Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Аааааа не не и цвета на водата я кара да спира да се храни! На снимката по горе дали ще се храни рибата в тая кал;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Колко па да не иска.http://chokoboy.snimka.bg/animals/ribi.804519.32757747" onclick="window.open(this.href);return false;prodigy666 написа:от 3 до 5 една риба .... народ малко ... водата сура ... леко повдигнала от понеделник до са но мах 10 15 см
рибите скачаха напрао на брега пред мен ама не искаше да бара и тва си е
Нема ,ветър,нема снег и студ.Бой по капата.Аз 11бр брадчеда 12.Ако не дуаше толко чеше да е по-добре,ма и тва беше екстра.Сутринта ветъро беше по-слаб и лових у средата на реката на шарен червей на боло.Следобед се наместих под брадчеда с директнияна троха и си напълних душата че ставам фен и аз на директните май!!!
Водата днеска беше леко цветна даже сутринта примътна и искаше да се движи стръвта бавничко.Наско много е важно и течението кво е.У мътилката ако лети с триста трудно че се фане нещо.А на качената от тебе снимка водата изглежда почти неподвижна.Аз днеска сурках на дебело.После с директния също влачех по-дъното и водех с придърпване!
Скобаро е напъпил яко,ако не го изеждаме целио че има и догодина.Не че се фанаха много риби още ма...Я има я нема още 5-6 риби от 20 човека!Аре лека че съм каталясал чувствам се като ветропоказател заеби!
-
- сериозен играч
що не тие ясно ,сичките са пуснати ,не виждам що не ясно ,човеко каза че сички риби са пуснати...naskobo написа: но не се разбира какво стана с тези хайверни риби? ???

Наскоооо ,видиш ли защо аз скачам на сички ,не за друго а защото не им вервам ,ако некой иска да пише нормално у тия форуми снима снимки ,ако иска да пусне рибата пуска клип ,иначе е безмислено ,мислим че ме разбра защо говорим...
мнения като днеска бех на риби фанах 20 скобара ,и сичките ги пуснах са смешни и безмислени ...без снимки и клип
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Венци я сам без живарник бе брат, на сите ако тръгнем клипове да праим само с тва че се занимавам.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=87349" onclick="window.open(this.href);return false;venci72 написа:що не тие ясно ,сичките са пуснати ,не виждам що не ясно ,човеко каза че сички риби са пуснати...naskobo написа: но не се разбира какво стана с тези хайверни риби? ???![]()
Наскоооо ,видиш ли защо аз скачам на сички ,не за друго а защото не им вервам ,ако некой иска да пише нормално у тия форуми снима снимки ,ако иска да пусне рибата пуска клип ,иначе е безмислено ,мислим че ме разбра защо говорим...
мнения като днеска бех на риби фанах 20 скобара ,и сичките ги пуснах са смешни и безмислени ...без снимки и клип
Понеже другите не знаят за какво иде реч

Пуснах на автора ЛС точно в духа на коментара на Венци- де да знам, може наистина да е пускач човека, не го познаваме..??? Не е естествено (според мен)да се снимаш с пълните живарници и да забравиш да щракнеш пускането, но хора всякакви? От друга страна месарите рядко ползват такива живарници.
За жалост за повечето в БГ е напълно естествено каквото хванат да прибират- толкова сме разтягали този локум, че ....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- сериозен играч
може и да ги е пуснал,ама кажи ми кой че му поверва ,никой
-
- сериозен играч
ти на тая не леж,виждал съм секакви ...От друга страна месарите рядко ползват такива живарници.
Аз не вервам лично....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- prodigy666
- разбира нещата
па аз съм момчето с теления .... още не съм насмогнал у жовото да дам 30 лева за живарник .... и тва че стане за летото ама малко по малко ... колко такива съм виждал с марковите живарници и бутат у наилонките ..... тука декември месец ... един пич качи снимки с 15 20 кила от тунела ... и как ги пускат ... ама моя авер беше срещу тех и виде как още толко се меткат у багажника така че .... всеки зима ... даже и аз лятото винаги ... котка имам като тигър голема
пръскачи и мрени много обича 

Па ли тоя уй с пускането задъвкаме.Аз съм на реката от 01,02 до 15,08 сека година и освен хъмфи и некой и друг авер не съм видел некой да пуска риби некакви изобщо.Не ви ли е ясно че това е изолирано явление .А забравих един върл фен на Струма и скобарите бивш състезател.Мноо ги лови и мноо ги пуска.Пускането на рибите обикновено предизвиква шошукане и побутване,о4удване и недооумение в околните.Бахти и балъко не знае ли кви консери стават.Са да не се фане некой за местните,че ми омръзнало.Убавото е 4е скобаро е риба проклета и не се лови лесно па и тая забрана на тройките.....4е се опраиме.....ма нема да е скоро.Аз винаги вземам по 2-3 риби.Летото не вземам скобари.Некое клен4е мрен4е...Доса 4етох темата на пастърваджиите да ти е кеф да 4етеш и да гледаш репортажи,снимки,правила.Маняци, готини маняци.Съгласен 4е примера е заразителен и колко пове4е се говори и се показва как се пускат риби толкова пове4е хора 4е го практикуват,ма мене поне засега ми е мъка да го изпипам открай до край.Подготовка,риболов пускане full.Хората се променят макар и трудно требе оба4е и шибанио стандарт малко да се вдигне, да отпадне фактора глад и мизерия.риболов=прехрана.Да нема тънки сметки горива....аре 4е се отплеснах,тоя уйкенд по4ивам и 4е наблегам на клавиатурата.
- ivos
- научил се да хвърля
тази година ходих два пъти за скобари и двата пъти ги пуснахме с адаша в Струма, само че преди Лобош. Общо сме пренесли трисетина скобара петнасетина клена и толкова морунажа. Първият път правихме клип с пускането, но вторият път понеже беше повече рибата и бързахме да я освободим не сме правили. Всички риба при пускането бяха живи и здрави и се надявам да дадат поколение. Хъмфито го познавам пичага е и пуска скобарите. От време на време разселва рибите и в това не виждам нищо лощо, но става дума за други риби не за скобар
Аз риба ям много рядко и то предимно оклей или костур. Ще се радвам все повече колеги да почнат да практикуват catch and release

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Я съм от тие дет не пускам рибите..и поне още дваесе души от форумо знам дет не пускат..
Кой е съвестен или поне малко му е мило,за реката знае кво да прави..Даже и боклуците си прибира.
Кой е съвестен или поне малко му е мило,за реката знае кво да прави..Даже и боклуците си прибира.