Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за Daiwa Luvias
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпрос за Daiwa Luvias
Здравей,nestor7 написа: Да ползвам темата на колегата и да питам за последния Лувиас.
Мисля да взема макаричка за морски риболов и предпочитам да я купя нова, затова питам последния модел дали е подходящ за тази цел. Ще я ползвам с Тенри Суат 6-30 гр тест по примамки и ако може да ме насочите кой размер да търся съответно, че досега Дайва съм нямал
Благодаря
Суата които си цитирал е една страхотна въдица, балансирана, лека, изящна, бърза и т.н.
Доста скъпа е, но пък е перфектна за лавраци и др. морски и сладководни рибки .
От Дайвите - размерите 2500, 2500R или 3000 но от по леките корпуси, ще му стоят както трябва и няма да го смущават. Въпрос на лично предпочитание е коя да е точно и защо. Лувиас 2013 г. е достатъчно добър избор за примаки до 28-30 грама и може би размера 3012H ще ти върши най-добра работа, заради ускорената предавка.
От Шиманата - 2500 и 4000, също са един много добър вариант, а и при тях липсва досадния момент с честата профилактика на ролките. Една Стела 4000 би стояла перфектно на Суата, Туйнпауър или някой от подобните му също.
Апропо, в другия форум един колега продава много добри макари.
Първите две са подходящи за въдицата ти и за риболова на море.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 31&t=62153" onclick="window.open(this.href);return false;
Успех!
.........!