Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
ickata_etr
новобранец
новобранец

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от ickata_etr »

Здравейте колеги, тази неделя 02.03.2014 г. направихме риболов на Карлуково. Времето не беше от най-хубавото ама с подходящ дъждобран не ни се отрази кой знае колко.
В 7 часа бяхме вече на моста под лудницата(по този който минаваме с колите). Най-хубавите места бяха вече заети. Имаше доста хора както под така и над моста. Застанахме под моста (от към стараната на лудницата) и започнахме риболова. Имаше риба, но не беше много активна, но все пак хванахме по някой скобар. За стръв използвахме бял и шарен червей, малко захранка за река и познатата стрелба на червеи, а имахме и уловени риби и на торен червей.
Направи ни силно впечатление, че над моста (между двата моста) колегите ловяха с пъти повече от нас, но се оказа, че същите ловят с тройки (изтичат, но с тройки).
При нас имаше и хванати риби и на дъно от колегите от отсрещния бряг, мисля че бяха предимно морунажи. Като цяло след обяд рибите станаха все по-редки.
Преди да си тръгнем застанахме на средата на моста, за да видим дали има риба над него, защото май под него вече нямаше. Колеги с чиста съвест Ви гарантирам, че реката е пълна със скобари в този район. От моста се виждат цели ята, а между тях има и доста големи екземпляри.

р.s. И да ми се сърдят местните по-добре е постоянно да има колеги риболовци там, защото иначе бракониерите няма да оставят нищо след себе си. Наслука на всички.....надявам се да съм бил полезен!
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kiril Hristov »

Мерси за инфото колега,само така
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Искам да запитам всички колеги ,които ловят на тройка(знам че няма да ми отговорят де) ако на вас ви укажат кука за корема как ще се почуствате и ако не идете на доктоктор и може и да се споминете.Направете си прост извод.Вие не уважавате пъро себе си...и след това рибата.Само да кажа ,че всяка риба затърмъчена с тройка и изпусната,шанса да оцелее е 0%.Не знам какво ви е съзнанието ,но аз смятам всеки такъв човек за УБИЕЦ.Ето пример от днес
Изображение
И ако си мислите ,че тази риба има шанс да оцелее в студените зимни дни.Раната се ефектира със сигорност.
Няма какво повече да кажа,с риск доста приятели да се убидят :!:
Така продължавам...днес по Искъра.Прекрасен риболов динамаки с доста рибки.Разделихме с бащата по 4 рибки всичко останало релииз.В края на клипа се чува как колега се провиква не хвърляйте рибата.От което се ядосах и двамата с баща ми отговорихме "НИЕ НЕ Е ХВЪРЛЯМЕ,ПУСКАМЕ Я ЗА ДА ИМА КАКВО ДА ЛОВИМ И ДРУГ ПЪТ"

Това е от мен.Дано някои хора прогледнат , в което малко се съмнявам.Пак казвам преди години бях същия месар прибирах всичко по фризерите.Сега леко по леко се отучвам и всеки път ми прави все по голямо удоволствие от ПОДАРЕНИЯ ЖИВОТ :!: :drinkers:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Браво за риболова и за пуснатите риби!!!Само скобар ли хванахте?
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Браво за риболова и за пуснатите риби!!!Само скобар ли хванахте?
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Опс
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Браво Менка, доживяхме да видим риби в тази тема! :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Това сигурно е ловено поне на 140 км от София.Днес бях по тия места,по наблизо и резултата е много мръсна вода,вец на всяко село,и унищожена природа.Водата след дъжда мерише по зле от Перловската река в София-Център.Иначе Дефилето е уникално-но реката е Отровена.Изображение Достатъчно е една ексурзия с влака,който движи надолу до Мездра.Вирове видях мечта-по 100 метра-2 метра дълбоки.Изображение Преди Вецовете е така-тип микро язовир-но утайник на тежки метали и канализация.Изображение Това е вира след 3 тия,или четвърти Вец-отказах се да броя.Проходниците за рибата са мижави,стъпаловидни-около 1 метър широки-не се знае-точно какво минава като риба.Тук съм спрял до реката.Ако имаше риболов,щеше да срешна поне 1 човек-около мене е поляна 100 метра и вир дълъг 100 метра.На 70 кмот Центъра на София.Според мене рибата се спасяваше в притоците-тоест вливащите потоци,от всички страни.Е как изглежда водата в подобен същия денИзображение Прозрачна.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

ickata_etr написа:Здравейте колеги, тази неделя 02.03.2014 г. направихме риболов на Карлуково. Времето не беше от най-хубавото ама с подходящ дъждобран не ни се отрази кой знае колко.
В 7 часа бяхме вече на моста под лудницата(по този който минаваме с колите). Най-хубавите места бяха вече заети. Имаше доста хора както под така и над моста. Застанахме под моста (от към стараната на лудницата) и започнахме риболова. Имаше риба, но не беше много активна, но все пак хванахме по някой скобар. За стръв използвахме бял и шарен червей, малко захранка за река и познатата стрелба на червеи, а имахме и уловени риби и на торен червей.
Направи ни силно впечатление, че над моста (между двата моста) колегите ловяха с пъти повече от нас, но се оказа, че същите ловят с тройки (изтичат, но с тройки).
При нас имаше и хванати риби и на дъно от колегите от отсрещния бряг, мисля че бяха предимно морунажи. Като цяло след обяд рибите станаха все по-редки.
Преди да си тръгнем застанахме на средата на моста, за да видим дали има риба над него, защото май под него вече нямаше. Колеги с чиста съвест Ви гарантирам, че реката е пълна със скобари в този район. От моста се виждат цели ята, а между тях има и доста големи екземпляри.

р.s. И да ми се сърдят местните по-добре е постоянно да има колеги риболовци там, защото иначе бракониерите няма да оставят нищо след себе си. Наслука на всички.....надявам се да съм бил полезен!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Ми то там се продават повече тройки отколкото бели червеи
lusienn

Мнение от lusienn »

Е тука кога е по бистра реката,излиза Клен Бряна и Каракуда на стандартна стръв-бял червей-никакви тройкиИзображение Отсреща са Лакатнишките скали с Пещерите.Под тоя вир е такаИзображение Отгоре е тунела на железницата.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

преди 2-3 год. обещаваха някаква пречиствателна около Нови Искър,но нещо отшумя май...
фен клуб-скобар
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Разбрах,че за сега няма мрежи,но и риба няма все още
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Реката в момента е с много голям дебит.Не става за риболов около Червен бряг.Имам съмнения ,че от днес вече има съмнения ,че дунавския морунаж може би ще тръгне нагоре по течението на Искар.Имайте в предвид реката е огромна,а не валя толкова много.
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Мрежи няма, но и морунажи няма,засега
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”