Въпрос за Daiwa Luvias

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Earthman
новобранец
новобранец

Въпрос за Daiwa Luvias

Мнение от Earthman »

Здравейте колеги,имам възможност да взема ето този варианат на Daiwa Luvias:Доколкото се ориентирах от интернет това е по-стария вариант.Въпроса ми е за тези които са запознати има ли той някакви недостатъци в сравнение с новата Daiwa Luvias ?

Благодаря ви за вниманието !!!
Прикачени файлове
2171-main-030111.jpg
2171-main-030111.jpg (75.78 KiB) Преглеждано 3090 пъти
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос за Daiwa Luvias

Мнение от stancom »

Вземай смело
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Не се колебай! Имам Дайва Екселер 2500 на 7 години: работи без забележки.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Аз лично не съм фен на Лувиас `04 , респективно `01 , визуално не се различават особено та знам ли баш за коя питаш , ама ако е изгодно що да не я вземеш :roll: Хубаво е да я занесеш на профилактика преди да я ползваш защото все пак може да се окаже 13 годишна .

пп - сега обърнах внимание че е R4 което ще рече модел `04 и ще е макс на десет години :wink:

пп2 - пази я от морска вода , все пак не е `07 модела .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Това е прекрасна макара. Имам такава 2004, както и други, по-нови и по-скъпи ултралайт Дайви, но тази най-си харесвам, и докато не й стопя безконечника, няма да я сменям. :D Ако има някакви проблеми, ще са по лагерите, а лагери се сменят...взимай я без колебание! И я пази от морската вода, както писа Петре.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Имал съм 2506 и мога да кажа, че това е прекрасна макара. Единственото нещо, което не ми харесваше беше сгъваемата дръжка, но това е лесно поправимо. Друга забележка пак по дръжката е сравнително нежната боя, която лесно се надрасква.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Прекрасна макара!
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Earthman
новобранец
новобранец

Мнение от Earthman »

Благодаря ви за отговорите колеги :D.Имах възможност да повъртя въпросната макара така"на сухо" без да съм я пробвал в действие и много ми хареса.Моята дилема по-скоро е дали да не донадя още някой лев и да си взема новия Luvias 2506 :?: При него пък не ме кефи този "airrotor" който са сложили японците,не знам как се отразява точно на работата на макарата,не ми харесва просто като дизайн.Ще умувам,още малко и ще избера една от двете макари,че времето започна да се стопля вече и трябва на риба да се ходи... :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Айр ротора не е болка за умирачка , тук роля има само естетическото визуално възприятие от страна избиращият макарето . Аз лично бих заложил на средно новият , `07 модел , то и съм го направил отдавна де . Предимства пред `04 модела - по-непретенциозна и дурако устойчива , няма проблеми със солени води и пр. зле влиаещи на `04 неща . По-лека в един размер . По-,по-,по- , поне според мен , пък и с много по-читав вид :D Предимствата относно редене , няма разлика между моделите , тука предимство червяка от `04 има само в главата на предубедените , на практика никакво . По принцип като цяло моделите Лувиас и Емералдс са замислени като лайт финесе на Сертейта . Съответно единят за морето , другият за сладка вода . През 2007г. джапандзетата откриват топлата вода и решават че няма лошо и двата модела да стават и за двете места и се пръква зайоновата вариация и на Лувиас , и на Емералдс . Показателно е че моделите `07 освен че държат цена в момента ако се намерят тя е поне 50% над тази която струваха като нови на времето , докато моделите `04 и `10 не държат никаква цена , даже напротив , та вади си изводите :wink:

Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

04 модела "Лувиас" няма проблем със солена вода - той не е с магнезиево тяло, а такова от дуралуминий, за разлика примерно от "Ейджис" и "Прессо СК".
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Нямах предвид магнезиевото тяло а заниженият критерии за водоплътност съчетан с неподходящите за морска вода лагери в случаят :wink:

Павел Иванов
Аватар
Shumolini
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shumolini »

Прекрасна макаричка с доказана във времето функционалност и надеждност!
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Добре,

Да ползвам темата на колегата и да питам за последния Лувиас.
Мисля да взема макаричка за морски риболов и предпочитам да я купя нова, затова питам последния модел дали е подходящ за тази цел. Ще я ползвам с Тенри Суат 6-30 гр тест по примамки и ако може да ме насочите кой размер да търся съответно, че досега Дайва съм нямал :)

Благодаря
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

За риболова към кайто си се насочил по-добре Калдия , Сертейт или Емералд Колосал . Ако се спреш на Калдията по-добре изчакй да пуснат в продажба новият 2014г. модел , че предишният е голямо дръвце за разлика от по-предишните модели :wink:

Павел Иванов
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Павел Иванов написа:За риболова към кайто си се насочил по-добре Калдия , Сертейт или Емералд Колосал . Ако се спреш на Калдията по-добре изчакй да пуснат в продажба новият 2014г. модел , че предишният е голямо дръвце за разлика от по-предишните модели :wink:
Мда, аз от Калдията тръгнах, но мненията за нея, а и Мариан (straight) като видях за една година какво и е причинил, тотално ме отказа от нея. Определено ще изчакам да видя и модела от 2014, но незнам дали ще са променили нещата там :?

За Сертейта само хубави неща чета, а Емералд Колосал ще започна да я проучвам.

Относно размера на макарата към кой да се насоча, пуснах параметрите на пръчката за осветля малко :?:
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”