Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Shakespeare Mach 2 XT FD vs Ryobi Ecusima
Модератор: sapuna
Shakespeare Mach 2 XT FD vs Ryobi Ecusima
Купих си нов мАч Мавер Абус Х серия 4.20 и му търся макара.Шекспира е с 7 лагера има 3 шпули. Едната събира 0.17-100 м.влакно другата 0.20-180 м.при модела 030 и тежина 255 г..Проблема е че го има само в нета и не мога да го врътна.Екусимата е с 5 лагера събира 0.205-145м.влакно тежи 262 г. при модела 1000.Ползвам тьнки влакна и ще трябва да подлагам друго влакно за да не се влоши изхвьрлянето.Интересува ме имат ли добър аванс.
Re: Shakespeare Mach 2 XT FD vs Ryobi Ecusima
Аз имам shakespeare mash 2 и е страхотна макара,реди влакното много добре неправи бради и аванса е безупречен.За Ryobi немога да кажа нищо макар че доста съм чувал и се двуумях и за него,че е добро съотношение цена качество.Успех ако съм ти помогнал
Мерси колега това за аванса ме зарадва впрочем ако го поръчам от вънка же излезе с10 лв.по евтино от Риобитоbeside написа:Аз имам shakespeare mash 2 и е страхотна макара,реди влакното много добре неправи бради и аванса е безупречен.За Ryobi немога да кажа нищо макар че доста съм чувал и се двуумях и за него,че е добро съотношение цена качество.Успех ако съм ти помогнал
-
- ще става разбирач
Препоръчвам RYOBI Zauber 4000 с мач шпули... 

Не ми се дават толко пари предпочитам разликата да яbushido1964 написа:Препоръчвам RYOBI Zauber 4000 с мач шпули...

-
- вече хвърля и на тежко
и аз имам същия мач и съм с заубер 4000 но мачовата шпула на заубера 4000 става и за екусима 3000 и 4000
Не ли тежьк мача с Екусима 3000 и 4000 и как е балансиранgogata7904 написа:и аз имам същия мач и съм с заубер 4000 но мачовата шпула на заубера 4000 става и за екусима 3000 и 4000
Шекспира е фантастична макара и аз горещо ти я препоръчвам.Ловя с Match 2 и нямам абсолютно никакви забележки към нея.Единствения косур,който може да и се намери е че е по-бавно оборотна-5.1:1 ,но пък това я прави по-мощна и според мен е плюс.
Ако мислиш да изполваш плетени влакна,този шекспир не става-ролката за влакното се наряза за един сезон,въпреки че пише,че е титаниева и макарата става от,, фантастична" в ,,пълен боклук".
-
- ще става разбирач
Колегата търси макара за мач,така че няма да я използва с плетени влакна...
Не използвам плетеняци ловя с тънки влакна 0.14 до 0.18 като разчитам на добрия аванс и гъвкавата пръчка.Шекспира повече ми допада но се чудя кой размер да поръчам за да е балансрана пръчката по добре.Единия е 030 и тежи 255г а другия е 035 и тежи 330г като мачовите шпули и на двата модела сьбират по 100м 0.17 разликата е в основната и предполагам в големината.
-
- вече хвърля и на тежко
лично на мен ми е много удобно и мачовата шпула събира 0.18 100 метра
а пък и мача е 320 грама това 254грама в сайта не е вярно
Премерих мача излезе 239г не знам какво са икономисали.gogata7904 написа:лично на мен ми е много удобно и мачовата шпула събира 0.18 100 метра
Колега,може би вече си си купил макара за мача,но ако не си ще ти кажа мнението си като притежател на двете макари.
И двете макари имат много добър аванс,така че която и да избереш няма да сбъркаш.
Относно размера,за мача ти най-подходящ ще е 035 на Shakespeare и 3000 на Rioby.Предимство са 3-те резервни шпули на шекспира и двойната дръжка.
И двете макари имат много добър аванс,така че която и да избереш няма да сбъркаш.
Относно размера,за мача ти най-подходящ ще е 035 на Shakespeare и 3000 на Rioby.Предимство са 3-те резервни шпули на шекспира и двойната дръжка.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
Мерси колега ще взема 035 на шекспира.Робито е хбава макара врътнах я в магазина.Притеснява ме факта че са дълбоки шпулите и трябва да се подлага много.Шекспира никаде не го намерих по магазините,има го само онлан затова мнението ти е ценно.vadimski написа:Колега,може би вече си си купил макара за мача,но ако не си ще ти кажа мнението си като притежател на двете макари.