Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Ало поеми си дъх малко де
Много са разгорещи бре...
Към Ицо в другия форум ,четох че е пускал на ивито мрежи...дали е така...

Към Ицо в другия форум ,четох че е пускал на ивито мрежи...дали е така...
- minchoto
- ще става разбирач
Пусни им и този линк, в друга тема: булгеришен бедруумс - дъ бест бедруумс ин дъ върлд http://www.nariba.com/forum/gallery/alb ... 0&start=12" onclick="window.open(this.href);return false;Troli Rapala написа:Та давам ултиматум от 3 дена,да ми отговорят за бракониерската канджа,иначе отивам в Немския сайт euro-som.de и пускам тема: "булгеришен канджа,по различна от другите" и ще ви превеждам отзивите от цяла Европа тук,та дано мишките се открият!![]()
![]()
Трябва в крайна сметка да изберете,дали да сте Селяци или Европейци=едните не спазват никакви правила за разлика от другите!
![]()
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бе виждам,че много ти аресват моите риби и това е добре,защото не виждам нищо нередно в твоите въжделения относно хванатите ми риби по закон!minchoto написа:Пусни им и този линк, в друга тема: булгеришен бедруумс - дъ бест бедруумс ин дъ върлд http://www.nariba.com/forum/gallery/alb ... 0&start=12" onclick="window.open(this.href);return false;Troli Rapala написа:Та давам ултиматум от 3 дена,да ми отговорят за бракониерската канджа,иначе отивам в Немския сайт euro-som.de и пускам тема: "булгеришен канджа,по различна от другите" и ще ви превеждам отзивите от цяла Европа тук,та дано мишките се открият!![]()
![]()
Трябва в крайна сметка да изберете,дали да сте Селяци или Европейци=едните не спазват никакви правила за разлика от другите!
![]()
![]()
После ни превеждай коментарите, ако можеш да насмогнеш ...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Утре,ще ти пусна една интересна статия от Ахтуба за Уиплеша,че сега не бива тавариш!stomanco написа:Именно това исках да кажа, че теста на уиплеша при 0,21 е 65 либри или 28 кила, което за тролинг си е въже отвсекъде. А теста на 0,10 май беше 14 кила и пак не се къса, а... се случват всякви др. неща.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всъщност,сега ми прави впечатление,че никой от 5години не споменава сайта euro-som.de,където можеш да намериш на руски език всичко,което те интересува за Европейския сом и то казано от всички държави в които го има!
Та влизайте там и четете/аз от 3години не съм влизал/,но гарантирам,че ще останете доволни от наученото!
Знанието е СИЛА!

Имах регистрация там преди 3г., но за тролинг и воблери почти нищо нямаше. Не съм влизал повече от година. Помня че и други познати бг герои съм срещал там.
Искаш ли да ти пусна Руснаците какво правят със сомовете,та пак говориш глупости.Ма ти си виждал,за кво да публикувам кървища и умъртвявания.Troli Rapala написа: Трябва в крайна сметка да изберете,дали да сте Селяци или Европейци=едните не спазват никакви правила за разлика от другите!![]()
![]()
Едно хубаво мнение,на мислещ човек.stomanco написа:Именно това исках да кажа, че теста на уиплеша при 0,21 е 65 либри или 28 кила, което за тролинг си е въже отвсекъде. А теста на 0,10 май беше 14 кила и пак не се къса, а... се случват всякви др. неща.
Към Славее...:ribata402 написа: Към Ицо в другия форум ,четох че е пускал на ивито мрежи...дали е така...
Крадеца вика - дръжте крадеца. Що вадиш ти мрежи тогава, а не съм бил аз? Има си хора които трябва да ги вадят.
От човек който, като се поти и пърди мирише на риба не искам акъл за риболов.
Ти си единственият, който ще остане в историята на риболова само с касаплъка си, защото се хвалиш с него.
Осъзна ли, че нищо не си направил освен за заколиш сома с което се гордееш.
Има два пътя към славата и ти избра този през лайната.
Това, че 10 човека ти суфлират няма никакво значение. Твоя приятел Max сега да пусне една анкета пак, дали правилно си постъпил или не, да добави и снимката на обесения сом и я пуснете в главния форум, да ти се изредят и изцъкат в устата всички видраджии, мухари и спинингари...

както ти на сома.
Но не ви държи....май...селски хитреци...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Ето ви отново как се измерва по дължина рибата. То и при хората е подобно, ако сте виждали комбиниран медицински кантар с метър. Да не би да ви мерят с шивашки метър през корема или гърба.
Да добавя само, че рибата се измерва със затворена уста, другото може да си го прочетете.

Нищо не можел да научи от тук...ся..
, ами.. първокласник щеше да научи ако чете само..е то не е като да въртиш канжата, като гламав.. 

Да добавя само, че рибата се измерва със затворена уста, другото може да си го прочетете.

Нищо не можел да научи от тук...ся..

И за канджите да поговорим.
Това са разрешените от IGFA.
Явно дължината се определя от височината на борда на лодката (катера), за да достигне рибата.
Имат и няколко размера на радиуса на куката спрямо големината на рибата, ама да не задълбаваме толкова.
Така че правилото е според височината на борда на лодката. При мен ватерлинията е 15-20 сантима до влизане на вода в лодката- значи толкова....

Явно дължината се определя от височината на борда на лодката (катера), за да достигне рибата.
Имат и няколко размера на радиуса на куката спрямо големината на рибата, ама да не задълбаваме толкова.
Така че правилото е според височината на борда на лодката. При мен ватерлинията е 15-20 сантима до влизане на вода в лодката- значи толкова....

Чакай! Как така навиваме? Повода не го навивам никъде. Повода ми е 200 либри плетеняк. А основното ми влакно е товаTroli Rapala написа: Та нека навиват 100-200либри и да им е скучно!

Та, къде по надолу и по спортсменски, незнам! Тази година няма да съм с него.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Димане чуй ме добре:НИКОЙ по света не използува плетеняк за повод в Биг-гейм риболова!
Та с тия 200либри плетеняк за повод си още "в каменната ера"!
Снощи даваха нови серии на "Морски Вълци",та гледай ги и има доста неща за научаване и то за риби по 500кила!
И там поводите са винаги от Флуорокарбон,даже марката се знае и не се използува друго освен най-доброто и няма как да е другояче,щот една риба струва 20 000Гущера на пристанището!
Та и там имаше една загубена битка от 3часа и половина,па накрая при харпунирането брат му уцели монофила и скъса риба за 10 000долара!Гледах им канджите,щот влизат с по десет различни и не видях да имат контри!
Въпреки,че са професионални рибари,канджите са им нормални! 

Добре де, казах- махам го. Слагам твоя повод. Не искам като го лепна да ми мрънкате туй било, онова било. Няма 200, няма 300.....всичкото вънка! 

Diman написа:........ Няма 200, няма 300.....всичкото вънка!

Изискването за сома е 130 либри IGFA test! (доста пъти е споменавано), но измерени след улова на рибата със тест на влакното с което е уловено от IGFA..

Дори и 150 либри "по етикет" отговарят на някои фирми за 100 либри реални. Просто трябва да се измери на колко се къса конеца или влакното.
Имам и монофил 0.50 и 0.60 пишеше към 24 кг, ама издържа по тест 12 кг...

Как да го сложиш...