа:Не пропускай "Моска". Бих обърнал и необходимото внимание на евтините и груби т.нар. "руски" клатушки по левче.
Поздрав
Не пропускай Мепс, щото както казах цените на Моска гонят тези на Мепс, ама са по "дървени" от Мепса..., а с евтините и груби руски клатушки ловим основно и само сомове.
Относно по горното мнение на fedoracore или по точно на Павката, не го вземайте много на сериозно. Тези спинер байтове не са ефикасни при нашия (Б-г риболов). И, ако не искате да си съсипете нервите с оплитания и пр... проблеми, не ги ползвайте....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Някой знае ли нещо за блесните GRBA ето от тук видях за тях http://www.bigfish.bg/news/novini/Inves ... mamki.html но ми изглеждат малко като клатушките на DAM.
И най - важното има ли ги вече в БГ? :wink:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Vid написа:..........Относно по горното мнение на fedoracore или по точно на Павката, не го вземайте много на сериозно. Тези спинер байтове не са ефикасни при нашия (Б-г риболов). И, ако не искате да си съсипете нервите с оплитания и пр... проблеми, не ги ползвайте....
С първото съм съгласен!

С второто обаче не съм!

Вярно, че спинербейтите са се родили като примамки за риболов на съвсем други риби, но и при нашия (Б-г риболов) имат място, заслужават внимание и според мен има дори ситуации в които ловят много добре, дори и по-вече от други по-традиционни примамки.

Рибата е тази която избира на какво, ние само и предлагаме!

Относно оплитанията опита ми е следния,
Те се получават основно при моделите с отворено ухо.

Изображение

Ако връзваш влакното директно и стягаш възела, не би следвало да има проблеми, уплитания и съсипани нерви.
Ако ползваш вирбел или повод, тогава да - стават гафове, но пък има много прост и лесен начин да се спасиш.

На ухото се вдява парче шлаух за ограничаване на движението и всичко е ОК!

Изображение

.............................................................................................................................

Междувпрочем, на малките модели от първата снимка, кълват добре и по-дребни костуретки, пастърви, кленове и др.
Последно промяна от certate на Пет Мар 21, 2014 5:08 pm, променено общо 1 път.
.........!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Интересно ми е какво несериозно виждат в поста ми за спинер байтовете Видьо и Юри :roll:

GRBA също като Грозното пате са едни от балканските легенди . Кофтито е че никой не може да гарантира какво ще е възобновеното производство на GRBA , искренно се надявам да не стане как при Патетата .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Опита ми в риболова със спинербайт е скромен - не повече от 7-8 щуки, но в интерес на истината не съм и настоявал достатъчно. Имам 3-4 в колекцията си и мисля, повече не са му необходими на един скромен спинингист. Впечатленията ми са добри - не зная дали е случайно но всичките удари бяха на прилични щуки - между 2 и 4 кг. Като че ли при атака се иска малко търпение / да налапа добре пискюла / и тогава да се засича. Не зная дали съм с погрешни впечатления, така че ще ми е от полза някой с повече опит да сподели.
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Имам десетина щуки на спинър и то почти на един и същ водоем. Рибите варират между 0.5кг. до 3.5кг. Забелязъл съм,че в повечето случаи ако се изчаква,са повече яловите удари. Виждал съм ги как изплюват примамката,със скороста на светлината. :D Но това е може би,защото много пъти съм ги убождал в този гьол. :)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”