Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

Тоци ...мешката готова ли е.... :lol:

при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Банда, моля да погледнете сериозно на моята дисертация. Мисля, че намерих здрава телескопична канджа, на две части. Искам вашето мнение, относно дължината.
- 120см
- 150см
- 220см
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Питай "Горнобанските касапи" .. :lol: .., що нас питаш... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ей това ви харесвам, че кога трябва сте много сериозни!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Не забеляза ли, че всичко си казаха...за линията, колко е дебела...., но за тайните канджи, дето не си ги носят в лодките.... :lol: , не казаха и една дума....Там им е тайната.... :lol: тъй ша знаеш... :lol:
Ама Троли ще ги издаде, колко е "фито" на канджата...той е шпионско куче без рукмеч... :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ицо,Тоци изтрих си 30-сетте реда мнение по въпроса за да не им издавам повече кво се случва и ще се случи! :wink: Споделям всичко,което казвате и вършите в риболова! :drinkers: Правим прегрупиране преди.......! :rolleyes:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yankosan написа:Троли,никога не е ходил на Тича :!: Няма и да отиде
Троли,вярно ли е това :?: :roll: ако е така :D па ела за пет дена :lol: аз поемам изцяло :drinkers: Ще минеш и през Копринка да подбереш и Ицето-Диман ще ни води на неговите места :lol: Бивака ми събира 7-легла :lol: :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Дадено,но за Диман не гарантирам,че се лашка ту там-ту тук,което на мен или Ицо прави впечатление с оглед на мизериите случващи се там! :idea: Диман треа да си избере среда в която да общува свободно без да се кланя и подчинява на измислени "кур-феи"! :idea: :mrgreen: :drinkers:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Troli Rapala написа:Ицо,Тоци изтрих си 30-сетте реда мнение по въпроса за да не им издавам повече кво се случва и ще се случи! :wink: Споделям всичко,което казвате и вършите в риболова! :drinkers: Правим прегрупиране преди.......! :rolleyes:
Не знам при сомаджиите как е,не познавам Славе и Росен ,но ДАНО НЕ ИМ СЕ СЛУЧИ същото като при мен :? някога с един амур 18кг. на Цонево.Хванах го и направихме клип-на който се вижда ясно клекнал как го изпуснах от 20-30см. и веднага ръката ми стана в кръв :twisted: пуснах го и след 20-тина метра изплува с корема на горе-умря рибата :? Та мисълта ми е-толкова много негативи ми донесе тая риба -от всякакво естество :twisted: че ми се искаше никога да не я бях хващал :twisted: Пак казвам -дано не им се случи същото :drinkers:
Последно промяна от toci23 на Нед Мар 09, 2014 12:22 am, променено общо 2 пъти.
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

yco написа:.. но за тайните канджи, дето не си ги носят в лодките.... :lol: , не казаха и една дума....Там им е тайната.... :lol: тъй ша знаеш...
Всеки си има своя тайна и своя истина, която крие. Канджи, чукчета, откачи....какво ли не. Кои хуманни, кои законни, кои по-малко :D За тях никъде не се говори.
Аз нямам нищо. Ей тъй, с голи ръце.....
Канджата била бракониерска, защото имала контра. Добре.
Другата канджа била без контра, но пък била от дебело желязо ф6 или ф8. Трябвало да бъде кука 10/0, за да не убива животното. Дрън дрън :!: Тънките куки правят по-големи поражения от дебелите :idea: Казвам ти го като шаранджия.
В това отношение подсигурителната кука на Краси-112 е много по-хуманна от някои други с 10/0. :idea: Но тя пък според Троли е бракониерска, защото имала контра. И ко праим?? Троли? Как ще го вадим тоя 150, като ти увисне на 2м под лодката, с това тънко влакно и тази мека и дълга пръчка. Ще режем влакното ли какво? Питам, за да се ориентирам правилно, сезона дойде. Не искам да се изживявам като бракониер.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Да, така е Димане...малките куки имат по-голямо разрушително действие. Всяка стръв, на която куката е забита в хрилете не изкарва дълго. Същото предполагам, че е и при сома.
Миналата година имам 9-т мерни сома (4-ри пуснати веднага, когато имам един вързан) и няколко дребосъка и всичките бяха закачени за устата или извън нея. Това го коментирах с Н.Г. още Септември и той ми заяви и че при него е така в 90% от случаите.
И допълни:
- Сома гълта веднага нощно време и рано на пролет и късна есен, когато е по-ленив.
Това му го казах на Янича на последния риболов...и след това му държах устата на сома отворена да си пъхне ръката с клещите... :lol: . да си извади куките от гърлото.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

toci23 написа:
yankosan написа:Троли,никога не е ходил на Тича :!: Няма и да отиде
Троли,вярно ли е това :?: :roll: ако е така :D па ела за пет дена :lol: аз поемам изцяло :drinkers: Ще минеш и през Копринка да подбереш и Ицето-Диман ще ни води на неговите места :lol: Бивака ми събира 7-легла :lol: :drinkers:
И аз не съм ходил... :lol: . ..Тоци, ще го направим бе, колко му е, ей къде е.. :lol: , ама през лятото, когато е голяма жега при нас... :drinkers:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yco написа:
И аз не съм ходил... :lol: . ..Тоци, ще го направим бе, колко му е, ей къде е.. :lol: , ама през лятото, когато е голяма жега при нас... :drinkers:
Така си е,хубавите работи със хора стават-аз не съм виждл Ивито и ще дойда,и вие заповядайте на Тича Цонево.С вашия опит и моя късмет :lol: чудеса могат да станат :rolleyes: :drinkers:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Тая кука 11/0.. :mrgreen: , дали някой може да я познае, каква марка е... :wink:

Изображение
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Сега се сетих, що заглавието им е в сантиметри.. :wink: ...Абе тия хора нямат ли снимка и на кантара с рибата. Вижте Краси112 и двата му сома имат снимка на кантара. Пък и много тънък ми се види, като се има на предвид, че сома на Н.Г. е 2,51 m и е едвам 91 кила мерен по земята и нето, както си му е реда и изглежда по-дебел от тоя...Много станаха неизвестните май... :wink: :lol:

Изображение

Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”