За касапницата и Гроздето - част 15

Модератори: bobopeli, sapuna

patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: За касапницата и Гроздето - част 15

Мнение от patrona86 »

butnik написа:Препрочитайки разказите по няколко пъти и всеки път оставам със затаен дъх.
Изображение
Вече е рамкиран и закачен на стената в хола заедно с една препарирана патица :lol:
Сигурно няма да си изненадан, но ученикът ти се развива, след патката в списъка дойде ред на гмурец на щека и миналият месец на лебед на метод !

ПП.
Чудя се за следващото направо........крава на плитко ? :mrgreen:

мурджо написа:колега тук и баба може да хване риба?ела на антона и друго ЕСЕ ЩЕ НАПИШЕШ.20-дни валат на 21 ден едно кълване,и после -КЪСАНЕ :smt013 тук рибата е риба и доста опъва.и трудно кълве?нее за всеки.на такива рибарнци се учат децата. готовата баница за всиички е сладка.това лято бях свидетел как се ловят шарани на доспат,-маисторлък е това.темата ти е добра и изчерпателна,но аз живея в бг,за това и несе влияя от зарибени язовири ирибарници
Изключително много уважавам мнението на всеки един мой читател. За да седнете и да публикувате кометар под някоя тема, явно тя изключително много ви е направила впечатление (предполагам на останалите 1800 човека също).Благодаря за отделеното време!
Сега да поговорим малко за същостта на поста ви.

1. Едва ли и баба може да улови риба на въпросните водоеми по време на съзтезание, но това може да го разбере само някой който се е занимавал или разбира същността на спортният риболов. Обикновенно същият водоем на който ловите по 30 килограма риба на излет в сряда САМ, положението драстично се променя когато се подредят 20 риболовеца в Събота сутрин.
2. Не смятам че липсата на риба в "антона" е нещо с което трябва да се гордеем из форумите, а по-скоро нещо от което да ни е срам до болка, защото именно ние сме го опоскали последните 20 години и не си мърдаме пръста да го променим.
3. 20 дни валат е резултат от риболовни НЕвъзможности, а не от чак толкова липса на риба. Ако искате да ми кажете че, за 20 дни нито една риба не е преминала над хранителното ви петно, няма как да го повярвам. Друга бира е факта с може би неправилна стратегия, неправилен монтаж и неправилна стръв за сезона.
4.Съгласен съм че "ТУК" рибата е риба и опъва и трудно кълве, именно за това заглавието на поредицата е " За касапницата и Гроздето" . Изразът Селска Касапница произлиза от група риболовци, който поради една или друга причина изпитват неприязън към водоеми който явно се обитават от риба, дали поради факта че не могат да ги изтърмъчат или да пуснат мрежа, незнам ! Гроздето от друга страна произлиза от поговорката :" Гроздето е кисело, защото е нависоко !" Заключения от вашият тип би следвало да бъдат извършени от риболовец който е улавял риба е няколко различни държави и може най-правилно да достигне до това заключение.
5.Предлагам след като готовата баница е сладка за всички, Вие заедно с моя помощ да запретнем ръкави и да превърнем "антона" в такава за децата, за да не се налага да ги пращаме по такива "паткарници" ? Защото те все пак живеят в България (нашите деца) и не трябва да виждат че съществуват места където всичко е възможно за всички и е хубаво, а трябва само да знаят че на "антона" риба няма и тези който ловят по водоеми в който има риба трябва да бъдат мразени и недолюбвани!

С уважение
Милен Петров

пп.
С удоволствие бих изслушал всички ваши доводи който са ви накарали да напишете пост като този, но в замяна искам да обърнете внимание и моята гледна точка по въпроса.
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Милене,аз написах каквото мисля,но на друго място.Не желая да омаловажавам труда и желанието ти да споделяш с нас в този форум предизвиквайки НЕжелани реакции.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Милене,не им се връзвай,репортажите ти са страхотни и аз ги чета с удоволствие,защото в тях става въпрос за риболовна стратегия,ей това е общото в двата случая.....иначе на платено ходя единствено през забраната и то без особено голямо желание.....Антона можеш да го отпишеш,с тоя Цанков камък над него,вече няма къде да си хвърли рибата хайвера,та си е заминал,отделно и бракониерите......всеки ден нивото на този язовир се променя,с нея и рибата променя местообитанията си,а бе ужас.Отпиши и повечето български реки с тия ВЕЦ-ове,мача свърши.....останаха платените паткарници.Поздрави.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
SPRO82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SPRO82 »

[quote="аксел"]Милене,не им се връзвай,репортажите ти са страхотни и аз ги чета с удоволствие,защото в тях става въпрос за риболовна стратегия,ей това е общото в двата случая.....

Колега продължавай в същия дух чакам с нетърпение следващия репортаж! :D
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

Забелязал съм,че силата движеща и поддържаща Българина е ЗАВИСТА.Чета всичките публикации на колегата на един дъх.Наистина няма място за сравнение между Българските и Английските водоеми,но както каза Милен кой каквото си го зариби това ще лови.И аз се отказах от живота в БГ,много време се мъчих,все поставях ново начало и все някой или нещо се стремеше да ме върни на стартова позиция.Само мога да кажа,че риболова и навън не е "хвърляш ,вадиш".И тука си има излети пълно капо,макар,че ври от риба.
Милене,продължавай все така устремен напред и моля те,споделяй с нас,има хора които с нетърпение чакат всяка твоя публикация!
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Голям бяс си ти Милене :prayer: :prayer: :prayer: ...ааа, като не водиш жена си за риба де..щотоо... а бе искам да ти кажа, че напълно те разбирам. Аз като съм за риба гледам моята да я няма поне в 40км. радиус хем да не се излагам, хем да не ме излага хем имам време ......а.ааа да си хвана риба на прибиране ( я от борсата, я от Метро-все любими мои риболовни дестинации)и к'во щях да казвам ... :smt017 :smt017 аа... да.Жив и здрав да си,благодаря за страхотните репортажи и Милене ти си МАШИНА човече продължавай да ги къртиш! :smt041 :smt041 :smt041
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”