Язовир "Искър", най-големият язовир в България.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Язовир Искър-най голямия язовир в България.

Мнение от TRAP »

На Римския си дава добре и на фидер обикновено са по едри.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

lusienn написа:.Та Насе там където сте с Кърцата-е добре за Плувка.По надолу към устието я търсят на дъно и фидер.Но за жалост стана основен преобладаващ вид в язовира-изяжда хайвера на другата риба и в момента е Основен доминиращ вид-поне от 10 години е така.

Люси, горе долу се знаем с платиката :wink:, в случая с Кърцата пробвахме само дали уклея случайно не е мръднал натам, щото не ни се буташе на Щърка- нямаше го.
Платиката е гад невероятна, другите риби от същата хранителна верига нямат шанс в борбата за храна с нея.В някои страни(Скандинавските) я изкупуват, за да стимулират рибарите да не я релийзват. Правят котешки храни. Ние такъв проблем нямаме, не е чак толкова нагъсто, месарите чувствително я разреждат.Представям си какви капоти щяхме да въртим, ако я нямаше.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Гледай сега-преди 3 години,демек 2011 преглеждам си архива-беше силно намаляла и издребнела.Едри се хващаха на дъно около юни месец.После почна як пек,и тя изчезна.От миналата година имам 4 шаранчета на фидер,покрай платиката и също каракуди педарки.Та намалее ли и популацията-излиза друга от друг вид.Хубавото е че и Сом се развива в тая студена вода.Има миналата година такива по педя новородени-хванах 3 или 4 на фидера.Костура силно намале-благодарени на мрежарите.Лови се на уклейник по 10 лв в илиенци.Стъмва се-наджапват до шия и пускат уж се къпят,след 15 минути вадят и готово.Но то си е до манталитед.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Да и аз миналата година имам няколко шаранчета по кило на фидер до като търся платиката и един шарко 3кг.А се обръщаха и доста големи.Ноща на плувка излизаха също сомчета бебета до кило.
lusienn

Мнение от lusienn »

Ето какво хващам по устието за няколко часа,на захранено преди това със жито и кюспе на вътре с лодка,и после си хвърлям на фидерите в захраненото петно. Тука точно съм дошъл след работа,това е привечер.Първо як скобарИзображение Много рядко се срещат вече .Шаранче на царевичка с бял на куката.Изображение Около 800 гр.Тая година лятото трябва да са пораснали двойно по голями.Това както и другите съм ги пуснал обратно-за да се завъдят и да хвърлят хайвер.И такива на богатоИзображение Това си ловя,докато си наглеждам барбекюто и боцкам салатката до към полунощ,после си лягам да поспя до изгрева и пак ги почвам.Това е от сутринта-идва каракудаИзображение Такъв им е размера,по едри има в тревите по дигите-ловят се от лодка на плувка.Към 10 сутринта ми свършва риболова и почва плажа.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Днес качих и клипче,от хубава норма уклей от залива на Щърка :arrow: http://vbox7.com/play:331a4d3ddc" onclick="window.open(this.href);return false;

Риболовци.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Днес пак правих разузнаване.
По реката - мъртвило, на обичайните платичарски места няма мераклии за капот.
На Щърка - малко народ и приятен риболов на малки баби и дребни каракуди.Студ на бучки, периодичен снеговалеж.Иван, ако иска да качи снимки.
lusienn

Мнение от lusienn »

Устието така ли е Изображение

Изображение Дано навали сняг тия дни,че много разбрах че е паднало резко нивото на водата.
Това е миналата година Април месец края. Ще засечеме с тая година около същата дата.

Риболовци.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Значително по-ниско, реката е почти до Багера(забравих си фотото) До края на април има почти 2 месеца, дъждовни месеци, така че ще има качване.Но фул като миналата година след забраната, няма да стане.
niko8704
новобранец
новобранец

Мнение от niko8704 »

Колеги,искам да Ви помоля,ако някой може да качи карта и снимки на язовира и да каже коя местност къде е? Аз знам само Щъркела,а иначе съм ловил само там където се влива реката в язовира,но не знам как се казва мястото.Благодаря предварително и дано не ви затрудня. Ако искате и на лично го пратете,ако мислите,че ще претрупаме темата.
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

И миналата година беше ниско после като се удъжди вдигна ниво.Действително сигурно няма да е на фул защото няма толкова снегове да се топят по Рила.Според мен най добре е да е нещо средно ниво та да има и повече места.
Иначе идеята на колегата е добра нещо като карта с описание на местата и на кое място какво се търси. Начините на риболов удобните места за къмпингуване също и обозначение на местата къде пипат местните айдуци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Здравейте.Намерих една картаИзображение Лично на мен са ми отваряли колата на Багера.На мой приятел-му я откраднаха пак там цялата,с такъми в нея-от тогава,колата до него.По принцип-Айдуците са в района от Щъркелово гнездо до Багера-цялия участък.Знам за едни хванати и яли много бой от рибарите.Но дано-няма повече такива неща.Рибарите са голяма част-бедни хора,и най малкото това,ще им сасипе семейния бюджет.

Риболовци.
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Миналата година знам за повече разбити коли на Римския и Багера в сравнение с други години лошото е ,че по тия места колата не е до теб. Имаше и случай преди на Филмовата къща бяха гепили и мотор от лодка пред бивака на колеги.
lusienn

Мнение от lusienn »

Помня го случая.Пред кръчмата преди филмовата-сутринта към 4 часа май беше,докато хората си празнуват в мъглата.
Я вижте какво намерих снимка от старите ленти от Залива на Щъркелово гнездо.Ще я сложа за сверка на нивото.Корабчето за разходки го помня Изображение
Имам питане ,дали има някой снимки от 1994 година когато нивото на Язовира беше критично ниско и на километър под това място посока стената.

Риболовци.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Във връзка с разбиванията на коли- повечето случаи са на коли, които са вкарани в гората, отколкото тези оставени на пътя(не, че те са застраховани,де).
Ще съм благодарен, ако някой качи снимки от маловодие, които показват коритото на реката от устието до "Филмовата",също и на "Шипока".
Хубаво ще е, ако някой може да трасира коритата на реките на карта.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”